Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 176
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

byłam dziś "przelotem" w schronie, ale nie widziałam jej, pewnie nie wyszła z pomieszczenia, tak jak większość małych psów; w biurze nie byłam, bo nie chciałam robić zamieszania, skoro Bea1 już coś z nimi ustalała

Posted

Niestety chyba nie.
Ja dopiero co wróciłam do Poznania.
Wiem tyle, że w weekend suczka powinna opuścić to schronisko, inaczej jej los jest niepewny.
Wtedy w rozmowie telefonicznej z paniami z biura powiedziałam, że w weekend ktoś ją odbierze - bo chciałam zyskać trochę na czasie. Tyle że niestety nie znalazłam nikogo, kto miałby możliwość zająć się suczką i zabrać ją do jakiegoś hotelu (ja bym zapłaciła). Nie jestem z Wrocławia, nie bardzo mogę przyjechać, a w Poznaniu z hotelikami jest problem...

Posted

basiaap napisał(a):
Niestety chyba nie.
Ja dopiero co wróciłam do Poznania.
Wiem tyle, że w weekend suczka powinna opuścić to schronisko, inaczej jej los jest niepewny.
Wtedy w rozmowie telefonicznej z paniami z biura powiedziałam, że w weekend ktoś ją odbierze - bo chciałam zyskać trochę na czasie. Tyle że niestety nie znalazłam nikogo, kto miałby możliwość zająć się suczką i zabrać ją do jakiegoś hotelu (ja bym zapłaciła). Nie jestem z Wrocławia, nie bardzo mogę przyjechać, a w Poznaniu z hotelikami jest problem...

to trochę niesprawiedliwe, stwierdziłam , że nie zajmę się adopcją bo jestem zasypana psami:roll:ale gdyby była potrzebna pomoc inna, czyli jak piszesz przewiezienie do hotelu itd.. nie ma problemu, hotel w Kątach Wrocławskich kosztuje 25zł-30zł za dobę....no dobrze a co dalej?

Posted

Bea1 napisał(a):
to trochę niesprawiedliwe, stwierdziłam , że nie zajmę się adopcją bo jestem zasypana psami:roll:ale gdyby była potrzebna pomoc inna, czyli jak piszesz przewiezienie do hotelu itd.. nie ma problemu, hotel w Kątach Wrocławskich kosztuje 25zł-30zł za dobę....no dobrze a co dalej?

Bea, absolutnie nie chciałam być niesprawiedliwa wobec Ciebie. Rozumiem że jesteś zasypana psami, naprawdę, wiem sama, jak to jest, i nie mam żadnych, ale to żadnych pretensji. Tylko ze przewiezienie jej do hotelu nie załatwia sprawy - bo trzeba by domu szukać. Na odległość niczego nie sprawdzę, nie mogę sie spotkać z chętnymi. A u nas z hotelami tak jak Ci pisałam - cieniutko. Przyzwoity to minimum 50 zł za dobę, a i tak są chyba tylko dwa.

Posted

basiaap napisał(a):
Bea, absolutnie nie chciałam być niesprawiedliwa wobec Ciebie. Rozumiem że jesteś zasypana psami, naprawdę, wiem sama, jak to jest, i nie mam żadnych, ale to żadnych pretensji. Tylko ze przewiezienie jej do hotelu nie załatwia sprawy - bo trzeba by domu szukać. Na odległość niczego nei sprawdzę, nie mogę sie spotkać z chętnymi. A u nas z hotelami tak jak Ci pisałam - cieniutko.

ja własnie o tym mówię:roll:10dni w hotelu to prawie 300zł, adopcje idą teraz marnie..boję się co potem? niestety najczęściej zostajemy same z problemem

Posted

Tak - ale załóżmy 750 zł a 1500 na miesiąc to spora różnica...
Jeśli ktoś wziąłby tam na miejscu małą do hotelu i aktywnie szukał domu, a ja zobowiązałabym sie do płacenia, to bym płaciła. Na tyle jestem odpowiedzialna.
Cały czas myślę, co tu zrobić, ale ciężka sprawa.

Posted

mam tymczas dla małej suni ale w Warszawie..jedna z moich ulubionych dogomaniaczek zaproponowała..hmm..kwetia z tego co wiem tylko jedzonka dla psiaka...

Posted

No z tymczasem byłoby w ogóle super. Za jedzonko, weta itp. oczywiscie bym zapłaciła.
chodzi o to, że ja ogłoszenia moge w necie zamieścić - mamy jako fundacja konta chyba wszędzie.
Tyle że jeśli ona bedzie w Warszawie, to ta osoba musiałaby się tym dalej zajmować, spotkaniami, weryfikacja itp., bo na odległość sie nie da.

Generalnie głupio mi trochę, ze sama nie jestem w stanie tej sprawy załatwić i muszę liczyć na innych. Jesli coś takiego zdarza się tu, u mnie, radzę sobie jakoś... W tym wypadku niestety wszystko miało miejsce na wyjeździe.

Posted

transport chyba miałabym;) tanitka będzie we Wrocławiu niedługo:loveu:kwestia czy domek tymczasowy nadal wolny..już wyslałam link do topiku, poczekajmy proszę.

Posted

Bea1 napisał(a):
basiaap też kombinuj coś proszę:-( bardzo chcę wierzyć, że się uda..ale to nie zależy ode mnie.

Bea, możesz mi wierzyć, że nie przestaję o tym myśleć.
Niestety splot okoliczności jest tym razem fatalny.