Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ara napisał(a):
I Gryziaczek... jest u nas ponad miesiąc, a na tekst ciotki Feli czeka 2 tygodnie:mad:

A może ciotka Ara przestałaby wreszcie czekać i sama coś skrobnęł, hę?
Byłoby szybciej, a ja się niestety nie podzielę, bo jestem niepodzielna :(

• Replies 749
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

NIe mogę znaleźć wątku Bety, jestem nieźle roztrzepana, w każdym razie tydzień temu dostałam nowe wieści od pani Bety, która była u jayo, obecnie Tośki:
Cześć!
Sporawa jest Twoja Suńka:)
Wszyscy jesteśmy ciekawi jaka będzie nasza Tośka?
Niektórzy patrząc na Nią mówią: "ale to wielkie psisko wyrośnie!"
Zobaczymy:)
Dziś mija dokładnie tydzień jak Tośka jest u nas. I myślę, że jest Jej dobrze. Staramy się. Chciałabym Ją jeszcze nauczyć troszkę rzeczy, np podawać łapę, no i żeby nie biegła za każdym napotkanym na drodze człowiekiem:) ale to wszystko z czasem. I tak już uczyniła wielkie postępy:)
W załączeniu kilka Jej zdjęć, między innymi z szaleństw z jamniczką mojej koleżanki:)
A tak przy okazji: masz może maila do Doroty, od której wzięłam Tośkę? Czyżbyś widziała nasze zdjęcie w internecie? Bo ja nie mogłam go znaleźć:(

Pozdrowienia,
Marta

Posted

[quote name='Wilejkaros']A jaki jest stan szczeniakowy w schronie?

Zostały dwa czarne wspaniałe chłopaki, mają już chyba po 3 miesiące

maleństwo łaciatej suni, chłopczyk, już do adopcji

oraz od piątku dwa nowe szczeniaki: jamniczkowata para Julka i Romek :lol:
Są chude i zaniedbane, ale powinny dojść do siebie. To podrzutki :-(. Są już odrobaczone, odpchlone, zaszczepione (przez właściciela, bo nikogo z nas nie było w tym czasie w schronisku). Nie mam zdjęć, ale podobno są bardzo ładne. Wielkie uszyska, krótkie łapki.

Posted

Czarne szczeniaki-podrostki poszły do nowych domów. Została tylko Julka jamnikowata, czarny maluch łaciatej i jeszcze jedno maleństwo (sunia miała 7, zostawiono jej jednego szczeniaka)

Posted

Jest tymczas dla szczeniaka- Julki. Kto może po nią pojechać do schroniska?
Dom tymczasowy zaproponowała Marka :cool3:

Zapowiadane są duże mrozy, a sunia jest przecież bez matki, do tego po niedawnym szczepieniu, co także mogło ją osłabić.

Posted

Dwa 15-kilogramowe worki bardzo dobrekj karmy dla szczeniąt (większych i mniejszych ras) dostaliśmy w darze od p. Grażyny, która często i bardzo nas wspomaga. :loveu:Jeżdżą ze mną póki co na trasie Służewiec-Ursus.
Który dom tymczasowy potrzebuje?

I jeszcze: pilna i przykra sprawa. Mały Kamyczek (ma teraz ok 3-4 miesiące), który z rodzeństwem był u Netti, znów szuka domu, i to pilnie! Potrzebny choćby tymczas, bo jego właścicielka natychmiast chce go oddać (alergia dziecka i inne powody).

Piesek jest zupełnie zdrowy, odchowany, wychodzi na spacery.
tu jest jego wątek:
http://www.dogomania.pl/forum/showth...66#post3760566

Posted

[quote name='Owieczka']W schronie narazie nie ma nowych szczeniaków ...

Ale zlitujcie sie plisss !! :-( Trzeba go zabrać !! :placz:

Maluszek pojechał dziś do domku tymczasowego.

Posted

Maluszek w piątek jedzie do swojego domku pod Wawę. Będzie mieszkał w domku z dużym podwórzem (nie w budzie!), 2 podrzuconymi kociakami i panią, która straciła niedawno pieska.

Posted

On jest bardzo wesołym pieskiem. W schronisku miał dla siebie zaadaptowany kącik w pomieszczeniu dla pracowników, przy samym piecu. Co chwila z niego wybiegał i próbował zaczepieć ludzi. Parówki podjadał. Będzie bardzo dobrym przyjacielem dla dobrych ludzi.