idusiek Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 [FONT=Calibri]od 02/07/2011 sunia jest pod opieką forum haszczaków:)[/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri]Serdecznie dziękuję im, jak również dziewczynm z FAM, które odebrały sunię oraz Pani Joasi z lecznicy, która zapewniła jej pierwszą opiekę.[/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri]Tę sukę poznałam zimą. Przytargali ją do siebie - nie wiem skąd. Zawsze coś mieli, Zawsze to znikało po jakimś czasie.[/FONT] [FONT=Calibri]Ich syn zawsze przyprowadzał na sznurku jakieś psy, odmałego. Potem znikały w niewyjaśnionych okolicznościach.[/FONT] [FONT=Calibri]Jest u nich już jakiś czas.Mają też owczarka ze złamaną łapą oraz jakieś małe kajtki.[/FONT] [FONT=Calibri]Suka zimą wyglądała już źle. [/FONT] [FONT=Calibri]Często ją widzę, przeważnie na mieście, pod sklepami z jedzeniem.[/FONT] [FONT=Calibri]Rodzina jest co tu dużo mówić... "inna". Kiedyś próbowali mi trućmoje psy, potem ich syn przerzucił mi „dla zabawy” psa na podwórko i efekt byłtaki, że moje psy mało go nie zjadły. Pogryziony, przeżył tylko dlatego, że dodomu wracała akurat moja mama i szybko zainterweniowała.[/FONT] [FONT=Calibri]Suka jest przez nich wiązana na łańcuchu, ale i tak uciekajakimś cudem, wcale jej się nie dziwę... Stoi całymi dniami pod sklepami ,prosząc o jedzenie. W sobotę widziałam ja pod sklepem, tam zrobiłam zdjęcia.Pani ze sklepu dała jej troche kaszanki, którą pochłonęła bez gryzienia… [/FONT] [FONT=Calibri]Sukawyglada strasznie, jak żywy szkielet. Jest ufna i miła. Nie boi się ludzi.[/FONT] [FONT=Calibri]Spotkałam ją również później, była pogryziona, zakrawiona na pysku.[/FONT] [FONT=Calibri]Proszę, NIECH ZNAJDZIE SIE KTOŚ - KTO MOŻE JEJ POMÓC !!! [/FONT] [FONT=Calibri]JA NIE MAM ANI SZANSY TAM ZAINTERWENIOWAĆ [/FONT] [FONT=Calibri]ANI W OBECNEJ SYTUACJI GDZIE I ZA CO ZABRAĆ.[/FONT] [FONT=Calibri]WIECEJ INFO U MNIE[/FONT] [FONT=Calibri][email protected] 600 101 446[/FONT] http://img190.imageshack.us/img190/5595/019cep.jpg http://img823.imageshack.us/img823/3364/020ye.jpg http://img684.imageshack.us/img684/1429/022wh.jpg http://img197.imageshack.us/img197/8069/023ev.jpg http://img35.imageshack.us/img35/7185/026lp.jpg http://img827.imageshack.us/img827/2351/027la.jpg Quote
Rumi. Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 A schronisko?? jakie macie najbliższe? wątek na forum husky by się przydał oraz jaki mają stosunek do zabrania psa "właściciele" przejęli by się? Quote
idusiek Posted July 6, 2011 Author Posted July 6, 2011 do schroniska nie trafi, bo gmina nie ma podpisanej umowy ze schroniskiem ,nikt jej nie wezmie. Właściciele - nie wiem. W sumie raczej mają gdzies, bo nie widze, zeby jej szukali jak ucieka...myślę, że by się nie przejęli i nie szukali. Quote
Rumi. Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 to dobrze, bo chyba byśmy mogli szukać DT prawda? sylwija ty masz konto na forum aby założyć watek? Bo ja mam ale raczej tam się nie udzielam. A tak wgl to czego od nas oczekujesz? pomysłów? DT? Quote
idusiek Posted July 6, 2011 Author Posted July 6, 2011 tak, jak napisalam. Mam pod opieką 5 psów i zero na koncie. Plus to moi niedalecy sąsiedzi. Nie mogę ani zabrać tego psa ani dać jej DT ani utrzymać ani leczyć. Quote
Rumi. Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 [quote name='idusiek']tak, jak napisalam. Mam pod opieką 5 psów i zero na koncie. Plus to moi niedalecy sąsiedzi. Nie mogę ani zabrać tego psa ani dać jej DT ani utrzymać ani leczyć. dobrze rozumem nie oczekuję iż ty ją weźmiesz, dlatego się pytam czego OD NAS oczekujesz? mamy szukać DT lub DS? dać pieniądze na jedzenie czy co? Quote
MaDi Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Zgłoście problem najbliższej organizacji, odbiorą sunię, być może resztę zwierząt również jeśli są w podobnym stanie( ON ze złamana łapą!). Kto prężnie działa w tamtej okolicy? Quote
idusiek Posted July 6, 2011 Author Posted July 6, 2011 nie ma "najbliższej organizacji". Najbliższe są 100 km od, w Warszawie i odmawiają pomocy. Quote
sylwija Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 [quote name='greatmadwomen']to dobrze, bo chyba byśmy mogli szukać DT prawda? sylwija ty masz konto na forum aby założyć watek? Bo ja mam ale raczej tam się nie udzielam. A tak wgl to czego od nas oczekujesz? pomysłów? DT? wlasnie probuje zalozyć.. ale jestem w pracy i ciezko mi to idzie.. http://forum.shusky.pl/viewtopic.php?t=2994 Quote
idusiek Posted July 6, 2011 Author Posted July 6, 2011 PROSZĘ ,ZEBY KTOŚ ZAINTERESOWAŁ SIĘ TĄ SYTUACJĄ, POJECHAŁ, ZABRAŁ SUNIĘ POD SWOJĄ OPIEKĘ ( DO DT, LUB DS jeżeli taki się znajdzie). JA NIE JESTEM W STANIE TEGO ZROBIĆ. Quote
idusiek Posted July 6, 2011 Author Posted July 6, 2011 sylwia- proszę , podaj tam namiary do mnie. Quote
sylwija Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Widze, ze juz to sama zrobilas. I dobrze, bo ja tak po kawalku..musialam Quote
Pocahontas Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 jestem. ja pierd... dawno nie widziałam haszczaka w takim stanie.gdzie dokładnie sunia jest?mazowieckie jest duże... Quote
malagos Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Zapytaj Kometę o tę sunię, może może pomóc. U mnie zrobiła świetną akcję z odbiorem zagłodzonej husky od sąsiadów, sama nie mogłam nic zrobić (tak jak teraz Ty, idusiek). Quote
Semper Cordis FCI Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 o jakie miasto w woj.mazowieckim chodzi? Quote
MaDi Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 [quote name='idusiek']nie ma "najbliższej organizacji". Najbliższe są 100 km od, w Warszawie i odmawiają pomocy.[/QUOTE] Podaj na wątku kogo już obdzwoniłaś. Quote
MaDi Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 [quote name='Pocahontas']jestem. ja pierd... dawno nie widziałam haszczaka w takim stanie.gdzie dokładnie sunia jest?mazowieckie jest duże...[/QUOTE] Dokładnie,suka wygląda bardzo źle, przecież jej rodzaj sierści i tak doskonale kamufluje stopień zagłodzenia... Indusek w jakiej kondycji są inne psy? Pomocna będzie informacja z nazwa miejscowości, najlepiej na PW. Quote
Pocahontas Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 już wiem gdzie jest sunia.jakie są możliwości zabrania jej od nich? może powiadomić TOZ? mam nie daleko działkę i w zeszłym roku jak mi podrzucali psy to miałam kontakt z Panią z Tozu.nie wiem jak tam.czy ich zasięg tam sięga . a poza tym najważniejsze to zawiadomić straż miejską.boję się że jak to czuby to po interwencji mogą się jej po prostu pozbyć. Quote
Pocahontas Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 jakby co forumowa koleżanka z shusky.pl zaoferowała pomoc w transporcie Quote
Dora Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Mozemy dac suni DT w Krakowie, pisalam juz o tym u nas na forum shusky.pl , tylko prosba o pomoc w zbieraniu kasy, bo mamy troche psow pod opieka a z kasa krucho.....sunia moze trafic do DT w przyszlym tyg, moze znajdzie sie ktos kto by ja do tego czasu przetrzymal? Quote
MaDi Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Potrzebny przedstawiciel jakiejkolwiek organizacji/fundacji aby zabrał psa, bo po pouczeniu SM czy podobnych organów psina najprawdopodobniej zniknie. Quote
Recommended Posts