Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a ja Wam powiem w sekrecie, że Mimi od wczoraj popołudnia nie zeszczała się w domu:)

dla mnie Mimi to taka ciut brzydsza i większa kopia mojej Diduszki

• Replies 264
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mysza 1 napisał(a):
Nie Ty jesteś okropna tylko te szczochy :)

Ładna Mimi :)

w rzeczywistości jest ładniejsza. robię jej teraz dużo zdjęć i żadne nie oddaje tego, co próbuję zlapać;)

Posted

ronja napisał(a):
w rzeczywistości jest ładniejsza. robię jej teraz dużo zdjęć i żadne nie oddaje tego, co próbuję zlapać;)

Właśnie się zastanawiałam dlaczego robisz jej tyle zdjęć ;)

Posted

mysza 1 napisał(a):
Nie lubię słowa "zeszczała" okropne jest, brrr.

Tylko takie określenie przychodzi do głowy, gdy sprząta się z podłogi kolejną kałużę. ;)

Niedawno sprzątałam mocz ze stołu - nie wiem, co odbiło mojej suczce (Kiku ;)), bo już przestała się załatwiać w domu.

Mimi - jak na suczkę, która od szczeniaka była w schronie - radzi sobie bardzo dobrze. Marta, czy Ty stosujesz jakąś metodę nauki załatwiania się poza domem? Jakoś te psiaki u Ciebie szybko załapują w czym rzecz. A może to zasługa Buby? ;)

Posted

u nas psy zasadniczo mają 2 spacery poza działkę i jeden długi wybieg + wieczorne szybkie siku. nowego psa częściej wypuszczam, szczególnie mniej więcej pół godz po posiłku. kontroluję, czy było co trzeba - oczywiście nagradzam slownie jak jest, a jak nie bylo i się nie zanosi, wypuszczam za kolejne pół godziny itd.
generalnie psy szybko załapują o co chodzi, ale były takie przypadki (Ginger), które przez cały czas pobytu u nas lały na dworzu i w domu.

Bubka na pewno też ma tu swój udział, bo jak wybiega z domu, od razu gdzieś tam robi siku i Mimi leci w to samo miejsce i też się załatwia. dziś przechwaliłam Mimi, bo w 3 godz po wybiegu zrobila i siku i kupę w domu.

Posted

Jaka łajza z niej. Kurde, najbardziej nie lubię jak psy załatwiają się w domu. Stresuje mnie, że macie taki kłopot, zwłaszcza, że jest drewno na podłodze.
Masakra.

Posted

ronja napisał(a):
no co począć. musi się nauczyć. ja tylko nie lubię sikaczy, bo śmierdzi potem podłoga, ciężko surowe drewno umyć.

Potwornie śmierdzi. Miałam parkiet, który po kilku lejach wyglądał tragicznie i jechał tak, że... :shake:

Teraz mam linoleum Armstrong - przy psach idealne rozwiązanie. :)

Posted

mysza 1 napisał(a):
We wtorek Mimi ma sterylkę. Kciuki potrzbne.

Jak tam z czystością? Lepiej?

Mimi ewidentnie nie jest nauczona czystości. Potrafi po godzinie siknąć mini kałużkę. Ciężko mi się wstrzelić w te jej minimalne wypełnianie pęcherza. Kupy też robi w domu niezależnie od spacerów. Na razie sukcesów w tym polu raczej brak.

Posted

ronja napisał(a):
Mimi ewidentnie nie jest nauczona czystości. Potrafi po godzinie siknąć mini kałużkę. Ciężko mi się wstrzelić w te jej minimalne wypełnianie pęcherza. Kupy też robi w domu niezależnie od spacerów. Na razie sukcesów w tym polu raczej brak.

A będziesz łapała siku?

Mimi jako szczeniak trafiła do lecznicy, potem do schroniska :( Nikt jej nie nauczył :(

Posted

o cholera, zapomnialam
teraz już pewnie nie zlapię, bo dopiero co zakończyły się poranne spacery. przesunęło się wszystko przez deszcz. Mimi dopiero co wychodziła. To we wtorek złapię i Bartek zabierze do naszego weta odwożąc Mimi

Posted

Fajna jest :loveu: , straszną mam uciechę patrząc na takie wesołe zdjęcia i myśląc, że nie będzie musiała wisieć na żadnym łańcuchu :) a znajdziemy jej dobry dom.
W Kutnie a raczej pod Kutnem, bo schronisko jest we wsi, adopcje głownie łańcuchowe, nie dbają o psy zupełnie.