Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

RAJU, znowu sos do Krakowa, dzwoniła pani opiekunka że nasz Timo największy i najmocniejszy "abażur" ochronny w ciągu dnia nosil pięknie ale w nocy porządnie nadwyrężył, pan domu pracowicie połatał, ale TIOMOL w nastepną noc załatwił to zabezpieczenie totalne, wiadomość dobra jest taka że widać natychmiastową poprawę jak jest zabezpieczony, czyli to jest tylkó swędzenie gojącej się rany jestem już w domu i zaraz pojadę do kliniki , bo wet obiecał sprowadzić na dzis środek zniechęcający do lizania, a ja jescze kupie taką maść świetną na zabezpieczenie przed śwedzeniem i równoczesnie leczącą oparta na czyrze brzozowym, to w końcuu musi pomóc

Posted

Byłam dziś u przystojniaka, wyrażnie okazuje radość, zwłaszcza na widok siatki z przysmakami, skonsumował dziś niewąsko mięsiwka wszelakiego, no i otrzymał dla zachęty do zabezpieczania ogonka i opatrunku 2 wołowe , jak trzeba kostki, został ubrany w nowy kołnierz hiszpański, ale i to nasza mądrala umie jakoś obejść byle by się do ogońska dostać, pojadł , popił , pobawił się z nami i dostał na jakiś czas, przynajmniej dokąd nie zadziałają leki lekki skórzany kaganiec, potem może zaśnie bo bardzo się najadł, i zapomni choć na chwile o tym ogonie, potem znów pójdzie na długi spacer z panem po polach, więc znów jest mała szansa na spokój, lek obiecany jeszcze nie przyjechał do lecznicy, sprawdzę jutro/

Timo miał dziś znów przeprowadzone wszelkie zabiegi na ogonie, i trzymam kciuki aby wytrwał bez lizania w całym tym ekwipunku!

Ogólnie wygląda coraz lepiej, boczki i grzbiecik pomału się wypełniają, sierść jest puszystsza i nabrała połysku, ubytki znikają, modzele są regularnie zabezpieczane przed infekcją, i tu mu już chyba nic nie grozi, bo pękniecia stare zniknęły a ponieważ miejsca wszystkie w zasadzie zmiękły, aksamitnieją pod tymi wszystkimi smarowidłami, nie pojawią się nowe napewno/

Jeszcze raz miał czyszczenie uszu bardzo dokładne i zakrapianie,uszy raczej są bezpieczne, a Timo ma też dobry nastrój, chętnie się przytula i spaceruje, a cieszy to że nieco mniej ciągnie, bardzo jest już przywiązany do pani JADZI, i czycha pod drzwiami domu jak po coś tam opiekunka wejdzie, można już go swobodnie z kością zostawić na słońcu w ogrodzie, gdzie nareszcie umie się wygodnie położyć/ miał budkę ładnie wysprzataną i wyprane ciuszki, lubi leżeć na budzie, tam też ma pościelone, jest mu tam dobrze / przekazałam pani Jadzi pieniążki za 2 miesiące/

Mała pudeleczka ma się świetnie, nawet się lubią z Timonkiem, została wykąpana w wielkiej wannie i nieco przystrzyżona, dzisiaj potraktowałam jej wyłysiałe z pukielków miejsca na grzbiecie wszystkim co w takich sytuacjach pomaga, pojadła jak i Timo prezentowego mięsiwa w dobrym gatunku i dostała do gryzienia prasowane ścięgna, ma pięknie wyścielone i zabawki /jeszcze raz będzie kąpana w naszych specjałach, dostają oboje żółteczka ekologiczne , na poprawę sierści, i sporo twarogu/ oboje czeka kolejna specjalistyczna kąpiel za 2,3 dni, potem mała może pojedzie do mnie i poczeka na ogłoszenia albo zostanie na jakiś czas u pani Jadzi, suneczka jest miła i kontaktowa, spokojna i ma jakieś pokłady dobrej energii bo Timo ją zupełnie zaakceptował/

Posted

Takie znakomite wiesci czytac to sama przyjemnosc .Timus ma opieke kategorii S ,za co pieknie dziekujemy .Moze zrobicie kawalerowi jakas aktualna sesje zdjeciowa? Chetnie obejrzymy jego piekny pychol .

Posted

Jak już wspominałam byłyśmy w odwiedziny u chłopaka.
Ranka na ogonku zdecydowanie zaogniona, wydaje mi się,że powinien mieć jakiś antybiotyk,bo bardzo go to swędzi,drażni, boi.
Pani Timonek oczywiście bardzo się podoba,jednak mówiła,że troszeczkę się przeliczyli,bo to duży i silny pies.
Mam nadzieję,że nie będzie dla Nich tak dużym ciężarem,że każą Nam szukać nowego dt...

Posted

Jestem znowu u Timonka i co widzę :crazyeye: dobre wieści i gorące jeszcze foty od cioteczki Klaudus :multi::multi::multi:
Bardzo, bardzo dziękujemy :loveu:
Nasz Timon to przystojniacha jak się patrzy :lol:
A na tym zdjęciu to normalnie rewelka. Ten szlachetny profil chłopaka i cudne tło. Naprawdę piękna fota :loveu::loveu::loveu:

Nie gniewaj się Timuś za tego off`a, ale twoi kumple potrzebują pomocy

Zapraszam gorąco na świeżuteńki bazarek z mojego podpisu dla chorego Dona i porzuconej Shiry. To mój pierwszy bazarek w życiu :oops: i chciałabym bardzo, aby wszystko dobrze poszło. Zajrzyjcie chociaż, proszę :modla::modla::modla:

Posted

Wypieknial nam kawaler ..slicznosci .Troche jeszcze sie podgoi i bedzie jak tralala chlopczysko pelnym pycholem .

Dziekujemy Wam za piekne fotki .Teraz mozemy oczeta nacieszyc do woli .