Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mialam wczoraj jesczze wpasc ale juz nie zdazylam tyle roboty mialam;)
co ja chcialam..aa widzialam fotek tej drugiej suni ona duzo wieksza jest od tej pierwszej..;)
a ja nawet nie wiem jak ta rasa wyglada od strony wzrostu..ile powinny miec czilki?

Posted

Chiquita&DeeDee napisał(a):
Jest do adopcji mały chi - chory - głuchy:( bidulek naprawdę.. bardzo żałuję, że nie mogę go adoptować...

Rozmawiałam wczoraj z mężem na temat tego biedaka - uzgodnilismy, że jak Tequilka znajdzie domek, a dla malucha nic by sie nie znalazło to moglibysmy go wziąć ale z "okresem próbnym" tzn na DT z mozliwośćią DS. Musielibyśmy zobaczyc jak sie dogadają z Dyziem i Lusi, czy nie będą z Dyziem na wyścigi znaczyć terenu czyt. ścian i mebli. Nie boję sie jego głuchoty tylko tego jak sie u nas odnajdzie i jak ułożą się jego relacje z moimi psami.

Posted

Pegaza napisał(a):
Mialam wczoraj jesczze wpasc ale juz nie zdazylam tyle roboty mialam;)
co ja chcialam..aa widzialam fotek tej drugiej suni ona duzo wieksza jest od tej pierwszej..;)
a ja nawet nie wiem jak ta rasa wyglada od strony wzrostu..ile powinny miec czilki?

W standardzie rasy jest tylko mowa o wadze (do 3 kg) wysokość nie ma znaczenia, ale ważna jest proporcjonalna budowa ciała.

Posted

Agnieszka Co. napisał(a):
W standardzie rasy jest tylko mowa o wadze (do 3 kg) wysokość nie ma znaczenia, ale ważna jest proporcjonalna budowa ciała.

Aaa widzisz nie wiedzialam;)

Posted

Cześć Cioteczki:loveu::loveu:

Pegazko chiłki są naprawdę bardzo różne... jak kiedyś będziesz miała okazję to zobacz sobie na wystawie;)

Aguś maluch pójdzie prosto do DS nie ma innej opcji.

Wiecie, że moje kochane Gremliny śpią ciągle i ani im w głowie wyjść na pole?:evil_lol:
Normalnie psów w domu nie widać jak tylko otworzę taras:diabloti:
Choć Wikusia jak ją zawołam jest jedyna, której śnieg nie straszny:loveu::loveu:
A reszta pewnie jakby mogła pokazała by mi tak:stupid::stupid::stupid:

Posted

Aguś maluch pójdzie prosto do DS nie ma innej opcji.

Życzę mu tego z całego serca i mam nadzieję, że szybko znajdzie super dom. Moja propozycja to miała być opcja awaryjna - nie możemy podjąć takiej decyzji "w ciemno" (dodatkowo mój mąż zawsze trzeźwo i rozsądnie podchodzi do takich spraw, ja dałabym się ponieść emocjom - dobrze, że mam go dla równowagi :) )

Posted

Syla napisał(a):
Trafiłam z wątku Tequilki i napatrzeć się nie mogę na te cudności.Spory ten wątek, ale muszę obejrzeć wszystkie zdjęcia chociaż.Kocham takie malizny i to już się nie zmieni :lol:

Kochana ciocia Syla do nas trafiła :multi::multi::multi:

Posted

Syla napisał(a):
Ale ciapa ze mnie, a dojechałam już do 100 strony, z tymi zdjęciami.Moja ś.p. Wikusia, ta z awatarku, to ważyła 2.100 g.Jak piszesz 1.100 , 1.500 , 1.650 to malizny są niesamowite.Teraz za to mam same wielkoludy bo: 14letni, ślepy Edziu z wagą 10 kg :lol: i na BDT 19letnią, chorutką Żabcię, która waży teraz 5 kg.Dalej marzy mi się takie maleństwo, ale musiałoby być starutkie i najchętniej śleputkie, albo chorutkie.Może jeszcze kiedyś :lol:Ta Frida też cudna, to imię mojej nieżyjącej babci i też już jedną sunie tak chciałam nazwać, ale w końcu została Nolą.

Ciocia Sylka to taki dobry anioł dla sarszaków. Znam ciocię Sylkę z Dogo :) Sylko, gdzie można zobaczyć zdjęcie Żabci? 19lat! Czy Twoja babcia miała w dokumentach wpisane "Frida", czy moze było to zdrobnienie, czy takie wewnątrz rodzinne imię?

Posted

Jest do adopcji mały chi - chory - głuchy:( bidulek naprawdę.. bardzo żałuję, że nie mogę go adoptować...

Czy on ma swój wątek na Dogo? Zdjęcia? Waga? Choroby? Reakcja na inne psy/koty? Jakieś informacje?

Posted

Pegaza napisał(a):
(...) widzialam fotek tej drugiej suni ona duzo wieksza jest od tej pierwszej..;)

Nio, 'dużo' większa... ze 300gramów :D

Ciocia Ande padnie na zawał jak się dowie, że 300g to dużo ;) Dla jej boksia, te 300g to dzisiejszy obiadek :D

Wg standardu FCI waga chi: 0,5kg - 3kg (preferowana powyżej 2kg).

Posted

Pegaza napisał(a):
Tzn mi chodzi glownie o wzrost bo widac roznice..
a pomijając juz czilki od Ramony;)

Tak, są różne :fadein: I bardzo dobrze :) W różnorodności siła :razz: