NikaEla Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 xmartix napisał(a): Misia się wycwaniła i Piratek już nie może wchodzić na swoje posłanie, gryzie jego kostki, swoich nie i warczy jak tylko on chce do niej podejść ech te baby.... kolejna samolubna 'Nika' ;) Quote
xmartix Posted July 28, 2011 Author Posted July 28, 2011 Misia dzisiaj zamachała do mnie ogonkiem na przywitanie :) Piotrusia akceptuje-może do niej podchodzić i ją delikatnie dotykać na spacerach lepiej, powolnym krokiem ale przejdziemy trochę. spacerujemy 30-40 min i zazwyczaj się załatwia, czasem zdarzy jej się zestresować (jak widzi inne psy) i wtedy się nie załatwi. W domu nie załatwia się, nie szczeka, nie niszczy, nie piszczy (na razie, bo jeszcze nie znamy jej zupełnie). Sukcesem jest schodzenie i wchodzenie po schodach. Ona lubi dom -zauważyłam, kiedyś pewnie mieszkała gdzieś u kogoś w domu. Quote
terierfanka Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 dojdzie dziewczynka do siebie i znajdziemy jej dobry domek :) Quote
xmartix Posted July 28, 2011 Author Posted July 28, 2011 dzisiaj tez machała ogonkiem na przywitanie i przychodzi na wyciągnięcie ręki :) :) super NIkaragua, ja mam nadal ten czarny kaganiec materiałowy Niki, Miśka zeżarła ten plastikowy biedna Misia :D młody rozwala się na całe posłanie Quote
Korenia Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Marta uważaj na te szelki, bo psy o płaskiej klacie bardzo łatwo z nich wychodzą. Lepiej zainwestować w guardy. Jedno 'zaparcie się' psa i szelki ze smyczą w ręce, a nie na psie ;) (Wiedzę oczywiście obroże i dodatkową smyczkę, ale mówię tak na zaś. Jestem na tym punkcie wyczulona, bo moja Amy jest obcykana w te 'klocki' ;) Quote
brzośka Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 zdjęcia psiaków na legowisku wspaniałe!!! :D :D :D Quote
terierfanka Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 zgadzam się, super te foty z Piratem :) a szeleczki nie do końca zjedzone widzę :) Quote
NikaEla Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 ten czarny kaganiec na pewno odbiorę przy okazji; nie daj go zeżreć Misce ;) zdjecie dwóch psiaków na jednym legowisku jest powalające ;) Quote
xmartix Posted July 29, 2011 Author Posted July 29, 2011 szelki są zjedzone na klacie (ten paseczek) a tak to jej je zakładam, żeby sobie nie myślała że już jest ok i może nawiać Quote
fochu Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 słodziaki w tym posłanku :) mam nadzieję że uda się w niedzielę pojechać do schronu to bym podrzuciła tam legowisko :) i już cisnąć by się nie musiały Quote
Korenia Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Marta szelki jak są jeszcze w miarę, to nie wywalaj, bo można dorobić pasek :) Zwłaszcza, jak to ten na klacie ;) Kawałeczek się kupi się, niebieskiej taśmy czy czarnej (a może uda się nawet takiej samej). Ja mogę w razie czego doszyć, myślę, że dla Ulv też to nie będzie problem :) Quote
xmartix Posted July 31, 2011 Author Posted July 31, 2011 dobrze Korenia, ja mam sąsiadkę krawcową, to jutro do niej podejdę Misia fajna się robi, daje łapkę :):):):):) podchodzi z machającym (nisko) ogonem, cieszy się jak wracamy, jednak coś tam szczeka jak nie ma nikogo w domu ale to nie jest takie głośne jak wcześniej albo jak u Maliki na spacerkach spokojniutko chodzi, woli podejść do mnie w razie jakiegoś strachu (inni ludzie, zwierzęta, maszyny) niż uciekać :) z Piratkiem się polubiła, liże go po łepku jak razem śpią, chyba mu matkuje, niestety Piratek jak każdy samiec traktuje ją inaczej... hehe Quote
NikaEla Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Fajnie, ze Miśka coraz odważniejsza do ludzi i u człowieka szuka wsparcia :) A szelki się na pewno jeszcze przydadzą. Quote
fochu Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Marta legowiska ode mnie i Zosi są w schronie jak coś Patrycja wie gdzie Quote
xmartix Posted July 31, 2011 Author Posted July 31, 2011 a napisz mi gdzie, jutro będę z Tż i Piotrusiem (sprawdzamy boksera na dzieci) to bym odebrała :) i dzięki dzięki wielkie! Quote
fochu Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 juz napisałam do Patrycji aby dała Tobie znać gdzie leżą te posłanka Quote
fiorsteinbock Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Dawno nie zagladalam a tu takie newsy :) Misia, Piratek...fajne ekipa! :) Quote
xmartix Posted August 4, 2011 Author Posted August 4, 2011 Misia już lepiej, co rusz wyjeżdżamy na tę wieś ale pobyt tam jej nie służy, denerwuje się, szczeka zostawiona sama. Tutaj w mieszkaniu nie mam takiego problemu, jak ją zostawię samą to jest grzeczniutka. Misia oswaja się powoli, mi zaufała, podchodzi, merda ogonkiem, chce być głaskana, jednak większość czasu spędza na posłaniu. Na spacerach chodzi powolutku chodzi. W domu nie brudzi. Niestety z nikim innym na spacer nie wyjdzie. Tylko ja :) no i dalej Piotruś może ja głaskać, przed innymi dziećmi i dorosłymi się kuli. Quote
xmartix Posted August 10, 2011 Author Posted August 10, 2011 Misia lepiej, polubiła sąsiadów, ich suczkę, mniej się boi, więcej macha ogonkiem, lubi się przytulać. Niestety mam podartą całą firankę i zasłonkę bo Misia nie wytrzymała zostawiona sama przez noc. Jak się wychodzi na krótko (parę godzin)- to nie szczeka, zostawiona na całą noc - szczeka niemiłosiernie. Zostawiona z Piratkiem - szczeka mniej. Wniosek: najlepiej dom z innymi zwierzętami i taki, gdzie ktoś tylko na krótko wychodzi z domu. zdjęć nie mam, bo na razie pożyczyłam aparat fot Quote
xmartix Posted August 16, 2011 Author Posted August 16, 2011 coś tu pusto u Misi wstawiam zdjęcia żeby coś ruszyło Misia jest juz fajniutka, tak jak pisałam wcześniej gości w domu się boi i szczeka ale za chwilę się uspokaja Pirat wchodzi jej na głowę, dosłownie, a ona odpuściła gryzienie go, oto dowód :) a teraz zdjęcia miłej, wesołej, przytulaśnej Misi Quote
terierfanka Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 no, fajna panienka się zrobiła :) ogłaszać i niech się biją starsze panie :) Quote
brzośka Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 zdjęcie z Piratem cudne!!! :loveu: pozostałe też oczywiście :) Quote
Recommended Posts