Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 749
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gryzia jeszcze nie ma wątku. Na razie walczymy z anemią i będziemy czekać na wynik testu. Ale później będziemy się ładnie uśmiechać o pomoc:cool3:

Mam nadzieję, że Fela zostanie dzisiaj tak zaskoczona jak my:cool3: Ogryzka ma dzisiaj świetny nastrój, jest całuśna i ruchliwa:multi:

Posted

Rudaa1 nasze maluchy takie średnie-spore będą. Nie wiadomo do końca, co to wyrośnie, ale piesek beżowo-szary pewenie spory wyrośnie. Zdjęcia są 3 strony wcześniej, a do innych fotek do jutra dostepu nie mam.
W schronisku jest 6 maluchów.

Posted

ara napisał(a):
Gryzia jeszcze nie ma wątku. Na razie walczymy z anemią i będziemy czekać na wynik testu. Ale później będziemy się ładnie uśmiechać o pomoc:cool3:

Mam nadzieję, że Fela zostanie dzisiaj tak zaskoczona jak my:cool3: Ogryzka ma dzisiaj świetny nastrój, jest całuśna i ruchliwa:multi:

Wczoraj spotkalysmy sie w klinice z Ogryzka, jak bylysmy na wizycie z Rufikiem.To bardzo mila psinka, i ladna:p Podobna troszke do Neski tylko drobniejsza.Ciotka Fela zachecala ja do wyjasca z kontenerka przysmakami;).Dzielna dziewczynka miala wczoraj pobierana krew... Niestety jak tylko do domu dojechalysmy z Rufim i zdazylysmy go wykapac wedlug zalecen lekarza(Rufi ma zapalenie skory) zadzwonil do mnie telefon z gagarina, ze trzeba natychmiast z mala wracac do kliniki bo z badan wynika ze ma babeszie:roll: Ciotki trzymajcie kciuki za Ogryzke:loveu:

Posted

ronja napisał(a):
malutka Ogryzeczka - kciuki mocno za ciebie.
a kiedy będą zdjęcia Rufika i Ogryzki?

No właśnie... Ciotkę Felę trzeba przycisnąć do ściany!:diabloti:

Posted

Fela napisał(a):
no nie, jeszcze mnie chcą do ściany przyciskać :mad: i tak flaki mam na wierzchu, litościiiiiiii! pomocyyyyyyyy! auuuu :placz:

Niech cioteczka nie placze, przeciez my wiemy ze chwilki czasu nie ma:p
Tylko tak bysmy chcialy Ruficzka i Ogryzke innym pokazac:eviltong:

Posted

Fela napisał(a):
no nie, jeszcze mnie chcą do ściany przyciskać :mad: i tak flaki mam na wierzchu, litościiiiiiii! pomocyyyyyyyy! auuuu :placz:

:glaszcze: :glaszcze: :glaszcze: :Rose:

Posted

W sobotę byłam w schronisku.
Z całej gromady szczeniąt zostało pięciu chłopaków. (Maleństwo podrzucone w wigilię poszło do domu.)
Dzięki sponsorowi z Gdańska (nie czyta forum, ale i tak bardzo mu dziękujemy :loveu: ) dostały wszystkie surowicę profilaktycznie. Lepsze to, niż zabieranie chorych...

Trzej Czarni Muszkieterowie, prawie identyczni, to będą średnio-większe chłopaki.
Wystraszeni, wymagają oswojenia. Czują się nieźle.

Atos:

Portos:

Aramis:

I jeszcze Portos i Aramis :)

I dwa wychudzone szczeniaki, czują się dobrze, Kasia i KanaR mówili, że w porównaniu do ich stanu sprzed świąt jest lepiej.

Większy chłopak (Bonanza ;) ) wyrośnie na sporego pieska. najbardziej kontaktowy z całej ferajny

O taki chudziutki :(

Drugi mniejszy to najwyraźniej braciszek Ogryzki:

A tu przestraszone biedaki

Wszystkie są odrobaczone, za dwa tygodnie od podania surowicy szczepienie.

komu, komu?

Posted

I kolejne schroniskowe nabytki. Dwa dni przed moim przyjazdem do schroniska trafiła spora sunia z 6 maluchów. Małe mają mniej więcej 3-4 tygodnie (tak na oko).
Mama (Mona), przestraszona, ale niezwykle łagodna:

I maluchy.. Najmniejszy chłopiec:

i największy chłopiec:

Dwie puchate dziewczynki:

Kolejna suczka, kremowe śliczności

I do pary piesek

Na szczęście maluchy są z mamą. Zostaną w tym tygodniu odrobaczone, na szczepienie jeszcze trochę za wcześnie. Matkę trzeba dokarmić, kłopot w tym, że nie ma specjalnie apetytu. :-( Nie skusiła się nawet na pyszną wędzoną kurzą łapę (wszystkie psy w boksach dostały takie noworoczne prezenty).
Przywiozłam do schroniska 15 kg karmy dla szczeniaków (purina dog chow) i poprosiłam, żeby dostawała ją Mona i 5 chłopaków (dzieci Mony jeszcze same nie jedzą).

Ale o tym trzeba przypominać...

Posted

Ej, ej, ej!!!
A o "moim" maluszku nikt nie pamięta?:mad: :mad: :mad: :eviltong: :eviltong: :eviltong:
Nie wiem, czy pisałam, ale tu ma swój wątek:

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=37154

Rośnie, niestety, nie przytył, ale ma już ładną sierść i nie ma robaków! Niedługo szczepienie:multi: :multi: :multi: A potem można szukać dobrego domku :loveu:

Podnieście czasem wątek... Jakby co, to udostępniam zdjęcia - możecie go wystawić na Allegro czy "gdzieś", ja potem będę sprawdzać potencjalnych nowych opiekunów.

Mam pytanie - jak to jest z umową adopcyjną, ja mam ją sama wydać i wpisać się jako strona wydająca czy też załatwia to schronisko? Bo chcę mieć pewność, że to będzie dobry domek...

Posted

Dobermania my używamy umowy adopcyjnej Stowarzyszenia- do ściągnięcia ze strony www.niczyje.org
Maluchy u Whippety "Tylko Ty" rosną i szukają domku:

Chłopaki:

Z podhalanką-mamką

Cała trójka:

Nie sądziłam, ze łaciata będzie z nich największa :crazyeye:

Posted

Dobermania napisał(a):
No, dobra, ale co ja mam wpisać jako osobę wydająca - siebie czy schronisko w Ostr.?
I czy mam do schr. potem zawieźć kopię umowy adopcyjnej?

Ciotkę arę:evil_lol: niby ja autografy w schronisku rozdawałam:lol:

A tak poważnie, to jak to będzie?

Posted

Kopie umów adopcyjnych zostaja u nas, czyli w Stowarzyszeniu. Osoba, która malucha wydaje, może wpisać się jako pośrednik. Myślę, że warto także zostawić nowym opiekunom kartkę z telefonem do osoby, ktora ma podpisana umowę wolonrariacką ze schroniskiem, czyli Fela, Owieczka, Lara i ja.

Posted

Dwa ze szczeniaków, które były z matką, nie żyją. Szara suczka i jedno z beżowych szczeniąt (nie wiem, niestety, czy piesek, czy suczka).

Przybyły cztery szczeniaki, same suczki. Jedna amstafowata.
W Ostrowi po sylwestrze biega mnóstwo psów, niektóre z łańcuchami przy szyi :placz:

Posted

Było pięciu chłopaków, jednego Lara zabrała do Olimpii, trzy sunie przybyły, powinno być razem siedem: czterech chłopców plus trzy dziewczyny. I ósma mała amstaffka.