Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 30.11.2023 o 19:46, elik napisał:

Mały pięknie wygląda po kąpieli i czesaniu. Śliczny.

Po jakiej kąpieli?

Psa z takim podszerstkiem... 😉

Mari23 to inteligentna kobieta i nie wierzę, żeby kąpała kaukaza zimą...ani w domu ani u groomera.

Psa w tym typie kąpie się kiedy jest to absolutnie konieczne.

• Like 1
Posted
Dnia 1.12.2023 o 06:29, Moli@ napisał:

Po jakiej kąpieli?

Psa z takim podszerstkiem... 😉

Mari23 to inteligentna kobieta i nie wierzę, żeby kąpała kaukaza zimą...ani w domu ani u groomera.

Psa w tym typie kąpie się kiedy jest to absolutnie konieczne.

Dopytałam 😉 kąpieli nie było. Mały jest po prostu naturalnie piękny 😃

• Like 2
  • Upvote 1
Posted

Z kąpielą kaukaza różnie bywa. Tak czy inaczej jest to doświadczenie hardkorowe. Moje dwie kaukazki złapały kiedyś grzybicę cholera wie skąd. Leczenie trwało 6 miesięcy i obejmowało również kąpiele w celu usunięcia martwego i chorego naskórka łącznie z podszerstkiem, którego nawiasem mówiąc wiele nie zostało. Musiałam kąpać codziennie przez 4 miesiące słabo współpracujące wielkopsy. To jak ręczne pranie i wykręcanie wełnianego koca. Nie spały na dworze 😛 

• Like 1
Posted
Dnia 2.12.2023 o 17:11, Aska7 napisał:

Z kąpielą kaukaza różnie bywa. Tak czy inaczej jest to doświadczenie hardkorowe. Moje dwie kaukazki złapały kiedyś grzybicę cholera wie skąd. Leczenie trwało 6 miesięcy i obejmowało również kąpiele w celu usunięcia martwego i chorego naskórka łącznie z podszerstkiem, którego nawiasem mówiąc wiele nie zostało. Musiałam kąpać codziennie przez 4 miesiące słabo współpracujące wielkopsy. To jak ręczne pranie i wykręcanie wełnianego koca. Nie spały na dworze 😛 

Hardkor 😲

Posted
Dnia 3.12.2023 o 07:00, Aska7 napisał:

I wysmarowanie maścią 😂😂😂

😁😇

Kochasz "maluszki"🙂

ps

kiedyś nagimnastykowałam , żeby dostać się do skóry,  zabezpieczając od kleszy (w zimowej szacie) dorosłą "malutką"

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
Dnia 5.12.2023 o 21:35, maarit napisał:

Psisko ma lekką dysplazję prawego biodra. 

I co w związku z tym? Czeka go operacja? 

Posted

,,Gorsze dni" to dosyć delikatnie sformułowanie. Marysia pisze, że dużo leży, niewiele już ją cieszy i tylko głód motywuje do wstawania. Musi jeść mokre bo dziąsła zaczynają krwawić.

Gaśnie nam bidulinka... 😢😢😢