Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='zerduszko']Ten mały glutek tyle je?
Właśnie sama się zastanawiam :)

ROZLICZENIE ZAKTUALIZOWANE!
Kasiu, daj znać jak pieniążki dojdą do Ciebie ;)

Posted

[quote name='Agucha']Myślę, że gryzaczki były by o.k., bo Czarnucha zaczyna zmieniać ząbki :)

To ja w poniedziałek wysyłam Marusi gryzaczki kurierem. We wtorek będą w Janowie.

Posted

Agucha, bardzo się cieszę, że znalazłaś dobre wyjście i takie wspaniałe osoby ci pomagają :loveu:
Marusia wyrośnie dzięki Tobie na cudowną i kochaną sunię :loveu:

Posted

[quote name='kejt_s']

To ja w poniedziałek wysyłam Marusi gryzaczki kurierem. We wtorek będą w Janowie.
Cudowna Kobieta!!!! :loveu::loveu::loveu:

[quote name='handzia']Agucha, bardzo się cieszę, że znalazłaś dobre wyjście i takie wspaniałe osoby ci pomagają :loveu:
Marusia wyrośnie dzięki Tobie na cudowną i kochaną sunię :loveu:
Handziu, ja sie przeogromnie cieszę, że Murka znalazła u siebie kawałeczek miejsca i udało się pomóc Marusi... że już nie musi się męczyć i czekać aż łaskawie ktoś się zorientuje, że ją coś boli i potrzebuje interwencji weta...

WSZYSTKIM Marusiowym Aniołom - nie wiem jak dziękować i jak się odwdzięczyć! :shake:

Chciałabym dla Mary najlepszej przyszłości z możliwych :)

Posted

Czy ja coś mówiłam, że nie ma koop w boksie? ;)
Ale w sumie to się cieszę, bo martwiłam się, że mała mało koopek robi. Chyba robale w końcu pokonane i mała nadrabia. Koopki nadal rzadkie, jak jutro nie będzie poprawy to podam jej coś na odbudowę flory w jelitach.
Je sporo, ale to chyba normalne u takiego malucha? Zrobię zdjęcia za jakis tydzień to powinno być widać różnicę czy przytyła. Choć mogą już te fotki nie być tak pięknie pozowane, bo ruchliwe toto się zrobiło, że hej ;)

W stosunkach z psami to mała cwaniara. Zaczepia do zabawy, ale jak zabawa przebiega nie po jej myśli to fik i leży do góry kołami. Wystarczy, że pies się do odwróci, a ta momentalnie się zrywa i atakuje go od tyłu ;)
Jest przeokropnie pocieszna :loveu: Czasem z TZem przyłapujemy się na tym jak stoimy jak zahipnotyzowani i bezczynnie gapimy się na jej harce :lol:
Rzadko gościmy szczeniaki ;)

RTG zrobimy gdzie będziecie chcieli. Nic nie powiem n.t. tego w Szczebrzeszynie, bo nigdy tam nic nie robiliśmy (nawet nie wiedziałam, że jest :oops:).

Jeśli chodzi o gryzaki to Mara wszystko pochłonie ;) Nam zostały już same takie miękkie (z darów), Mara bierze się za nie w pierwszej kolejności (po pachną), ale szybko znikają ;) Zabawkami się też bawi, ale one mają się póki co dobrze.

Aaaaa... zapomniałabym! Dzisiaj dowiedziałam się, że brak pazurków wcale a wcale nie przeszkadza w kopaniu dołków! Marcia podpatrzyła u Jarej (tej czarnej suni ze zdjęcia) i bardzo się jej to spodobało ;) Dołki są co prawda proporcjonalne do autora, ale szczerze mówiąc myślałam, że bez pazurków się nie da... A tu niespodzianka :cool3:

Posted

Murka napisał(a):
Czy ja coś mówiłam, że nie ma koop w boksie? ;)
Ale w sumie to się cieszę, bo martwiłam się, że mała mało koopek robi. Chyba robale w końcu pokonane i mała nadrabia. Koopki nadal rzadkie, jak jutro nie będzie poprawy to podam jej coś na odbudowę flory w jelitach.
Je sporo, ale to chyba normalne u takiego malucha? Zrobię zdjęcia za jakis tydzień to powinno być widać różnicę czy przytyła. Choć mogą już te fotki nie być tak pięknie pozowane, bo ruchliwe toto się zrobiło, że hej ;)

W stosunkach z psami to mała cwaniara. Zaczepia do zabawy, ale jak zabawa przebiega nie po jej myśli to fik i leży do góry kołami. Wystarczy, że pies się do odwróci, a ta momentalnie się zrywa i atakuje go od tyłu ;)
Jest przeokropnie pocieszna :loveu: Czasem z TZem przyłapujemy się na tym jak stoimy jak zahipnotyzowani i bezczynnie gapimy się na jej harce :lol:
Rzadko gościmy szczeniaki ;)

RTG zrobimy gdzie będziecie chcieli. Nic nie powiem n.t. tego w Szczebrzeszynie, bo nigdy tam nic nie robiliśmy (nawet nie wiedziałam, że jest :oops:).

Jeśli chodzi o gryzaki to Mara wszystko pochłonie ;) Nam zostały już same takie miękkie (z darów), Mara bierze się za nie w pierwszej kolejności (po pachną), ale szybko znikają ;) Zabawkami się też bawi, ale one mają się póki co dobrze.

Aaaaa... zapomniałabym! Dzisiaj dowiedziałam się, że brak pazurków wcale a wcale nie przeszkadza w kopaniu dołków! Marcia podpatrzyła u Jarej (tej czarnej suni ze zdjęcia) i bardzo się jej to spodobało ;) Dołki są co prawda proporcjonalne do autora, ale szczerze mówiąc myślałam, że bez pazurków się nie da... A tu niespodzianka :cool3:

O rety, takie małe Diablątko się nam zrodziło :lol: :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Może faktycznie lepiej jechać do tego weta co to ma nowy sprzęt?
Różnica w cenie pewno niewielka a na jakości może dużo zaważyć :)

Posted

[quote name='haliza']Ale się dzieje u tego maleństwa, tyle zmian i tyle fajnych dobrych duszyczek :lol:;) - oby jak najszybciej się wyprostowało
I kto by pomyślał, że wystarczyło tylko 5 dni :) :) :)

Posted

Cioteczki, mam pytanko: w przyszły weekend będzie u nas prawdopodobnie profesjonalny psi fotograf: muzzy z Lublina i będzie profesjonalnie focił pieski do ogłoszeń. Czy zrobić sesję także Marusi? Koszty to tylko zwrot kosztów dojazdu muzzy'ego (70 zł rozdzielone na psiaki biorące udział w sesji, a będzie ich jak dobrze pójdzie ok. 15) Im więcej psiaków tym mniejsze koszty :)
Tutaj są fotki muzzyego:
http://psifotograf.hostcenter.pl/

Posted

[quote name='Murka']Cioteczki, mam pytanko: w przyszły weekend będzie u nas prawdopodobnie profesjonalny psi fotograf: muzzy z Lublina i będzie profesjonalnie focił pieski do ogłoszeń. Czy zrobić sesję także Marusi? Koszty to tylko zwrot kosztów dojazdu muzzy'ego (70 zł rozdzielone na psiaki biorące udział w sesji, a będzie ich jak dobrze pójdzie ok. 15) Im więcej psiaków tym mniejsze koszty :)
Tutaj są fotki muzzyego:

[quote name='tomcug']Ja bym brała, dobre fotki do ogłoszeń to podstawa.;)
W sumie wyjdzie po parę złotych na piesia. :cool3:
jak dla mnie to też dobry pomysł :)
Mara ma sporo zdjęć, ale za parę groszy, profesjonalne też by się przydały :)

Posted

[quote name='Murka']Cioteczki, mam pytanko: w przyszły weekend będzie u nas prawdopodobnie profesjonalny psi fotograf: muzzy z Lublina i będzie profesjonalnie focił pieski do ogłoszeń. Czy zrobić sesję także Marusi? Koszty to tylko zwrot kosztów dojazdu muzzy'ego (70 zł rozdzielone na psiaki biorące udział w sesji, a będzie ich jak dobrze pójdzie ok. 15) Im więcej psiaków tym mniejsze koszty :)
Tutaj są fotki muzzyego:
Myślę, że pomysł super :p

Posted

Tutaj są fotki muzzyego:

[quote name='tomcug']Ja bym brała, dobre fotki do ogłoszeń to podstawa.;)
W sumie wyjdzie po parę złotych na piesia. :cool3:

[quote name='Agucha']jak dla mnie to też dobry pomysł :)
Mara ma sporo zdjęć, ale za parę groszy, profesjonalne też by się przydały :)

[quote name='holly101']Też jestem za :) Ach, co to będzie za sesja :D

[quote name='haliza']Myślę, że pomysł super :p
No to chyba przesądzone :lol: :)

Posted

Agucha napisał(a):
Maruśka - nie wywiniesz się :lol:

Oj, się nie wywinie Marusia nasza. Już czekam na te zdjęcia. Gryzaki już zakupione i zapakowane. We wtorek będą u Marusi.

Posted

kejt_s napisał(a):
Oj, się nie wywinie Marusia nasza. Już czekam na te zdjęcia. Gryzaki już zakupione i zapakowane. We wtorek będą u Marusi.

Dziękuję Ci Złota Kobieto!
:loveu::loveu::loveu:

Posted

Murciu, ale Ci się podopieczna trafiła :D Spróbowałaś Marusię zapoznać z Balbinką? Albo lepiej nie ;) bo by mogły cały hotelik rozwalić :D
Co do dołków... to może nie pokazuj jej Lorka :evil_lol: Dla osób niezaznajomionych z hotelikowymi podopiecznymi - Lorek to wielkopies, który przebywa u Murków i kopie największe dołki na świecie ;)

Posted

Marusia coś dzisiaj gorzej się czuje. Martwię się, bo już wczoraj trochę mniej brykała, ale poza tym wszystko było ok. Dzisiaj nie dość, że jest smutnawa i często się kładzie, to jeszcze nic nie je (jedzenie nie ruszone od wczorajszego wieczora), nie chciała nawet zjeść kawałka pyszności z puszeczki, w której maskuję leki, musiałam jej wtykać na siłę :( Przedtem łykała bez mrugnięcia okiem, trzeba było na palce uważać.
Mam nadzieję, że to tylko jakieś przesilenie choroby. Rozmawiałam z wetem, mówił, żeby jej zmierzyć temperaturę. Ale my chyba po prostu ją zawieziemy do lecznicy i niech ją tam wet obejrzy dokładnie.
Nadal dostaje lek przeciwzapalny i przeciwbólowy oraz antybiotyk, więc to raczej nie z bólu stawów...

Posted

Murka napisał(a):
Marusia coś dzisiaj gorzej się czuje. Martwię się, bo już wczoraj trochę mniej brykała, ale poza tym wszystko było ok. Dzisiaj nie dość, że jest smutnawa i często się kładzie, to jeszcze nic nie je (jedzenie nie ruszone od wczorajszego wieczora), nie chciała nawet zjeść kawałka pyszności z puszeczki, w której maskuję leki, musiałam jej wtykać na siłę :( Przedtem łykała bez mrugnięcia okiem, trzeba było na palce uważać.
Mam nadzieję, że to tylko jakieś przesilenie choroby. Rozmawiałam z wetem, mówił, żeby jej zmierzyć temperaturę. Ale my chyba po prostu ją zawieziemy do lecznicy i niech ją tam wet obejrzy dokładnie.
Nadal dostaje lek przeciwzapalny i przeciwbólowy oraz antybiotyk, więc to raczej nie z bólu stawów...

O nie ... oby to tylko gorszy dzień :(

A może to taka reakcja na odrobaczenie?
Może dużo tego miała i toksyny zaczęły się wydzielać?