Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dziś jest lepiej:)
wczoraj walczyliśmy z pchłami przede wszystkim.byla masakrycznie zapchlona. odrobaczyliśmy też ją - w kupie dziś były jajka, więc za tydzień odrobaczę ją jeszcze raz.
na smyczy nie chodzi zupełnie. zamiera lub staje dęba. ponieważ wczoraj się nie załatwiła, jak rano obudziła mnie popiskiwaniem, puscilam ją bez smyczy po ogródku - ale byla radość:) już dawno takiej psiej radości nie widziałam - biegala jak torpeda, kółeczka kręcila, podbiegała się przytulać, brzuszek pokazywala, biegła dalej. nawet rosa, ktora calkiem ją zmoczyła, nie przeszkadzała w tym tańcu radości.
naprawdę Zuzu zapowiada się na slodkie sreberko.
naukę chodzenia na smyczy zaczniemy lada dzień:)

Mimi ok. Szew nadal lekko czerwony. ale na noc zamotałam jej tak te sznurki, by nie mogła rozwiązać i nie zdjęła kubraka. mam nadzieję, że jakoś dotrwamy do piątku:)

• Replies 264
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no, biedna, przyjechała do nas w kagańcu (!), bo podobno była "zdenerwowana". na poprzednich zdjęciach nawet ma ślad po ciasnym kagańcu.

nadal jest troszkę wystraszona, ale mimo tego potrafi cieszyć się obecnością człowieka, trawą, przestrzenią, zabawkami.

Posted

3 x napisał(a):
aah to poczekam
gdzieś go znajdę, znaczy wątek nie Aresa ;)

Ewa a ty nie urlopujesz się przypadkiem ?

Urlopuję sie dopiero od 3 dni, bo mi się wyjazd przesunął:-) Ale sercem i myśłami jestem z psiakami:-) Zabrałam zdjecia i opisy rzeczy na bazarek i mam zamiar w wolnej chwili sklecić coś dla maleńkiej suni od jajka:-) Tak się cieszę, że jest już bezpieczna....

Edit: Teraz dopiero obejrzałam zdjęcia. Ale to jest malizna i jaki słodziak!!! Jak to maleństwo dało radę w schronie:-(

Posted

[quote name='Ewa Marta']Też podrzucam urlopowo:-)Popatrzyłam w tej chwili na swój awatar i pomyślałam, że jesteśy dokładnie w tym samym miejscu, w którym robiłam moim psiakom zdjęcie:-)
fajnie:)

a mały gangster pozdrawia:)
(Zuzu to chyba szczeniak - rozrabia jak pijany zając, skacze z kanapy na plecy Dzi Aj Dzołka i podgryza Pana Imciułę, pcha się na wszystkich, lata za kotami, gryzie nogawki spodni gdy idę:) robi to w wyjątkowo slodki sposób i nikt się na nią nie złości, psy schodzą jej z drogi:))

Mimi za to w ciut lepszych stosunkach z kotami - udaje, ze koty w ogóle jej nie interesują;) kot, który nie będzie się jej bał, da sobie z nią radę

Posted

[quote name='Ellig']Ach to jeszcze nie wiemy co z Zuzu wyrosnie?:)
z Zuzu może wyrosnąć mini Kaluchny:evil_lol:, który stał się jej guru i obiektem naśladowania. Sam obiekt jest chyba lekko zdziwiony i zbity z tropu:razz:

Posted

[quote name='ronja']z Zuzu może wyrosnąć mini Kaluchny:evil_lol:, który stał się jej guru i obiektem naśladowania. Sam obiekt jest chyba lekko zdziwiony i zbity z tropu:razz:

Cudownie, mala rzeczywiscie nasladuje Kaluchnego:lol::lol:

Posted

muszę nagrać jak Zuzu z Kaluszkiem biegają razem po ogrodku:)
jakby ich ktoś związał niewidzialną nitką

Mimi była dziś u weta. Węzełki usunięte (szwy były rozpuszczalne, więc zostaly tylko supełki). Z Mimi zabraliśmy też Lunę i Zuzu. Zuzu na początku bardzo się bała, cala dygotała w samochodzie, ale przytuliła się, wsadziła głowę pod moją pachę i wtulona jechała bez problemów. Zuzu zaszczepiona na wściekliznę, wirusówki za 2 tyg. Wzięłam dla niej jeszcze jeden cestal na robaki - profilaktycznie odrobaczymy się drugi raz jutro. Zuzu ma około roku, waży 4,85kg i najprawdopodobniej miała już dzieci, bo ma lekko wyciągnięte sutki.
Koszt Mimi to tylko koszt dojazdu 15zł, który doliczyłam już wcześniej do rachunku, więc już tego nie bedę rozbiajć na 3 psy. Na wirusówki Zuzu pojedzie na koszt Luny.

Faktura Zuzu 30zł - wścieklizna 25zł, cestal 5zł

Posted

[quote name='Ewa Marta']Kaluchny wzorem do naśladowania:-) świat się kończy;-)
Świat się dopiero zaczyna:)
mała Zuzu dobrze wybrała:happy1:

swoją drogą potwierdza się teza, że Kaluszek jest nieco opóźniony. zachowuje się tak samo jak roczna Zuzu:evil_lol:

Posted

[quote name='ronja']Świat się dopiero zaczyna:)
mała Zuzu dobrze wybrała:happy1:
swoją drogą potwierdza się teza, że Kaluszek jest nieco opóźniony. zachowuje się tak samo jak roczna Zuzu:evil_lol:
I to jest najlepsze podsumowanie ;)
Wróciłam, cieszę się, że Zuzu już jest i że wszyscy zdrowi :), zaraz założę wątek.

Posted

mała szczocha;)
jest (tfu tfu) mala poprawa, ale wpadki są nadal

i jeszcze filmik
[video=youtube;-0onfEWKALw]http://www.youtube.com/watch?v=-0onfEWKALw[/video]