Ewa osterlin Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Szerkanka-prosze wyslij smsa lub zadzwon pod podany nr tel. To tel do Magdy ktora chce dac w takiej ostatecznej sytuacji dt suni,aby uniknela schronu. W ostatniej chwili na Fb zglosila sie pani chetna dac Dt suni,jakby nie ona sunia dzis bylaby w schronie :(....nikt inny sie nie odezwal do wlascicieli,nie dzwonil. Po jej telefonie zgodzili sie dac kilka dni,zeby przyjechala po sunie. Dt jest w Olsztynie,potrzebny jest transport z Bielska.Bialej do Olsztyna..lub jakiekolwiek inne propozycje ! Wszystko do uzgodnienia byleby znowu nie zawisla nad sunia grozba schronu lub uspienia !!! DT nie jest w stanie pokryc kosztow przejazdu..to okolo 1000 km bedzie ! Kto moze pomoc,popytac znajomych,pomoc w kosztach benzyny,,,bardzo prosimy o kontakt z przyszlym DT nr tel 694077071 .MAMY TYLKO PARE DNI...DOPOKI NIE STRACA CIERPLIWOSCI I ZNOWU NIE ZAGROZA USPIENIEM....OSTATNIA SZANSA TEJ MALEJ Wlasnie z tymi Molosami to i ja nic nie rozumiem :? Tyle czasu szuka sie jej domu,i nikt do Doroty,ani wlascicieli sie nie zglosil. Wczoraj bez problemu zainteresowana suczka dostala nr tel do wlascicieli,zadzwonila i uzgodnila ze mala nie trafi dzis do schronu,ale poczekaja az zalatwi sie transport,do max tygodnia ! Wiec jak na tych Molosach juz od miesiaca sa chetni to gdzie byli do tej pory,gdzie sa teraz...jak sunia ma awaryjnie jechac az do Olsztyna bo by dzis juz siedziala w schronie...a na miejscu "podobno " sa chetni :/// Po co wiezc mala 1000 km jak chetni sa :??? Bo to chyba tacy chetni do klepania w klawiature...jakby chcieli to by sunia juz byla u nich !!! Quote
Asior Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 ale jaki jest sens wieźć ją 1000 km jak w krakowie na szybko jest hotel Quote
Szerkanka Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Asior, a co z oplatami za ten hotel? Suka nie ma zadnych pieniedzy, wiec mysle ze tu jest glowny problem. Ja z transportem moge sie zaoferowac dopiero od piatku bo wtedy wracam do pl... Quote
Charly Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Jest transport z łodzi do Olsztyna. Teraz potrzeba tylko do łodzi z BB SZerkanka to Ty oferowałas transport z Łodzi? Quote
Charly Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Kochana jesteś. W takim razie mamy transport do Olsztyna za...100 zł! Jeśli ktoś chce wspomóc może wpłacić na konto podane na fb z dopiskiem ze na Tosę Szukamy transportu do Łodzi z BB Quote
Szerkanka Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 na molosach oferuje sie transport do Lodzi Quote
warsawmoo Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 No to trzymam kciuki.! Ja niestety kompletnie nie te rejony, więc nie mogę pomóc .... Quote
Dorothy Posted August 29, 2011 Author Posted August 29, 2011 [quote name='ezonowa']no wybacz, ale ja np pracuje w weekendy o dopiero teraz weszłam na forum a nasza propozycja o dt została zignorowana...... teraz musimy się skontaktować z tym DT (wyobraz sobie, że nie w nocy) zapytać czy aktualne i powiedzieć, że to z Dogo (dla odmiany) nie wypaliło..... i wtedy zorganiozwac transport z BB (co też nie jest aż tak proste) to wymaga czasu..... oraz sprawnego kontaktu a nie pyskówek nic nie zostalo zignorowane, podalas ZLY NUMER!!!!!!!!!! CZY JA JESTEM DUCHEM SWIETYM??? DZWONILAM!!! przepraszam Was ale szlag mnie trafia, te opowiesci o milionach telefonow do mnie, ktorych nie odbieram, ciekawe ze kolezanka tej pani z Olsztyna ktora jest gotowa naprawde pomóc = jakos dodzwonila sie, podala mi numer do owej pani, od razu do niej zadzwonilam, umowilysmy sie na dalsze dzialania!! Gwarantuje ze gdyby domu pchaly sie drzwiami i okjknami sunia bylaby juz w domu!! NIKT SIE NIE DOBIJAL NIE ROBCIE SCIEMY!!! Asior o propozycji hotelu w Krakowie WIEDZIALAM, natomiast tydzien temu rozmawiala ze mna osoba, ktora rowniez mowila ze jest na wakcjach,ale w piatek, najdalej sobote WEZMIE SUNIE, przyjedzie po nia. Powiedziala ze da mi na karme, ze moge wlascicielom na ta karme dac, ona mi zwroci, i wezmie psa. Dalam tym ludziom z wlasnej kieszeni 200 zlotych!!! (nie dostalam oczywiscie nic spowrotem bo ta osoba sie wiecej nie odezwala !!) Wiec jak idiotka czekalam!!! Pewna ze dom jest zaklepany!! A tu ta osoba nie odezwala sie wcale, nie wiem jak ma na imie, mam tylko numer tel, ktory juz w tej chwili nic nie zmieni, i oczywiscie nikt go nie odbiera. W piatek obudzilam sie z reka w nocniku monitujac na ten numer, i bedac coraz bardziej przerazona! W sobote rowniez cisza nikt nie zadzwonil, telefon milczal i byl poza zasiegiem i abonent wylaczony! Asia dlatego nie dzwonilam!!! Do tego wszystkiego zrozumcie mam 30 koni, mam osrodek jezdziecki (do obslugi jest nas dwoje) mialam ostatni turnus obozow jezdzieckich ktore zarabiaja na utrzymanie tych koni, mam tez sporo psow na utrzymaniu ,chyba w tej chwili 9, z 7 kotów, krolika, i nawet KOZE. Ja to wszystko musze codziennie, opporzadzic, nakarmic, poscielic temu, wypuscic, wpuscic i ZAROBIC NA TO. Wiecie ile je taka banda zwierzat?? WIEC PROSZE, KAZDEGO KTO TU PYSKUJE ZE JA NIE ODBIERAM, O ODPOWIEDZ, CZEMU NIE WYSLAL ESEMESA?? I prosze kazdego, zeby sie zastanowil, jak bardzoZAJETY MOZE BYC KAZDEGO DNIA takie czlowiek jak ja. Bardzo prosze pomyslcie o tym. Dodam ze jak juz wracam ze stajni fundacyjnej, to przy domu, w ktorym mieszkam sama z dzieckiem, mam szpitalik - 6 chorujacych koni i źrebiat. Dziekuje dziewczynie z Olsztyna, jest przekochana ze zechciala przejac te sprawe ode mnie i zadzwonila tam namawiajac tych ludzi na utrzymanie Tosi jeszcze pare dni. Wielki dlug wdziecznosci, i duzo usciskow!!! Dziekuje za tą REALNA pomoc. edit - apropos mojej dzialalnosci www.terraspei.org www.oj-hanka.pl Quote
Asior Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Szerkanka napisał(a):Asior, a co z oplatami za ten hotel? Suka nie ma zadnych pieniedzy, wiec mysle ze tu jest glowny problem. będzie płacił KTOZ, a dogomaniacy by zbierali na bazarkach ile by mogli Dorothy ja wiem ile masz pracy, ale mnie chodziło o to, że nie miałam żadnego odzewu od Ciebie na moją propozycje, nawet to czy bierzesz ją pod uwagę :( Quote
Dorothy Posted August 29, 2011 Author Posted August 29, 2011 [quote name='Ewa osterlin']Na fb pisza " Daniel Halat To są jakieś jaja... z Bielska co najmniej jedna osoba była i nadal jest chętna, niestety Pani Dorota ma jakieś problemy z każdym nie do końca jasnej natury. Nie wiadomo czy chce znaleźć dom dla psa czy zrobić szum wokół własnej osoby. Takie osoby powinny być jak najdalej od potrzebujących zwierząt... wstyd... trudno cokolwiek więcej napisać... i Tosio Miłośnicy Zwierząt o co tu k..... chodzi???? śledzę to wydarzenie i coraz bardziej jestem wściekła-najpierw zero kontaktu z panią Dorotą,a teraz raptem te info ,że małą mogą uśpić,przecież są hoteliki,albo inne wyjście-sama skłonna jestem jej parę dni w hoteliku teraz to ja jestem wsciekla!!! do cholery ciezkiej, jak to zero kontaktu do mnie?? nie ja zakladalam wydarzenie na facebooku, nawet nie mialam czasu na nie zajrzec. Moze tam jest ZLY NUMER??? ja telefony odbieram, czego najlepszym przykladem jest to, ze wczoraj jak wreszcie w tej sprawie tel zadzwonil to sa swiadkowie, ze rozmawiam, odbieram i na suni mi zalezy!!! osoba ktora napisala, ze takich ludzi jak ja trzeba trzymac z daleka od zwierzat, bo zalezy im na wlasnym rozglosie, jest proszona o bezposredni kontakt ze mna, niech sie wytlumaczy, co ostatnio dla zwierzat zrobila, ze smie tak o mnie pisac, o mnie, kiedy ja zwierzetom poswiecam 25 godzin na dobe!! Szczyt bezczelnosci!! nie mam czasu siedziec na necie, zaznaczalam wyraznie!! I czytac czyichs wypocin na fb!!! mam do karmienia cala pelna stajnie i jeszcze pelniejszy dom!! do sprzatania, pojenia, zarabiania na to! a nie do klepania w klawisze na kazde haslo ktore ktos napisal!! ale sie wkurzylam!! do mnie sie da dodzwonic, Asior sie dodzwonila, z trudem ale jednak, prawda Asior?? Pani Magda sie dodzwonila, wiec o co chodzi?? A jakie ja niby mam problemy z osobami ktore chca tosie?? I ze niby co, wydac jej nie chce???? i k...wa KTORE TO SA OSOBY wzywam zeby sie tu stawily!!! jedna z nich sie sama wycofala!!! drugi pan chcial Tosie wpuscic bez kastracji do dwoch samcow Fila , nie zgodzilam sie! trzecia osoba naobiecywala i nie odezwala sie wiecej!!!! nikt INNY NIE DZWONIL , do cholery, nie denerwujcie mnie, bo naprawde uznam ze jestescie specjalistami od klepania!!!a nie od pomagania! Pieprzyc w komputer kazdy potrafi!! Quote
Dorothy Posted August 29, 2011 Author Posted August 29, 2011 Asior napisał(a): Dorothy ja wiem ile masz pracy, ale mnie chodziło o to, że nie miałam żadnego odzewu od Ciebie na moją propozycje, nawet to czy bierzesz ją pod uwagę :( bo mi babka naobiecywala ze NA BANK JA WEZMIE wpiatek, najdalej sobote!! Asia spalam spokojnie, denerwowac sie zaczelam w piatek, w sobote oszalalam, a mialam dozynki, powozilam bryczką ze starostami imialam dzieci na koniach w korowodzie dozynkowym.,ponadto ostatni dzien obozu, i mnostwo spraw, i dostalam normalnie rozstroju z nerwow!!! czasu mi braklo na sikanie!!!!!!!!! Quote
Szerkanka Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Dziewczyny, interesujmy sie tym co jest na bierzaco, Dorota, Ty wiesz jak jest, my wiemy, wiec spokojnie... Co do transportu sprawa wyglada tak, mamy transport caly... ale ja moge w weekend suke odebra z Lodzi, osobie ktora ja dowiezie do Lodzi pasuja jedynie dni w tygodniu, suka ma czas do niedzieli osoba oferujaca transport moze odebrac ja z BB w niedziele i w poniedzialek dowiezd do Lodzi skad my ja odbierzemy, czy takie rozwiazanie Wam pasuje? Ok, juz sie dodzwonilam Quote
Szerkanka Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 jeszczce do Doroty, wiemy ze masz duzo pracy, i kosztuje Cie to duzo nerwow, doceniamy to, ale my tez sie denerwujemy, ja rowniez dzwonie pisze i kombinuje nad transportem Quote
Dorothy Posted August 29, 2011 Author Posted August 29, 2011 wiem przepraszam ulało mi sie po prostu jak czytalam te poprzednie wpisy, z wczoraj i przedwczoraj dziekuje ze dzialacie Sciskam!!!! Quote
Szerkanka Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Suka ma czas do niedzieli. Sluchajcie sa dwie opcje: Napisalam do ajlii z watku transportowego o transport suki BB - Lodz w weekend (mi najlepiej pasuje zeby suke odebrac, bo dopiero w piatek jest w PL), taka dostalam odpowiedz: Odp: transport Bielsko biala - Lodz Potencjalnie tak. W weekendy zasadniczo nie jeźdze... ale jeśli sprawa jest pilna to możemy pomyśleć o takim transporcie.Trasa nie jest jakoś wybitnie daleka (około 560 - 580) to i koszty nie będą bardzo wielkie. Przy dzisiejszych cenach paliwa - jakieś 320 - 330 zł. Pozdrawiam Grzesiek (mąż ajlii) a druga opcja jest taka, ze Belt z molosow zglosil chec pomocy, w sobote ma wesele, wiec w niedziele na dluzsza trase jest niedysponowany, aczkolwiek mogly suke zabrac w niedziele (bo do niedzieli pies ma czas) zostawic u siebie do poniedzialku i w poniedzialek dowiezc ja nam do Lodzi a my z Lodzi do p. Magdy. Nie ukrywam, ze Nam czasowo bardziej pasuje weekend, bo Blet w poniedzialek wyjechalby ok 16-17 odrazu po pracy z BB, do Lodzi ma ok. 260 km, wiec my ja bedziemy miec dopiero w godzinach wieczornych, majac przed soba do pokonania 280 km do P. Magdy, a nastepnie ok 200 km do domu... Gdyby odbyl sie transport w weekend automatycznie wczesniej bysmy mogli suke odebrac... Mimo wszystko sie dostosujemy do Waszej decyzji Quote
Asior Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 tak tak, potwierdzam, dodzwoniłam się do Dorothy ;) mnie też trochę dziwiły wpisy o nie odbieraniu przez nią telefonu Quote
beta ata Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Dorothy , ignoruj tamte wpisy! Zawsze znajdzie sie jakiś pacan czy grupa pacanów, ktorzy sami nic nie robia, ale maja dużo do powiedzenia na temat tego, co inni robią "źle". A swoja drogą, uśmiałam się, gdy przeczytałam o tym, że Ciebie trzeba trzymać z dala od potrzebujących zwierząt! :-D No, to rozumiem, że autor tych słów zamierza przyjechać i Cie zastąpić i oczywiście wszystko to zrobi lepiej! :-D Quote
Dorothy Posted August 30, 2011 Author Posted August 30, 2011 zapraszam go serdecznie!!!! :-D :-D :-D mam nadzieje ze z transportem sie uda!!! Quote
Szerkanka Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 ja tez, ale musicie zadecydowac, ktory transport Wam bardziej odpowiada, ten za free w poniedzialek, ale na miejscu bedziemy w nocy, czy ten w weekend platny... i o jakies normalniejszej porze na miejscu. Musicie zadecydowac, bo trzeba dac znac osoba oferujacym transport z BB do Lodzi Quote
Dorothy Posted August 30, 2011 Author Posted August 30, 2011 no ja niestety nie zasponsoruje transportu - za duzo zwierzat na utrzymaniu. Moze ktos...? moze zrzutka? tylu chetnych do pomocy bylo... Quote
ANETTTA Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 [quote name='Asior']ale jaki jest sens wieźć ją 1000 km jak w krakowie na szybko jest hotel[/QUOTE............................................................................... Quote
yokaz Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Cioteczki ja jakos ten nr konta przegapiłam- podeslijcie mi go na PW proszę :) Albo na FB (dee dee DZ) albo tutaj. Quote
Dorothy Posted August 30, 2011 Author Posted August 30, 2011 ANETTTA napisał(a):[quote name='Asior']ale jaki jest sens wieźć ją 1000 km jak w krakowie na szybko jest hotel[/QUOTE............................................................................... z Bielska do Olsztyna jest najwzej 500. Nie przesadzajmy. 1000 to Polska ma chyba jedynie po najdluzszej przekątnej. Z Bielska do Łodzi jest max 350 Quote
dkfopt Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Czy ten transport Bielsko-Łódź jest nadal potrzebny? Bo nie mogę się tu jednoznacznie doczytać. W razie czego ja też mogę jechać, pasuje mi sobota lub niedziela. Quote
Recommended Posts