Lucyja Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Postaram się w poniedziałek coś wpłacić na Sedzika. Kurcze tak by się przydał ciepły kąt na stałe dla piesia. Może rzeczywiście po Moim Psie coś się ruszy. Quote
*Gajowa* Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Sed spaceruje teraz z Majką, ktora jest entuzjastką patyczków, domaga się rzucania i rzucania... Dziś Sed zabrał jej patyk dwukrotnie - za pierwszym razem sunia zjeżyła się i wystartowała z ząbkami a Sed poprzestał na mruknięciu. Za drugim razem Sed bezgłośnie położył jej głowę na karku i już wiadomo było kto rządzi - Maja ani mruknęła. Przedtem Sed nie wykazywał zainteresowania patykami - próbowałam mu rzucać ale raczej się ich bał. Quote
Hund Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 szybko się chłopak uczy, może kilka razy dostał takim patykiem po karku a teraz przy innym piesku nauczył się że mozna się nim bawić. Quote
t_kasiek Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Milady napisał(a):W sprawie Seda absolutna cisza :shake: . Liczę po cichutku na odzew w lutym z mojego psa. Wsparcie cegiełkowe też nie wypaliło tym razem :shake: . Jednym słowem kicha:-( a sa teraz cegielki na allegro na Seda ?? juz kilka razy wplacalismy z moja rodzinka, wiec moze jeszcze raz !! kazdy grosz sie liczy.... Quote
Milady Posted January 16, 2007 Author Posted January 16, 2007 http://allegro.pl/item156683336_sed_..._mu_razem.html akcja cegiełkowa :) każde 5 zł się baaaardzo liczy ślicznie dziękuję w imieniu Seda :modla: :Dog_run: Quote
Lucyja Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 Wpłaciłam dziś Sedzikowi 50 zł. Jutro pewnie będzie na koncie. Z tego co Gajowa pisze, to Sed już się troszkę rozbrykał i zaczął żyć jak normalny pies. Teraz tylko dobry pan albo pani potrzebni. Quote
Lucyja Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 Moja córka rozesłała link do allegro wśród swoich znajomych, więc liczę, że jeszcze ktoś wpłaci jakis grosik :) Quote
Hund Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 Sedziku ja po pierwszym coś dorzucę, choć mam nadzieję, że juz nie trzeba będzie,przykro mi ale nie mogę teraz ,mam psiaka na leczeniu i wet pochłonął kilka 100 zł Quote
t_kasiek Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 [quote name='Milady']http://allegro.pl/item156683336_sed_..._mu_razem.html akcja cegiełkowa :) każde 5 zł się baaaardzo liczy ślicznie dziękuję w imieniu Seda :modla: :Dog_run: ok - dzieki...zaraz robimy w domku zbiorke na Sedzika....a tymczasem - SEDZIKU KOCHANY !! szukaj domku, bo napewno zaslugujesz na kochajacego Pana/Pania :loveu: Quote
jayo Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 A jak Sed podchodzi do dzieci? mamy jak sprawdzic? Quote
wtatara Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 hopaj sedziku do gory i szukaj swojego domku Quote
Milady Posted January 17, 2007 Author Posted January 17, 2007 jayo napisał(a):A jak Sed podchodzi do dzieci? mamy jak sprawdzic? Ja nie mam "w zanadrzu" zadbych dzieci ;) niestety... Quote
*Gajowa* Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 Nie bardzo mam jak zrobić test na dzieci . Myślę, że Sed bałby sie po porostu. Wczoraj był hydraulik, który lubi psy i podeszliśmy razem do kojca Seda, a nasz bohater schował się do budy. Dał się wywołać na chwilę, podszedł do drzwi po czym schował sie na dobre. On jest bardzo łagodny w stosunku do ludzi - wszystko zależałoby od dzieci. Quote
Milady Posted January 18, 2007 Author Posted January 18, 2007 A może dzisiaj Cię Sedzie jakiś niezalogowany wypatrzy i przygarnie? ;) Quote
gabunia Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Miledy! jak moge pomoc Sadowi? jaki jest kosz miesieczny jego utrzymania? mieszkam na stale w Kanadzie wiec nie moge go przygarnac, ale co moglabym dla niego zrobic? gdzie on teraz jest? co sie z nim dzieje? gabunia Quote
Milady Posted January 19, 2007 Author Posted January 19, 2007 gabunia napisał(a):Miledy! jak moge pomoc Sadowi? jaki jest kosz miesieczny jego utrzymania? mieszkam na stale w Kanadzie wiec nie moge go przygarnac, ale co moglabym dla niego zrobic? gdzie on teraz jest? co sie z nim dzieje? gabunia Droga Gabuniu, Sed został wyciągnięty w listopadzie z boksu i obecnie znajduje się w bardzo dobrych warunkach u kochanej Gajowej w "psim hotelu". Ma wielgachną, ocieploną budę pełną świeżej słomy, ma zamykany boks, w którym jest osłonięty dodatkowo od wiatru, biega sobie po wielkim ogrodzie kilka razy dziennie, ma towarzystwo psich koleżanek, i czasami spaceruje sobie po lesie. Aha - no i oczywiście ma pelną michę. Ma bezpieczeństwo i jest w coraz lepszej kondycji psychicznej. Szacuję, że poszukiwanie domu dla Seda zajmie około pół roku. Miesięczny koszt utrzymania Seda w hotelu to 620 zł. Quote
Lucyja Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Milady mam pytanie czy doszły pieniązki ode mnie, bo na poczcie była jakas niekumata baba i strasznie sie dziwiła co to znaczy "dla Seda od Lucyja" :) Quote
Hund Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Milady mam nadzieję,że na dobrego pana aż tyle czasu nie trzeba będzie czekać. Quote
gabunia Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 Przynajmniej tyle. Zobacze ile uda mi sie uzbierac bo zaangazuje moje kolezanki,gdzie moge wyslac pieniazki? Miledy ! czy masz zaufanie do ludzi ktorzy beda nimi dysponowac? gabunia Quote
Hund Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 gabunia uśmiech dla Ciebie za dobre chęci i nadzieję dla Seda Quote
Milady Posted January 20, 2007 Author Posted January 20, 2007 Lucyja, doszło :) :Rose: wszystkim slicznie dziękuję - jutro - pojutrze zroviępodsumowanie, bowiem trochę udało się znowu zebrać dla słodkiego Seda. Byłam dzisiaj u niego. Fotorelacja w poniedziałek. Quote
wtatara Posted January 22, 2007 Posted January 22, 2007 Sedziku trzymaj się a my trzymamy za Ciebie kciuki w szukaniu domku Quote
Recommended Posts