Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Odwieczny dylemat.. Choć czarnuszka by Wam pasowała ;) ja bym jeszcze rudaskę chciała - ale niet... chyba, że jakiś kataklizm i stanie mi na drodze - ale lepiej, żeby nie, bo w domu będzie wojna. Ja mam łatwiej moje trojaczki 4 kg mają, więc łatwiej mi je zabierać i ogarnąć, a poza tym nie mam dzieci i nie planuję ;)

• Replies 7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rudy to chłopak o ile dobrze wyczytałam... ja bym samca nie wzięła, moje panny się super dogadują i niech tak zostanie. Szkoda, że nie napisali o nim więcej.
Czarnuszka cudna, pewnie szybko znajdzie się chętny... oby dobry, a nie jakieś pseudo skoro ona nie sterylizowana...
Ja np przy Dee rozum straciłam, od dnia jak ją zobaczyłam siedziałam nad jej zdjęciami i śliptałam jak głupia, aż się TZ złamał i sam powiedział jedźmy.
Z Wiki wyszło to jakoś dziwnie, w sumie szkoda, że ten domek się wycofał, bo był idealny, choć choroby które się w niej kryją pewnie by sprawiły dużo problemu - ja to wiem, ale adoptujący chcieliby super zdrowe psiaki - cóż, fakt jest taki, że została i każdy się z tym pogodził;)

Kasiu jest, ale co poradzić - muszę przeżyć;)

Posted

Ja moge zrozumiec takich ktorzy dopiero co stracili psiaka po chorobie, ze nie chca brac jakiegos chorego co moga go zaraz stracic. ale to tylko taki przypadek rozumiem... bo inne to nigdy nie wiadomo czy Twoj wlasny nagle nie zachoruje :(

Posted

Nie zwróciłam uwagi że chłopczyk,tak czy siak strasznie biedny:(

A ja sie nie dziwie,nie każdego stać czy finansowo czy psychicznie na choroby psa już na starcie,a jeśli pies zachoruje później to chyba nie można nazwać człowiekiem tego który tego chorego psa wyrzuci jak śmiecia,wydaje mi sie że normalny kochający nie chce chorego ale liczy sie z tym i w razie choroby robi wszystko dla swojego psa....

Posted

A no różnie,ale zazwyczaj ludzie chcą przyjaciela i nie myślą od razu o chorobach,ale siłą rzeczy jest że choćby na starość przychodzą problemy i wtedy ci kochający robią wszystko inni nie...i to nic dziwnego dla mnie
Moja Maja miała być i była i jest zdrowa,Tosia to był impuls,chciałam drugiego psa tylko troche później,wyszło inaczej i też nie żałuje ani troche wszystkich moich zmartwień pieniędzy bo gdzie bym znalazła takiego głupolka najukochańszego na świecie...

Posted

[quote name='Chiquita&DeeDee']To na pierwszy ogień TZ:loveu:

[IMG]http://i1127.photobucket.com/albums/l621/chiquitadeedee/DSC01255.jpg[/IMG][/QUOTE]

Widzę,że wąteczek poleciał do przodu a ja nie mam dziś czasu.Później poczytam ,ale muszę napisać,że rozwaliło mnie to zdjęcie:loveu:
Cudne-facet z rękami pełnymi cziłek:loveu:

Posted

Witajcie :) piękne zdjęcia i śliczne kruszynki :loveu:

Towarzystwo rzadnej pracy nie boi się- sumiennie wypełniają role obserwatorek :evil_lol::eviltong:
[IMG]http://i1127.photobucket.com/albums/l621/chiquitadeedee/DSC01257.jpg[/IMG]

Posted

Dziewczynki- wpadłam na chwilkę życzyc miłego dnia, ostatnio prawie nie mam czasu na Dpgo :sad:, praca, Święta, choroba w rodzinie...
Życzę Wam miłego dnia :loveu:...

Posted

Witanko :) Prawda ludzie z reguły chcą tylko zdrowe i piękne psiaki. Ja niestety mam taki "przypadek" w rodzinie co twierdzi, że pies powinien żyć zgodnie z naturą i nie chodzi z nim nawet do weta:shake: masakra !!! Jak ta osoba slyszy jak ja traktuję swojego psa to uważa mnie za wariatkę. Ale dla mnie Nero to członek rodziny i nie ma innej opcji. Musi być szczęśliwy i zdrowy.
Miłego wieczoru!!! Glaski dla trojaczków.

Posted

Przepraszam, ale jakoś nie lubię świąt, a jak zobaczyłam to to już mam dziś po dniu...

[SIZE=3][I][B]
PSIE ŚWIĘTA.....

ŚWIĘTA, ŚWIĘTA, ŚWIĘTA,[/B][/I][/SIZE]
[SIZE=3][I][B] CZAS RODZINNYCH WZRUSZEŃ, [/B][/I][/SIZE]
[SIZE=3][I][B] PACHNĄCE IGLIWIEM, PIERNIKIEM I SUSZEM.[/B][/I][/SIZE]
[SIZE=3][I][B] PREZENTY POD CHOINKĄ PIĘKNIE PAKOWANE, [/B][/I][/SIZE]
[SIZE=3][I][B] OD SERCA I Z SERCEM SOBIE DAROWANE.[/B][/I][/SIZE]

[SIZE=3][I][B] ZA OKNEM ŚNIEG PADA[/B][/I][/SIZE]
[SIZE=3][I][B] I ZIMA PRAWDZIWA,[/B][/I][/SIZE]
[SIZE=3][I][B] NA PODWÓRKU PIES CHUDY, [/B][/I][/SIZE]
[SIZE=3][I][B] OBOK BUDA KRZYWA.[/B][/I][/SIZE]
[SIZE=3][I][B] ŁAŃCUCH OTULA JEGO BIEDNE KOŚCI,[/B][/I][/SIZE]
[SIZE=3][I][B] PUSTA MISKA STOI,[/B][/I][/SIZE]
[SIZE=3][I][B] PSINA CIĄGLE POŚCI...[/B][/I][/SIZE]

[SIZE=3][I][B] LUDZIE ZAGONIENI I CZASU NIE MIELI,[/B][/I][/SIZE]
[SIZE=3][I][B] O BIEDNYM AZORKU WSZYSCY ZAPOMNIELI...[/B][/I][/SIZE]

[SIZE=3][I][B] ŚWIĘTA, ŚWIĘTA I PO ŚWIĘTACH, [/B][/I][/SIZE]
[SIZE=3][I][B] PIES CZEKA NADAL GŁODNY, [/B][/I][/SIZE]
[SIZE=3][I][B] MISKA ZAMARZNIĘTA.[/B][/I][/SIZE]
[SIZE=3][I][B] SKULIŁ CHUDE CIAŁKO,[/B][/I][/SIZE]
[SIZE=3][I][B] AZOR W BUDZIE ZIMNEJ STRASZNIE,[/B][/I][/SIZE]
[SIZE=3][I][B] TRZĘSĄC SIĘ Z ZIMNA OKROPNIE,[/B][/I][/SIZE]
[SIZE=3][I][B] ZASNĄŁ BIEDNY AZOREK, [/B][/I][/SIZE]
[SIZE=3][I][B] ZASNĄŁ JUŻ NA ZAWSZE......

[/B][/I][SIZE=2]
I się uryczałam z rana i już wiem dlaczego takie te święta są beznadziejne:placz:

Pożyczyłam od Sabinka40. Dziękuję.

A Wam kochani życzę mimo wszystko miłego dnia!!
[/SIZE][/SIZE]

Posted

Witam :lol:
Ja co roku przed świętami i jeszcze gorzej w świeta, czuje sie beznadziejne....takie wiersze moge pisać bez przerwy, bo taki mam nastrój przed świętami.....sztuczne jak te bombki na choince....takie są święta....po co to dodatkowe nakrycie na stole wigilijnym, skoro i tak z nikim się nie podzielą...trdycja!!!! Kiedyś słyszłam od znajomej osoby opowieść wigilijną, jak to w wigilię zapukał jakiś bezdomny i poprosił o jakiś datek, a ta osoba oburzona powiedziała: że migli by przynajmniej w wigilię dać ludziom spokój i przestać łazić....trdycja?

Posted

Cześć Dziewczyny. Ja lubię święta (przygotowania może trochę mniej). Nabyłam trochę dodatkowej wewnętrznej radości podczas rekolekcji, ktore prowadzil u nas bardzo wesoly i pozytywnie zakręcony zakonnik. Przesyłam Wam uśmiechy, bo coś widzę doły Was dopadły. Nie ma co się dobijać, tym że wokoło jest jak jest - jeśli my nakarmimy Azora i wspomożemy biednego to już będzie na świecie troche lepiej. A może znajdzie się takich ludzi więcej.

Życzę Wam radosnych Świąt - cieszcie się bliskością swojej rodziny i przeżywajcie je nie tylko ze względu na tradycję.

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/51/23593452.jpg/][IMG]http://img51.imageshack.us/img51/7621/23593452.jpg[/IMG][/URL]