terierfanka Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 wstawiłam na terierkowie info o dziewczynkach, linku nie potrafię podać (robią się takie gwiazdki i link nie działa :roll:) Quote
xmartix Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 dzięki zrobiłam im dodatkowo allegro i nic nie widać hmm Quote
xmartix Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 o jest już http://allegro.pl/show_item.php?item=1729142631 Quote
mari23 Posted July 21, 2011 Author Posted July 21, 2011 [quote name='xmartix']o jest już http://allegro.pl/show_item.php?item=1729142631 wielkie dzięki !!! wczoraj po północy zabrałam malutkie do domu, bardzo bały się jednak Łatka, który naprawdę spokojnie patrzył tylko sobie... ale one przerażone, w deszcz przy ogrodzeniu zamiast w budzie.... w moim domu aż tyle psiaków to niestety problem - "logistyczny" tylko, ale jednak.... bojąc się o maleństwa zamknęłam je na noc w klatce kenelowej, którą dostałam wczoraj od państwa. Spały spokojnie, a na wybiegu to wyłaziły z budy i siedziały tuż przy ogrodzeniu jakby chciały wyjść stamtąd... Rano dałam im Purinę dla szczeniaczków kupioną,czarna jadła, biała niestety nie chciała :( oduczam się spać.... doba za krótka, więc trzeba.... poszłam spać o 1.00 a o 5.00 obudziło mnie stukanie - to Carlie próbował wstać.... Quote
xmartix Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 oj biedulko, ja za to poszłam spać po 24 a wstałam o 5 żeby wyjść z Misią przed obudzeniem się dziecka i też się nie wyspałam sunie ogłoszone i na Dogo pospamowałam i ogłoszeń trochę porobiłam, czekamy na odzew :) Quote
Havanka Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Ja też pomogę w ogłoszeniach, ale dopiero w niedzielę. Trzymaj się Mari !!! Quote
xmartix Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 no i są na stronie TOZu http://www.toz.wroclaw.pl/adopcja.xml?id=306 Quote
mari23 Posted July 21, 2011 Author Posted July 21, 2011 Havanka napisał(a):Ja też pomogę w ogłoszeniach, ale dopiero w niedzielę. Trzymaj się Mari !!! Dziękuję raz jeszcze !!!! i nie tylko za to! Dziewczynki były u wetki.... Alfa czyli biała waży 6,9 kg, Beta, czyli czarna - 8,3 kg dostały Advocat, bo świerzb uszny mają.... zapalenie spojówek też mocne, tak więc jutrzejsza sterylka przełożona na przyszły tydzień trochę się boję o ten świerzb, ale cóż.... chodzą luzem po domu, czarną już 2 razy zdjęłam z parapetu - usiłowała wyskakiwać przez zamknięte okno! w samochodzie też próbowała wyjść przez szybę... biała spokojniejsza, nigdzie nie zamierza wiać ;) zapomniałam - wiek - wetka mówi, że 1,5 roku do 2 lat, wpisała datę urodzenia styczeń 2010 obie już proszą o głaski :) na spacerku ze strachu pewnie.... nic! ale po powrocie w domu - 2 kałuże i 2 kupki ;) znaczy z fizjologią wszystko w porządku ;) ;) Quote
Havanka Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Małe bidulki. Były bardzo zaniedbane. Marysiu, przeglądałaś je dokładniej pod kątem zapchlenia i zakleszczenia? Boję sie, zeby oprócz świerzbu nie przyniosły innych, kłopotliwych lokatorów. Quote
xmartix Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 o super Mari to zmieniam w ogłoszeniach ten wiek, bo to istotne Quote
mari23 Posted July 21, 2011 Author Posted July 21, 2011 wiek to jedna dobra wiadomość, a druga jest taka, że one mają doskonały apetyt, a nie jadły.... bo wolą kaszankę!!! biała to aż się dławiła, tak jadła :) w związku z tym, że nie są chore - czarna dziskuska będzie jutro sterylizowana, białą poobserwujemy do przyszłej środy, bo na ten dzień jest zapisana Havanka ma rację co do lokatorów - w gabinecie wet którejś wypadł olbrzymi obżarty kleszcz, a państwo na parkingu koło mnie wyciągali im tego dziesiątki.... pchełki pewnie też miały - "Adcocat" załatwi wszystko - robale, świerzbowce, pchły i kleszcze ( chyba ;)) mam nadzieję, że nie będzie znów problemów, jak przy Tiarze i tasiemcu :( i mówiła wetka, że to siostry raczej niż matka i córka :) Quote
xmartix Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 hyhy Marii mam nadzieję że to nie ktoś z Dogo, ale dziewczyny mają obserwatora na allegro:cool3: Quote
Havanka Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 mari23 napisał(a):wiek to jedna dobra wiadomość, a druga jest taka, że one mają doskonały apetyt, a nie jadły.... bo wolą kaszankę!!! biała to aż się dławiła, tak jadła :) w związku z tym, że nie są chore - czarna dziskuska będzie jutro sterylizowana, białą poobserwujemy do przyszłej środy, bo na ten dzień jest zapisana Havanka ma rację co do lokatorów - w gabinecie wet którejś wypadł olbrzymi obżarty kleszcz, a państwo na parkingu koło mnie wyciągali im tego dziesiątki.... pchełki pewnie też miały - "Adcocat" załatwi wszystko - robale, świerzbowce, pchły i kleszcze ( chyba ;)) mam nadzieję, że nie będzie znów problemów, jak przy Tiarze i tasiemcu :( i mówiła wetka, że to siostry raczej niż matka i córka :) Ja jeszcze w sprawie tej kaszanki. Dawno temu też karmiłam swojego psa kaszanką, bo opychał się nią łapczywie. Po jakimś czasie na skórze przy ogonie zaczęły pojawiać sie dziwne zmiany na skórze. Pojechałam z nim do weta i okazało sie, ze to od tej kaszanki, a konkretnie od przypraw, które zawierała. Dostałam do smarowania jakiś fioletowy płyn i polecenie odstawienia kaszanki z menu psa. Pomogło. Quote
Havanka Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 xmartix napisał(a):hyhy Marii mam nadzieję że to nie ktoś z Dogo, ale dziewczyny mają obserwatora na allegro:cool3: To byłaby ekspresowa adopcja !!!! Oby tylko dobrze trafiły . Quote
mari23 Posted July 21, 2011 Author Posted July 21, 2011 xmartix napisał(a):hyhy Marii mam nadzieję że to nie ktoś z Dogo, ale dziewczyny mają obserwatora na allegro:cool3: oby nie amator foksterierów krótkowłosych ;) bo ta czarna to jamnik na zbyt długich łapkach ;) może po sterylce będzie mniej dzika - jak ona wlazła pomiędzy doniczki nie zwalając ani jednej ???????? Quote
mari23 Posted July 21, 2011 Author Posted July 21, 2011 xmartix napisał(a):pies-kot, kot-pies? dokładnie tak! a właśnie - na mojego jedynego kota Węgielka kalekę nie zwracają wcale uwagi... widziałam na stronie TOZ talony na sterylke kotów... przed chwilą przekazałam sąsiadowi z przeciwka otrzymaną wczoraj karmę dla kotów... on dokarmia bezpańskie, półdzikie koty... prosił o pomoc... 3 kotki wysterylizował na koszt naszej gminy... dwie właśnie przyprowadziły kocięta - jedna 3, druga 4... mieszka w podwórku wielorodzinnym ( 2 budynki po kilka rodzin w każdym) sąsiedzi mają dość kotów, grożą, że je gdzieś wywiozą.... czy nie dałoby się zabrać i gdzieś umieścić tych dwóch matek z dzieciaczkami? bo wkrótce tych dzikich kotów będzie tam 50... :( koty są półdzikie, ale może udałoby się je złapać.... nie wiem, jak pomóc :( czy TOZ może jakoś pomóc? Quote
xmartix Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Marysiu z tym nie pomogę obecnie, mamy w kolejce do dt 70 małych kociąt na ulicach chorych :( Quote
mari23 Posted July 21, 2011 Author Posted July 21, 2011 xmartix napisał(a):Marysiu z tym nie pomogę obecnie, mamy w kolejce do dt 70 małych kociąt na ulicach chorych :( ojej, aż tak źle? :( a czarna sunia wciąż szuka, którędy uciec.... zostawiła białą i szuka..... znów była na oknie... za to spokój białej mnie martwi.... może ona jednak chora jest? Quote
xmartix Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Marysia dzwoniła Pani co chce adoptować jedną z nich. Dom z ogrodem z 7 letnim dzieckiem i 13 letnim psem mikro (adoptowanym, z padaczką). Wrocław. Pani proponuje spotkanie w sobotę u niej żeby się poznać. Dwóch nie może wziąć. Sensowna. Co Ty na to?:) Quote
mari23 Posted July 21, 2011 Author Posted July 21, 2011 xmartix napisał(a):Marysia dzwoniła Pani co chce adoptować jedną z nich. Dom z ogrodem z 7 letnim dzieckiem i 13 letnim psem mikro (adoptowanym, z padaczką). Wrocław. Pani proponuje spotkanie w sobotę u niej żeby się poznać. Dwóch nie może wziąć. Sensowna. Co Ty na to?:) raczej nie dam rady w sobotę do Wrocławia pojechać.... czarna będzie po sterylce, u wetki będę musiała być z nią.... po niedzieli mogliby brać czarną i zdjąć szwy już u siebie....bo to chyba ona pierwsza powinna jechać - biała jak zostanie - będzie spokojniejsza, ale ta panikara..... Quote
xmartix Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 hmm Marysia a kiedy ta sterylka czarnej?w sobotę? o której? to może Pani by podjechała do Ciebie? Quote
mari23 Posted July 21, 2011 Author Posted July 21, 2011 xmartix napisał(a):hmm Marysia a kiedy ta sterylka czarnej?w sobotę? o której? to może Pani by podjechała do Ciebie? sterylka czarnej w piątek o godz. 13.00 jak znam "procedurę" to w sobotę kontrola i zastrzyki, a jeszcze Charliego - paralityka zawieźć muszę... ... jeśli pani chce - może oczywiście podjechać - zapraszam ! a z której strony Wrocławia ona mieszka? bo może się okazać, że od tej "mojej" strony czyli dużo bliżej, niż np. na Biskupinie, Księżu Małym, Polance itp..... przed czy za stadionem - bo to ciężki punkt do pokonania ;) do Lesnicy mogę podjechać, ale lepiej, żeby przyjechała i zobaczyła sunieczki, może zabrać swojego "padaczkowca" - pogadają z moim Kilerkiem o swojej chorobie:cool3:... Quote
xmartix Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 no właśnie Różanka (chociaż most mamy) to niech do Ciebie podjedzie myślę, z pieskiem czy bez? bo on jest 13 latek to nie wiem czy dobrze żeby go targała Quote
milosnicy zwierzat Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 śliczne sunie zaraz ogłoszę u siebie na nk może dobrze by było żeby razem trafiły do domku bo są związane ze sobą Quote
Recommended Posts