ronja Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 a ja Wam powiem w sekrecie, że Mimi od wczoraj popołudnia nie zeszczała się w domu:) dla mnie Mimi to taka ciut brzydsza i większa kopia mojej Diduszki Quote
mysza 1 Posted July 11, 2011 Author Posted July 11, 2011 Nie lubię słowa "zeszczała" okropne jest, brrr. Quote
gusia0106 Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Zaproszę po znajomości... http://www.dogomania.pl/threads/210968-Zabierzmy-go-zanim-wpadnie-pod-ko%C5%82a-jakiego%C5%9B-TIRA.-Mamy-czas-do-%C5%9Brody!! Quote
ronja Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 mysza 1 napisał(a):Nie lubię słowa "zeszczała" okropne jest, brrr. bo ja jestem okropna;) Quote
mysza 1 Posted July 11, 2011 Author Posted July 11, 2011 Nie Ty jesteś okropna tylko te szczochy :) Ładna Mimi :) Quote
ronja Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 mysza 1 napisał(a):Nie Ty jesteś okropna tylko te szczochy :) Ładna Mimi :) w rzeczywistości jest ładniejsza. robię jej teraz dużo zdjęć i żadne nie oddaje tego, co próbuję zlapać;) Quote
mysza 1 Posted July 11, 2011 Author Posted July 11, 2011 ronja napisał(a):w rzeczywistości jest ładniejsza. robię jej teraz dużo zdjęć i żadne nie oddaje tego, co próbuję zlapać;) Właśnie się zastanawiałam dlaczego robisz jej tyle zdjęć ;) Quote
hop! Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 mysza 1 napisał(a):Nie lubię słowa "zeszczała" okropne jest, brrr. Tylko takie określenie przychodzi do głowy, gdy sprząta się z podłogi kolejną kałużę. ;) Niedawno sprzątałam mocz ze stołu - nie wiem, co odbiło mojej suczce (Kiku ;)), bo już przestała się załatwiać w domu. Mimi - jak na suczkę, która od szczeniaka była w schronie - radzi sobie bardzo dobrze. Marta, czy Ty stosujesz jakąś metodę nauki załatwiania się poza domem? Jakoś te psiaki u Ciebie szybko załapują w czym rzecz. A może to zasługa Buby? ;) Quote
ronja Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 u nas psy zasadniczo mają 2 spacery poza działkę i jeden długi wybieg + wieczorne szybkie siku. nowego psa częściej wypuszczam, szczególnie mniej więcej pół godz po posiłku. kontroluję, czy było co trzeba - oczywiście nagradzam slownie jak jest, a jak nie bylo i się nie zanosi, wypuszczam za kolejne pół godziny itd. generalnie psy szybko załapują o co chodzi, ale były takie przypadki (Ginger), które przez cały czas pobytu u nas lały na dworzu i w domu. Bubka na pewno też ma tu swój udział, bo jak wybiega z domu, od razu gdzieś tam robi siku i Mimi leci w to samo miejsce i też się załatwia. dziś przechwaliłam Mimi, bo w 3 godz po wybiegu zrobila i siku i kupę w domu. Quote
mysza 1 Posted July 11, 2011 Author Posted July 11, 2011 Jaka łajza z niej. Kurde, najbardziej nie lubię jak psy załatwiają się w domu. Stresuje mnie, że macie taki kłopot, zwłaszcza, że jest drewno na podłodze. Masakra. Quote
ronja Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 no co począć. musi się nauczyć. ja tylko nie lubię sikaczy, bo śmierdzi potem podłoga, ciężko surowe drewno umyć. Quote
hop! Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 ronja napisał(a):no co począć. musi się nauczyć. ja tylko nie lubię sikaczy, bo śmierdzi potem podłoga, ciężko surowe drewno umyć. Potwornie śmierdzi. Miałam parkiet, który po kilku lejach wyglądał tragicznie i jechał tak, że... :shake: Teraz mam linoleum Armstrong - przy psach idealne rozwiązanie. :) Quote
ronja Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 dzwoniłam do lecznicy - wyniki morfologii i biochemii w porządku.sterylkę odwolałam Quote
mysza 1 Posted July 12, 2011 Author Posted July 12, 2011 ronja napisał(a):dzwoniłam do lecznicy - wyniki morfologii i biochemii w porządku.sterylkę odwolałam To super, dzięki. Quote
mysza 1 Posted July 13, 2011 Author Posted July 13, 2011 Dziękuję, trochę białe ma podniesione ale nieznacznie. Quote
mysza 1 Posted July 15, 2011 Author Posted July 15, 2011 We wtorek Mimi ma sterylkę. Kciuki potrzbne. Jak tam z czystością? Lepiej? Quote
ronja Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 mysza 1 napisał(a):We wtorek Mimi ma sterylkę. Kciuki potrzbne. Jak tam z czystością? Lepiej? Mimi ewidentnie nie jest nauczona czystości. Potrafi po godzinie siknąć mini kałużkę. Ciężko mi się wstrzelić w te jej minimalne wypełnianie pęcherza. Kupy też robi w domu niezależnie od spacerów. Na razie sukcesów w tym polu raczej brak. Quote
mysza 1 Posted July 15, 2011 Author Posted July 15, 2011 ronja napisał(a):Mimi ewidentnie nie jest nauczona czystości. Potrafi po godzinie siknąć mini kałużkę. Ciężko mi się wstrzelić w te jej minimalne wypełnianie pęcherza. Kupy też robi w domu niezależnie od spacerów. Na razie sukcesów w tym polu raczej brak. A będziesz łapała siku? Mimi jako szczeniak trafiła do lecznicy, potem do schroniska :( Nikt jej nie nauczył :( Quote
ronja Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 o cholera, zapomnialam teraz już pewnie nie zlapię, bo dopiero co zakończyły się poranne spacery. przesunęło się wszystko przez deszcz. Mimi dopiero co wychodziła. To we wtorek złapię i Bartek zabierze do naszego weta odwożąc Mimi Quote
mysza 1 Posted July 15, 2011 Author Posted July 15, 2011 Jeszcze 2 godziny to pewnie zrobi siku, znając ją :evil_lol: Quote
mysza 1 Posted July 15, 2011 Author Posted July 15, 2011 Fajna jest :loveu: , straszną mam uciechę patrząc na takie wesołe zdjęcia i myśląc, że nie będzie musiała wisieć na żadnym łańcuchu :) a znajdziemy jej dobry dom. W Kutnie a raczej pod Kutnem, bo schronisko jest we wsi, adopcje głownie łańcuchowe, nie dbają o psy zupełnie. Quote
ronja Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 ona tylko do całowania i do rzucania piłeczki:) Quote
Recommended Posts