Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

xmartix napisał(a):

Misia się wycwaniła i Piratek już nie może wchodzić na swoje posłanie, gryzie jego kostki, swoich nie i warczy jak tylko on chce do niej podejść

ech te baby.... kolejna samolubna 'Nika' ;)

• Replies 161
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Misia dzisiaj zamachała do mnie ogonkiem na przywitanie :) Piotrusia akceptuje-może do niej podchodzić i ją delikatnie dotykać
na spacerach lepiej, powolnym krokiem ale przejdziemy trochę. spacerujemy 30-40 min i zazwyczaj się załatwia, czasem zdarzy jej się zestresować (jak widzi inne psy) i wtedy się nie załatwi.
W domu nie załatwia się, nie szczeka, nie niszczy, nie piszczy (na razie, bo jeszcze nie znamy jej zupełnie). Sukcesem jest schodzenie i wchodzenie po schodach.
Ona lubi dom -zauważyłam, kiedyś pewnie mieszkała gdzieś u kogoś w domu.

Posted

dzisiaj tez machała ogonkiem na przywitanie i przychodzi na wyciągnięcie ręki :) :) super

NIkaragua, ja mam nadal ten czarny kaganiec materiałowy Niki, Miśka zeżarła ten plastikowy

biedna Misia :D młody rozwala się na całe posłanie

Posted

Marta uważaj na te szelki, bo psy o płaskiej klacie bardzo łatwo z nich wychodzą. Lepiej zainwestować w guardy. Jedno 'zaparcie się' psa i szelki ze smyczą w ręce, a nie na psie ;) (Wiedzę oczywiście obroże i dodatkową smyczkę, ale mówię tak na zaś. Jestem na tym punkcie wyczulona, bo moja Amy jest obcykana w te 'klocki' ;)

Posted

słodziaki w tym posłanku :)
mam nadzieję że uda się w niedzielę pojechać do schronu to bym podrzuciła tam legowisko :)
i już cisnąć by się nie musiały

Posted

Marta szelki jak są jeszcze w miarę, to nie wywalaj, bo można dorobić pasek :) Zwłaszcza, jak to ten na klacie ;) Kawałeczek się kupi się, niebieskiej taśmy czy czarnej (a może uda się nawet takiej samej). Ja mogę w razie czego doszyć, myślę, że dla Ulv też to nie będzie problem :)

Posted

dobrze Korenia, ja mam sąsiadkę krawcową, to jutro do niej podejdę
Misia fajna się robi, daje łapkę :):):):):)
podchodzi z machającym (nisko) ogonem, cieszy się jak wracamy, jednak coś tam szczeka jak nie ma nikogo w domu ale to nie jest takie głośne jak wcześniej albo jak u Maliki
na spacerkach spokojniutko chodzi, woli podejść do mnie w razie jakiegoś strachu (inni ludzie, zwierzęta, maszyny) niż uciekać :)
z Piratkiem się polubiła, liże go po łepku jak razem śpią, chyba mu matkuje, niestety Piratek jak każdy samiec traktuje ją inaczej... hehe

Posted

Misia już lepiej, co rusz wyjeżdżamy na tę wieś ale pobyt tam jej nie służy, denerwuje się, szczeka zostawiona sama. Tutaj w mieszkaniu nie mam takiego problemu, jak ją zostawię samą to jest grzeczniutka.
Misia oswaja się powoli, mi zaufała, podchodzi, merda ogonkiem, chce być głaskana, jednak większość czasu spędza na posłaniu. Na spacerach chodzi powolutku chodzi. W domu nie brudzi.
Niestety z nikim innym na spacer nie wyjdzie. Tylko ja :) no i dalej Piotruś może ja głaskać, przed innymi dziećmi i dorosłymi się kuli.

Posted

Misia lepiej, polubiła sąsiadów, ich suczkę, mniej się boi, więcej macha ogonkiem, lubi się przytulać.
Niestety mam podartą całą firankę i zasłonkę bo Misia nie wytrzymała zostawiona sama przez noc. Jak się wychodzi na krótko (parę godzin)- to nie szczeka, zostawiona na całą noc - szczeka niemiłosiernie. Zostawiona z Piratkiem - szczeka mniej. Wniosek: najlepiej dom z innymi zwierzętami i taki, gdzie ktoś tylko na krótko wychodzi z domu.

zdjęć nie mam, bo na razie pożyczyłam aparat fot

Posted

coś tu pusto u Misi
wstawiam zdjęcia żeby coś ruszyło
Misia jest juz fajniutka, tak jak pisałam wcześniej
gości w domu się boi i szczeka ale za chwilę się uspokaja

Pirat wchodzi jej na głowę, dosłownie, a ona odpuściła gryzienie go, oto dowód :)

a teraz zdjęcia miłej, wesołej, przytulaśnej Misi