Bea1 Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 mam tymczas w Warszawie, ale płatny, tamten niestety zajęty..jeżeli jesteś zainteresowana podam numer gg i telefon. Quote
basiaap Posted December 7, 2006 Author Posted December 7, 2006 Podnoszę, bo z małą jest problem:( może ktoś jeszcze ma jakiś pomysł... Quote
Bea1 Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 ten pomysł nie jest zły, zdecydowanie lepsze warunki niż w hoteliku i 2 razy taniej..będziesz musiała jednak szybko szukać domu dla suni.. Quote
Bea1 Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 szkoda, że nie skontaktowałaś się z domkiem tymczasowym:roll: ..Tanitka jedzie do Warszawy w niedzielę i na pewno nie odmówiłaby przewiezienia suni. Nie wiem czy to nie zabrzmi złośliwie, ale mam wrażenie, że oczekiwałaś, że ktoś z Wrocławia zajmie się wszystkim ..niestety domki tymczasowe zajęte a psów w potrzebie bardzo dużo...Te rozwiązanie, które Ci zaproponowałam było chyba najlepsze z możliwych/10zł doba/ to nie 25-30 zł we Wrocławiu, za który byłaś skłonna płacić...szkoda:roll: Quote
basiaap Posted December 8, 2006 Author Posted December 8, 2006 Bea1 napisał(a):szkoda, że nie skontaktowałaś się z domkiem tymczasowym:roll: ..Tanitka jedzie do Warszawy w niedzielę i na pewno nie odmówiłaby przewiezienia suni. Nie wiem czy to nie zabrzmi złośliwie, ale mam wrażenie, że oczekiwałaś, że ktoś z Wrocławia zajmie się wszystkim ..niestety domki tymczasowe zajęte a psów w potrzebie bardzo dużo...Te rozwiązanie, które Ci zaproponowałam było chyba najlepsze z możliwych/10zł doba/ to nie 25-30 zł we Wrocławiu, za który byłaś skłonna płacić...szkoda:roll: Wiesz co, Bea.... Z całym szacunkiem do Ciebie i Twoich dokonań.... I nie zapominając o tym, że zaintertesowałaś sie sprawą... za co dziękuję ale PRZESADZIŁAŚ. Pomyśl 10 razy, zanim PUBLICZNIE kogoś o coś takiego oskarżysz, dobrze? Quote
Bea1 Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 basiaap napisał(a):Wiesz co, Bea.... Z całym szacunkiem do Ciebie i Twoich dokonań.... I nie zapominając o tym, że zaintertesowałaś sie sprawą... za co dziękuję ale PRZESADZIŁAŚ. Pomyśl 10 razy, zanim PUBLICZNIE kogoś o coś takiego oskarżysz, dobrze? napisałam co myślę.. mam do tego prawo, podobnie jak Ty przecież.. Quote
Neris Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 Straciłam chyba orientację, ale proszę wyjaśnijcie mi czy mała zopstaje w schronisku? Jak rozumiem ma czas tylko do weekendu, tak? Quote
Bella11 Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 basiaap sunia liczy na Twoją pomoc ,tak prawdę mówiąc ona ma tylko Ciebie nie możesz jej zawieść !!!!!!!! Quote
Neris Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 W schroniskach poniedziałek jest dniem zamkniętym, wtedy właśnie robią "czystki". Trzymajmy za nią kciuki. Quote
Bea1 Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 Neris napisał(a):W schroniskach poniedziałek jest dniem zamkniętym, wtedy właśnie robią "czystki". Trzymajmy za nią kciuki. na szczęście Cioteczko we Wrocławiu w poniedziałki schronisko jest normalnie otwarte...to Łodź słynie z tego typu praktyk:angryy: Quote
Neris Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 Bogu dzięki. Jest niestety takich "cudownych" miejsc więcej... ale mam nadzieję, że mała ma się dobrze. Quote
Agnieszka(Visenna) Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 Dziewczyny- wiem, że emocje są duże, ale postarajcie się uspokoić. Sunia jest bardzo miła, łagodna i śliczna, ale niestety wiek jest jej "konikiem".Macie za złe Basi, a przynajmniej ja to tak odbieram, że nie jest skłonna z jakichś względów płacić za pobyt kundelki w domku tymczasowym.A może coś zrozumiała? 10 zł za jeden dzień, to nie jest dużo, ale trzeba brać pod uwagę niezłomny fakt, że sunia jest starsza a znalezienie jej domu graniczy z cudem.Ile Baśka mogłaby za nią łożyć? stać ją, żeby płacić przez .. może nawet kilka lat? a gdyby środki finansowe się skończyły, to co? suka po m-cu,2 .. znowu heja do Schroniska? Tym razem po wyrok? Rozumiem-ratowanie życia.. fajnie, pięknie, ale myślmy dalekowzroczniej.Postarajmy się nie zrobić tej suce jeszcze większej krzywdy.Tylko o to proszę. Quote
Neris Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 Myślę, że nie do końca o to chodzi. Nikt nie ma obowiązku brać sobie na barki takiego ciężaru, ale warto byłoby powiedzieć to wprost. Quote
basiaap Posted December 13, 2006 Author Posted December 13, 2006 Agnieszko (Visenno), dziękuję pięknie za obronę, ale to nie tak;) . Nie miałam czasu tutaj pisać, jestem zawalona robotą. Z płaceniem za dom tymczasowy albo hotelik poradzę sobie. moim problemem jest czas, a w wypadku tej suczki - odległość. Ja w Poznaniu, ona we Wrocławiu. I jak tu szukać domu? W Poznaniu? We Wrocławie? W Warszawie, gdzie była opcja domu tymczasowego? A jak technicznie miałabym JA to zrobić(bo nikogo, komu mogłabym powierzyć sprawę nie przetrzymania, ale załatwienia adopcji właśnie, nie było)? Prosiłam o pomoc Beę, która znalazła tymczas, za co Jej dziękuję, w miedzyczasie ja jednak także myślałam o tym i stwierdziłam, że jesli nie będę miała suczki pod ręką, to nie będę miała ruchu właśnie w tej drugiej sprawie - i sprawa adopcji polegnie... Postanowiłam więc małą ściągnąć w swoje okolice, i tyle. To trochę bez sensu - takie wożenia psa, poza tym u nas nie ma porządnego hotelu... (Przy okazji Bea, której zwyczajnie nie zdążyłam o tym poinformować, skomentowała to tak a nie inaczej; poczułam sie niemal tak, jakbym własnego psa oddała do schroniska i teraz usiłowała zwalić komuś problem na głowę:roll: . Było to tym bardziej nieprzyjemne, ze naprawdę psio-kocimi sprawami jestem zawalona non stop). Także w sumie - nie mogłam zabrać małej w ten weekend, ale na szczęście mój TZ jest najfajniejszym facetem na świecie... Pojechał w niedzielę do schronu i umówił się z doktorem Rakiem, że odbierzemy suczkę z jego rąk w sobotę. I tyle. Muszę ją gdzieś przetrzymać i nadal biję się z myślami, bo każda z opcji ma poważne minusy:roll: . Co do szukania domu ostatecznego, to zdaję sobie sprawę z tego, że będzie... ciężko, to nie jest pierwszy stary ani trudny pies, którym się zajmuję czy zajmowałam. Dotychczas tak czy inaczej sie udawało... Quote
Korenia Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 Jeżeli potrzebowalibyście noclegu we Wrocku dla suni to mogę ją przetrzymać.. Quote
basiaap Posted December 14, 2006 Author Posted December 14, 2006 Korenia napisał(a):Jeżeli potrzebowalibyście noclegu we Wrocku dla suni to mogę ją przetrzymać.. Dzięki, ale nie bedziemy Ci zawracać głowy, wszystko załatwione, umówione itp. Z Poznania do Wrocławia autem 2,5 godziny, wpadniemy do schronu, zabierzemy suczkę i z powrotem. Niestety nie mam dla niej domku... Tylko tymczasowe rozwiązania, jak wspomnialam, nieidealne:roll: . Mam nadzieję, ze dom znajdę i nie za pół roku... chociaż kto wie, z adopcjami jakoś ostatnio kiepsko... Ale skoro pies nie jest umierający, trzeba mu dać szansę. Szkoda mi reszty wrocławskich staruszków... Za to miałabym być może inną prośbę do Ciebie - napisz czy mogłabyś. Otóż chciałabym raz jeszcze dac ogłoszenie ze zdjęciem we wrocławskich gazetach. Prześlę to do redakcji. Chciałabym tylko zeby ktoś monitorował, czy wydrukowali. Bo jakoś nie moge się opędzić od mysli, że jej ktoś szuka... Z reguły takich mysli nie mam w takich wypadkach... Quote
Korenia Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 basiaap napisał(a):Dzięki, ale nie bedziemy Ci zawracać głowy, wszystko załatwione, umówione itp. Z Poznania do Wrocławia autem 2,5 godziny, wpadniemy do schronu, zabierzemy suczkę i z powrotem. Niestety nie mam dla niej domku... Tylko tymczasowe rozwiązania, jak wspomnialam, nieidealne:roll: . Mam nadzieję, ze dom znajdę i nie za pół roku... chociaż kto wie, z adopcjami jakoś ostatnio kiepsko... Ale skoro pies nie jest umierający, trzeba mu dać szansę. Szkoda mi reszty wrocławskich staruszków... Za to miałabym być może inną prośbę do Ciebie - napisz czy mogłabyś. Otóż chciałabym raz jeszcze dac ogłoszenie ze zdjęciem we wrocławskich gazetach. Prześlę to do redakcji. Chciałabym tylko zeby ktoś monitorował, czy wydrukowali. Bo jakoś nie moge się opędzić od mysli, że jej ktoś szuka... Z reguły takich mysli nie mam w takich wypadkach... Nie ma sprawy - mogę monitorować. Ale np. wcześniej w wyborczej jej wogóle nie widziałąm ;/ Quote
basiaap Posted December 15, 2006 Author Posted December 15, 2006 Suczka w gazecie była:) W takim razie dam znać w przyszłym tygodniu, kiedy wyślę ogłoszenie. Quote
Korenia Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Sunieczka dzisiaj: I poza super wystawowa: Quote
Agnieszka(Visenna) Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Sunia została dzisiaj zabrana do hoteliku. Quote
PaulinaT Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Ale numer. Czyli sunia jest już w Poznaniu??? Quote
PaulinaT Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Tak sobie myślę i myślę i doszłam do kilku niepokojących wniosków. No dobra - do jednego zasadniczego: takie psy do Ciebie Anka ciągną :diabloti: No bo - jeśli ja dobrze liczę, a nie jest przecież powiedziane że znam wszytskie przypadki - w przeciągu trochę ponad pół roku to trzeci starszy pies o nienajlepszych perspektywach adopcyjnych i niepewnej przyszłości :roll: Jak jej będziesz dawała na imię to bądź konsekwentna - pierwsza litera na eS :diabloti: Quote
GoniaP Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 PaulinaT napisał(a): Jak jej będziesz dawała na imię to bądź konsekwentna - pierwsza litera na eS :diabloti: Ja proponuję SWAN - tak pięknie wyciąga szyję :loveu: Quote
basiaap Posted December 19, 2006 Author Posted December 19, 2006 GoniaP napisał(a):Ja proponuję SWAN - tak pięknie wyciąga szyję :loveu: Za późno, Gonia:evil_lol: . TZ już ją ochrzcił - dumny jest, że takie piękne imię wymyślił;) . Sunia ma na imię Sonia, Gosiu i Paulino...:evil_lol: Czy takie psy do mnie ciągną? Hm... no może jest coś w tym. Tamte dwa wylądowały nienajgorzej, nie?:evil_lol: To i Soni seniorce się uda chyba? Mamy dwa pomysły co dodomku suni... Starszego pana, który musiał tydzień temu uśpić swojego jamniczka, i jedną starszą panią, która też straciła pieska... Tylko wiecie jak jest - czesto ludzie zamykają sie w swoim bólu i nie chca następnego... Zobaczymy... Quote
Recommended Posts