Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 927
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zaglądam i ja do Szarika, super chłopak z niego :)
wiadomo w jakim jest wieku?
edt: zdjęcie z uśmiechniętym pycholem cudowne, zupełnie inny pies. ciesze się, że mu się udało :)

Posted

Jak się masz Pycholu :loveu:
Cioteczko MaDi, zakładam, że jesteś z Lublina lub okolic. Śledzę założony wątek psiaka na owczarku i tam znalazłam taki post:
"maguta napisał(a):

hej, trzymam kciuki za malucha.
Widzę, że jest tu kilka osób z Lublina w związku z tym mam pytanie.
Mieszkam teraz w centrum i często chodzę sobie wzdłuż rzeki -deptakiem od ul. Piłsudskiego do Zamojskiej (biedronka tam jest). Idąc deptakiem wzdłuż Rusałki zauważyłam na posesji 5 DON idę dalej patrze a to jakaś firma a z tyłu chyba z 13 psów naliczyłam , wydaje mi sie ze to pseudo rozmrażalnia DONów- tych psów tam jest bardzo dużo, wiekszość dorosłych biegają w błocie i śmierdzi tam okropnie. Pomóżcie bo nawet nie wiem gdzie to zgłosić! Może ktoś mógłby to sprawdzić.
Raz w sytuacji z dogorywającym koniem w wozie zadzwoniłam najpierw do Straży dla zwierząt ale nikt nie odbierał kilkakrotnie, potem na policje -nie chcieli przyjechać kazali dzownić do Ins. Wet. a tam usłyszałam o Polsce A i Polsce B i tym ze nie wolno widziec tego co sie dzieje w Polsce B -bo ten koń napewno ma super stajnie z padokiem, a pijany właściciel musiał mieć powód do upicia i bicia konia bo z pewnością tego nie robi na codzień. Nóż mi sie otwiera w kieszeni....."

Bardzo Cię proszę, jeśli możesz, zgłoś to komu trzeba

Posted

[quote name='DONnka']Jak się masz Pycholu :loveu:
Cioteczko MaDi, zakładam, że jesteś z Lublina lub okolic. Śledzę założony wątek psiaka na owczarku i tam znalazłam taki post:
"maguta napisał(a):

Mieszkam teraz w centrum i często chodzę sobie wzdłuż rzeki -deptakiem od ul. Piłsudskiego do Zamojskiej (biedronka tam jest). Idąc deptakiem wzdłuż Rusałki zauważyłam na posesji 5 DON idę dalej patrze a to jakaś firma a z tyłu chyba z 13 psów naliczyłam , wydaje mi sie ze to pseudo rozmrażalnia DONów- tych psów tam jest bardzo dużo, wiekszość dorosłych biegają w błocie i śmierdzi tam okropnie. Pomóżcie bo nawet nie wiem gdzie to zgłosić! Może ktoś mógłby to sprawdzić.
Raz w sytuacji z dogorywającym koniem w wozie zadzwoniłam najpierw do Straży dla zwierząt ale nikt nie odbierał kilkakrotnie, potem na policje -nie chcieli przyjechać kazali dzownić do Ins. Wet. a tam usłyszałam o Polsce A i Polsce B i tym ze nie wolno widziec tego co sie dzieje w Polsce B -bo ten koń napewno ma super stajnie z padokiem, a pijany właściciel musiał mieć powód do upicia i bicia konia bo z pewnością tego nie robi na codzień. Nóż mi sie otwiera w kieszeni....."

Takich rozmnażalni jest wokół miast ( w miescie też )ogromna ilość bo jest popyt....a odmowa pomocy (pijany chwilowo ) to jest męska solidarność. Do sklepu obok przyjechała ....no nazwijmy jakaś mundurówka....no to se pogadali jak chłop z chłopem a potem mundurówka odjechała i po interwencji...

Posted

ania >;17336624 napisał(a):
zaglądam i ja do Szarika, super chłopak z niego :)
wiadomo w jakim jest wieku?
edt: zdjęcie z uśmiechniętym pycholem cudowne, zupełnie inny pies. ciesze się, że mu się udało :)

Wg. właścicielki Szarik ma 6 lat.

Posted

[quote name='DONnka']Jak się masz Pycholu :loveu:
"maguta napisał(a):

Proszę dzwonić na numer alarmowy Fundacji Lubelska Straż Ochrony Zwierząt 602228411.

Posted

Ty$ka napisał(a):
Radością od niego aż razi :D
Cudowny pies.

Wg mnie też nie wygląda na seniorka, nawet nie dałabym mu 6.

Też sądzę,że jest młodszy.

Posted

Macie może pomysł na akcję dla Szarika? Musimy zbudować mu porządny kojec, taki z zadaszeniem i podłogą aby miał chłopak wreszcie porządny apartament.
Może znacie kogoś kto robi kojce w dobrych cenach?

Posted

Agata Balu napisał(a):
Ale po stulonych do tyłu uszach widać że jeszcze sporo w nim strachu.

Nie boi się taka jego natura, jeden z moich psów też tak ma. Doopka mało mu nie odpadnie z radości.

Posted

MaDi napisał(a):
Nie boi się taka jego natura, jeden z moich psów też tak ma. Doopka mało mu nie odpadnie z radości.

No właśnie,mnie tez się wydaje,że on jest poprostu uległy. ;)
A on ma wydarzenie na FB? To chyba najlepsze miejsce,żeby coś dla niego uzbierać, szczególnie jesli przedstawi się całą historie. To zdjecie na półmetrowym łańcuchu i jego chudość robią wrażenie.
Ja niestety nie ogarniam FB...:oops: