basiaap Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Jak w temacie - potrzebuję pomocy kogoś z Wrocławia.:modla: :modla: :modla: Krótko: jestem z Poznania, we Wrocławiu byłam w ten weekend, mieszkaliśmy gościnnie w akademiku niedaleko Placu Grunwaldzkiego. W niedzielę przed południem zapukała do moich drzwi pani portierka z pytaniem "Czy to pani pies?" Ręką wskazywała na siedzącą u jej stóp małą, zmokniętą i trzęsącą się kupkę psiego nieszczęcia...:-( Po krótkim śledztwie okazało się, że malutka suczka przyplątała się poprzedniej nocy za jakimś zawianym studentem, a czujna pani portierka z nocnej zmiany psinę wygoniła... Biedula pewnie spała gdzieś pod murem - uświadomiłam sobie potem, że w nocy parę razy słyszałam jakiś smutny szczek - i teraz pchała sie do ludzi i ciepła (straszliwie lało...) Jedyną myślą pani portierki, kiedy się okazało, że pies nie mój, bylo pozbyć się problemu - otworzyła drzwi i powiedziała do małej "Idź sobie stąd". Ech.... ludzie....:shake: :mad: :mad: :mad: Obeszłam z małą całą okolicę. Nikt jej nie znał. Ona sama nigdzie nie ciągnęła, szła za mną. Ewidentnie zagubiona, przerażona. Malutka, zmoknięta, głodna i brudna. Grzeczniutka. Ze skórzaną obróżka na szyi. Wyraźnie domowa. Około 8-10 lat... Po przemyśleniu sprawy doszłam do wniosku, że najlepsze co mogę zrobić, to zawieźć ją do schroniska. Owsze, mogłam zabrac ją do schroniska w Poznaniu i szukać dla niej kogoś, ale - może się zgubiła? Może ktoś będzie szukał? Wróciłam do Poznania i się martwię. Suczka jest maleńka - i powiedzmy sobie szczerze - stara. A jeśli nikt nie będzie jej szukał? Szanse na adopcje - marne. Nie wiem, co powinnam zrobić. Odczekać kwarantannę, a potem zholować ją do Poznania? Zrobić jej ogłoszenia na portalach adopcyjnych i w razie czego wysyłać do Wrocławia? Jestem daleko i bywam we Wrocławiu rzadziutko... 1) Czy są na dogo jacyć wolontariusze z wrocławskiego schroniska? Może ktoś mógłby sprawdzić, co dzieje się z suczką? Albo pomóc poszukać jej domu, będąc na miejscu? Bardzo proszę:modla: :modla: :modla:. Gdyby to był Poznań, wiedziałaby, co robić, a tak jestem w kropce... 2) Wysłałam maila z ogłoszeniem i fotka do lokalnej Wyborczej. Czy do jakiejś innej gazety jeszcze mogłabym? Ktoś wie? I czy ktoś z wrocławian mógłby sprawdzić, czy jutro ogłoszenie sie ukaże? Mam fotki suczki, ale nie umiem ich wstawić:( TAK SIĘ ZACZĘŁA HISTORIA SONI. TERAZ SONIA JEST W HOTELIKU POD POZNANIEM. SZUKA DOMKU. Quote
masienka Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 podeslij mi fotki to wstawie [email protected] Quote
Aga_Mazury Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 czekamy na fotki....... czekamyy na WROCŁAW Quote
masienka Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Przepraszam za opoznienie... juz beda fotki Slicznosci z zadartym noskiem :) Quote
basiaap Posted November 6, 2006 Author Posted November 6, 2006 Proszę... nie ma nikogo z Wroclawia? Ja nawet nie jestem w stanie sprawdzić, czy mi ogłoszenie wydrukowali. Przesłałam do Wyborczej i do Gazety Wrocławskiej... Quote
la_pegaza Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Korenia jest na bieżąco z ogłoszeniami :lol: Quote
Aga_Mazury Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 faktycznie cudna.........:) basia wejdz na mapę dogo i popatrz kto jest z Wrocławia.... z tego co pamiętam to do schroiska we Wrocławiu zagląda Ulv,,, Agnieszka (Vissena) -czy jakoś tak... Quote
Korenia Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Gazety z dzisiaj jeszcze nie mam :( Ale jak tylko ją dostanę to napiszę czy jest... Możesz napisać do Agnieszki(Visenny) ona bywa co tydzień w schronisku.. Ja teraz jestem chora i nie mam jak pomóc :( Quote
basiaap Posted November 6, 2006 Author Posted November 6, 2006 Do Agnieszki Visenny napisałam. I do ulvhedin. Ogłoszenia mają być dopiero jutro, bo dziś wysłałam maile do obu redakcji. Suczka może i jest CUDNA.... Ale jest STARA.... Niestety....... Quote
xxxx52 Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 ta slicznosc wcale nie jest stara:shake: ,jest po prostu biedna wystraszona istotka.Oby sie jej nic nie stalo:-( Quote
basiaap Posted November 7, 2006 Author Posted November 7, 2006 Ta śliczność JEST STARA. Wiek określił weterynarz, do którego mam zaufanie. Śliczność ma też początki zaćmy. Quote
basiaap Posted November 7, 2006 Author Posted November 7, 2006 Czy ktoś z Wrocławia mógłby sprawdzić, czy ogłoszenia w gazetach się ukazały? Quote
basiaap Posted November 7, 2006 Author Posted November 7, 2006 Też podnoszę i liczę na jakiś odzew... Wiem, że tu wszyscy bardzo zajęci, ale ja z Poznania naprawdę nie mam ruchu... Nie jestem nawet w stanie sprawdzić, czy wydrukowali ogłoszenie w gazetach... Quote
Kam Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 W "Wyborczej" jej nie ma, ale oni drukują przeważnie z jednodniowym opóźnieniem, np. ogłoszenie daje się w poniedziałek, drukują w środę Quote
basiaap Posted November 7, 2006 Author Posted November 7, 2006 Kam napisał(a):W "Wyborczej" jej nie ma, ale oni drukują przeważnie z jednodniowym opóźnieniem, np. ogłoszenie daje się w poniedziałek, drukują w środę Hm, a specjalnie sie spieszyłam, bo powiedziano mi wczoraj, że jesli przyśle materiał do 14, to będzie dziś... Quote
basiaap Posted November 7, 2006 Author Posted November 7, 2006 Szkoda że nikt z wrocławskich wolontariuszy tu nie zajrzy:-( Quote
basiaap Posted November 7, 2006 Author Posted November 7, 2006 Proszę, nie zostawiajmy małej, niemłodej suńki samej... Quote
basiaap Posted November 8, 2006 Author Posted November 8, 2006 Podnoszę... Naprawdę nie ma tu żadnych wolontariuszy z wrocławskiego schroniska?:-( :-( :-( Quote
Aga_Mazury Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 Wrocław............czy naprawdę nadal nic się nie zmieniło i Wrocław nie jest w stanie pomóc??????....to okropne...... Quote
Recommended Posts