Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 161
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

przepraszam, że się nie odzywam, ale wyjechaliśmy na wieś i siedzę tu od trzech dni
to nawet lepiej bo mogę być z Miśką (na to imię reaguje) dłużej na spacerze i na spokojnie, siedzi sobie bezpiecznie w dużym kenelu przy ludziach że tak powiem, chodzimy sobie na spacerki, tzn ja ją wynoszę z klatki i sadzam na trawę, po 15 min rusza tyłek i robi 2 kroki - tak było na początku, dzisiaj to nawet poszłyśmy w jedną stronę (spokojnie, powoli, bo ona bardzo ostrożna jest), i nawet wróciłyśmy (zawsze szła tylko w jedną stronę a w drugą na rękach), czyli jest postęp :multi:
mnie lubi, nie gryzie, już nie trzęsie się cała jak galaretka jak ją dotykam, ale nie myślcie że już jest domowym pieskiem, kanapowcem :) zaczęła szczekać, skomleć itd, bardzo mimo wszystko chce wyjść na dwór i dalej chce zwiewać, i dlatego w kenelu odgryza szczebelki (nie wiem jak to robi), pogryzła miskę
niestety od tylu dni jak jest u mnie nic nie jadła, pije... nawet surowe mięso, czy gotowane, cokolwiek - nie je.
Gdy idę do niej, to zdarzy jej się machnąć ogonem i polizać ze dwa razy po palcu - pewnie dlatego tylko że wyjść chce, lizus jeden :evil_lol:
no ale widać że mi już bardziej ufa, wszystkich innych unika i panikuje jak się tylko zbliżają
na każdym spacerze się załatwia, wiadomo - w kenelu sobie nie brudzi

to tyle, jutro w końcu wracam (Nikaragua - oddam Ci kagańce, szelki też?) - to wstawię zdjęcia

aha i jeszcze jedną smycz przegryzła

Posted

zjadła szelki Niki.... zaraz napiszę Ci pw :(

była głośna, ale dziś zostawiliśmy ją na 2 godz już we Wro w mieszkaniu i wszystko ok było.
od dzisiaj ma kolegę, 8 tyg beagle bez oka, na razie udaje że jej się to nie podoba, ale może dlatego dziś jest taka cicha?

dzisiaj kąpanie, odkleszczanie i czesanie :)

no i chyba mnie lubi :D

Posted

xmartix napisał(a):
zjadła szelki Niki....
smacznego :)

xmartix napisał(a):
.
od dzisiaj ma kolegę, 8 tyg beagle bez oka, na razie udaje że jej się to nie podoba, a
a kolega ma wątek? i fotki? i imię?

Posted

dywany już ściągnięte
Korenia - na pewno coś w tym jest, ale nie jestem sama :razz:
dodam że Pirat został adoptowany a nie kupiony, to dla zazdrośników :eviltong:

Posted

xmartix napisał(a):
Korenia - na pewno coś w tym jest, ale nie jestem sama :razz:
dodam że Pirat został adoptowany a nie kupiony, to dla zazdrośników :eviltong:

No beagle mają dość energiczne charaktery :D Chyba beagla to nikt Ci z nas nie zazdrości :P Ja w pewnym stopniu będę z tą rasą związana do końca życia, a raczej moja ręka :P

Posted

beagle to nie jest moja ulubiona rasa i jakbym miała wybierać to na pewno nie beagla :roll: no ale Tż..
pies jak pies

co do Misi - chyba się zestresowała kąpielą, bo już inaczej ze mną na spacerze chodziła, wolniej, ostrożniej, no ale trudno
nie szczekała, skomlała ani nic, może dlatego że człowieka na oku ma, to mnie cieszy :) leży sobie, śpi, boi się trochę Pirata, zresztą już od niej oberwał delikatnie

Posted

xmartix napisał(a):
zjadła szelki Niki....
kaganiec już kupiłam, na dogo ale poza bazarkiem (pieniążki i tak pójdą na psy ;) ) jeśli nie będzie Nice pasował dam kolejny Misi do zgryzienia ;)

Posted

dzięki Nikaragua
Misia się wycwaniła i Piratek już nie może wchodzić na swoje posłanie, gryzie jego kostki, swoich nie i warczy jak tylko on chce do niej podejść