*Gajowa* Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 Sed coraz śmielszy po opuszczeniu kojca nie skrada się już tylko... biega, podskakuje, okazuje swoją radość. Powoli zaczyna mi ufać - dzis podchodził do mnie już wiele razy i nie miałam problemu z przypięciem go na smycz. Apetyt mu dopisuje, koopska ma ładne i regularnie sie wypróżnia - tylko ten smrodek nie zniaka- kąpiel by sie przydała. Dziś zakupiłam mu adresówkę skórzaną torebeczkę i włożyłam już karteczkę z nr telefonu - zapłaciłam 11,80 zł. Milady zapraszamy w odwiedziny w weekend. Quote
ewu Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 Ale dobre wieści:multi: aż miło będzie iść spać:razz: Quote
Hund Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 codziennie rano pierwsze co robię w pracy to czytam wątek Seda, i po kolejnej dobrej wiadomości co u Niego dostaję porcję energii na następne godziny. Milady to nie dla mnie te podziękowania ponieważ kasa jest nie moja ale też się cieszę że się przyda. wysłałam ją przed chwilą. Quote
Hund Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 I jeszcze jedno małe pytanko: jest jakieś choćby małe zainteresowanie Sedem?? może był juz jakiś telefon w sprawie stworzenia mu nowego domu przez potencjalnych właścicieli?? trzymam kciuki aby się udało Quote
Milady Posted November 30, 2006 Author Posted November 30, 2006 Zainteresowanie Sedem było, ale osób, które mają inne psy, a do takich nie mogłyśmy z czystym sumieniem oddać Seda. Jak skończy się ta aukcja to już będę go umieszczać na allegro jako szukającego domu oraz zamieszczę ogłoszenia w innych mediach i stronach www. Quote
*Gajowa* Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 Z suczkami spokojnie może mieszkać - u mnie ma trzy do wyboru i każda jest inna. Sed zdecydowanie woli delikatne panienki , najbardziej do gustu przypadła mu Gaja bo chce sie z nim bawić a nie jest natrętna. Afrę mix belga obchodza tylko patyki, a na psy nie zwraca uwagi. Natomiast Aria ONka jest zbyt natarczywa w kontaktach co Sedzikowi sie nie podoba. Sed już całkiem oswojony - chodzi za mną i domaga się głasków, stoi pod drzwiami wejsciowymi do domu czeka aż wyjdę i cieszy się. Teraz tylko dobry domek potrzebny. Quote
Milady Posted November 30, 2006 Author Posted November 30, 2006 *Gajowa* napisał(a):Sed już całkiem oswojony - chodzi za mną i domaga się głasków, stoi pod drzwiami wejsciowymi do domu czeka aż wyjdę i cieszy się. Czy to oznacza, że on już sobie sam biega i nie siedzi w kojcu???:cool3: To baardzo dobre wieści :) myślałam, że wiecej czasu będzie potrzebował, by się oswoić...A jak z Cygankiem? Quote
*Gajowa* Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 Niestety w kojcu musi być ze względu na Cyganka - tzn. wymiennie ale w sumie pare godzin w ciągu dnia biega sobie z sukami ale też wymiennie /Gaja z Arią się nie zgadzają/. Quote
AśkaK Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Bardzo mnie cieszy ta błyskawiczna zmiana w zachowaniu Sedzika.:loveu: Sed - całkiem normalny, przyjazny pies - szuka nowego domu!!!:multi: Milady, z boksami to prawda. Tylko jak ja mam coś wskórać jeśli tak żadko jeżdżę do schroniska.:oops: :shake: A faceta trzeba stale cisnąć i pilnować, inaczej nigdy boksów nie powiększy. A najlepiej by było cały ten chlew wywalić w powietrze.:angryy: Quote
Sabina02 Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Wlasie moj przelew dla Sada dotarl do AFN! Widze ze nim otworzylam dla Sada skarpete. Zachecam wszystkich do dalszego wsparcia !!!:bigcool: Link do AFN: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=23645&page=27 Pozdrawiam! Quote
Milady Posted December 1, 2006 Author Posted December 1, 2006 A gdzie tam Sed tak daleko się ostał :) już nie mogę sie doczekać aż zobaczę zmiany w psisku:loveu: Quote
*Gajowa* Posted December 2, 2006 Posted December 2, 2006 Sed miał dzis odwiedziny swojej wybawicielki - trochę bał się poczatkowo cioteczki ale po zjedzeniu paróweczki był juz śmielszy i udał sie na spacerek. Z pewnością bedzie relacja i fotki. Quote
Sabina02 Posted December 2, 2006 Posted December 2, 2006 Jak on sie w koncu wabi "Sad" czy "Sed"? Quote
Lucyja Posted December 3, 2006 Posted December 3, 2006 Czekamy na nowe wiadomości o Sedziku. Fotki też mile widziane :cool3: Quote
Milady Posted December 3, 2006 Author Posted December 3, 2006 Sabina02 napisał(a):Jak on sie w koncu wabi "Sad" czy "Sed"? Zależy czy piszemy fonetycznie czy nie ;) Quote
Milady Posted December 4, 2006 Author Posted December 4, 2006 Sed jest raczej strachliwy i nieufny. biega radośnie z aGajowa, a mnie obchodził wielkim łukiem. Zbliżał się kiedy blisko mnie była Gajowa., kiedy odeszła, Sed też uciekł. Na spacerku był bardzo grzeczny, jakby zdany na to co się stanie. jednak gdy wracaliśmy i ujrzał ogrodzenie Gajowej zaczał bardzo mocno ciągnąć i już nie chciał nigdzie dalej pójść :) Myślę, że Sed jest gotowy do adpocji i może zamieszkać w domu, gdzie jest suczka. Quote
ronja Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Milady napisał(a): Myślę, że Sed jest gotowy do adpocji i może zamieszkać w domu, gdzie jest suczka. I Gajowa:p Quote
*Gajowa* Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Rzeczywiście Sed dołączył do orszaku, który za mną chodzi - trzyma się tuż przy nodze tak, ze czasami nawet trąca mnie nosem. To bardzo miły psiak, delikatny, nienachalny bardzo potrzebuje swego człowieka. Oby szybko go znalazł. Quote
Sabina02 Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Sorry, wiem ze to watek Sada, ale czy ktos zna kogos kto przygarnaby malutka sunie??? Oto jej watek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=35606 Quote
*Gajowa* Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Sed jest coraz śmielszy, już zaczyna pilnować posesji. Domek pilnie potrzebny ... Quote
Milady Posted December 6, 2006 Author Posted December 6, 2006 Jestem dobrej mysli. W weekend "ruszam z akcją" :) powystawiam Seda gdzie się da io tez do gazety chciałabym dać ogłoszenie Quote
Recommended Posts