Agucha Posted July 15, 2011 Author Posted July 15, 2011 [quote name='TERESA BORCZ']super, bardzo sie ciesze że oszczędzono małej wyjazdu do LUBLINA, nie mam zbyt wielkich nadziei na sensowną tam pomoc, bo nigdy nie wiadomo na kogo sie trafi, zadra to super rozwiązanie , Dziś wstąpiłam do dobrej kliniki, luksusowo zaopatrzonej by zapytać o przypadek MARUSI, czy wogóle są możliwe zmiany tego typu o podłożu genetycznym Dr powiedział że aby stwierdzić jaka jest przyczyna konieczne jest badanie rentgenowske które ukaże szczątkowe paliczki jeśli wogóle były, Powiedzial też że nie jest to jakiś wielki mankament i da się bez pazurków żyć normalnie/Wreszcie poczytam wątek bardzo szczegółowo/[/QUOTE] Pani Teresko, wielkie dzięki za rozmowę n.t. Marusi w klinice :Rose: Mam nadzieję, że RTG dużo wyjaśni i może choć troszkę naświetli jej przeszłość. Dziękuję, że jest Pani z nami :) :) :) Quote
TERESA BORCZ Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 przejrzałam jeszcze kawałek, i narazie widzę że wam potrzeba coś na stawy i chrząstki, CANVINTON FORTE jest oczywiście super, dobra jest też chondroityna a raczej siarczan chondroityny, zawarty zreszta w Canvitonie, ale w mniejszych opakowaniach i bez dodatków w cenie ok 30 zł / czarci pazur można podawać w kapsułkach dostępnych w zielarskich aptekach w całkiem sensownej cenie, kupowałam dla psików wielokrotnie, mogą też być inne preparaty z tego, sprawdzę jutro/ ja swoim podopIecznym podaję z dobrym ogólnym rezultatem Sufrin, znany bardziej pod nazwą oleju z HAARLEM ma wielostronne bardzo pozytywne oddziaływanie, ale tu najbardziej przydatne jest działanie na stawy i chrząstki stawowe/Siarka stanowi podstawowy budulec tkanki łącznej i kolagenu, z których zbudowane są stawy wpływa na prawidłowy rozwój chrząstek stawowych, Ma też właściwości przeciwzapalne więc łagodzi wszelkie dolegliwości bólowe , usprawnia działanie stawów i je regeneruje/ Przydatnosc preparatu jest ogromna, a tym sensowniejsze używanie że jest naturalny bio przyswajalna siarka organiczna nieutleniona na bazie olejku piniowego i lnianego, które same w sobie są lecznicze leczy wspaniale grzybice i wszelkie choroby skóry, odtoksycznia wątrobe i ją regeneruje, odtoksycznia cały organizm, wspaniale działa na włosy (i siersć!!!!) paznokcie i skórę warto poczytać szczegółowo w ulotce dołączonej do opakowania koszt 0k 38 zl w zielarskich aptekach, JA STOSUJĘ Z POWODZENIEM OGROMNYM/ Quote
Agucha Posted July 15, 2011 Author Posted July 15, 2011 [quote name='TERESA BORCZ']przejrzałam jeszcze kawałek, i narazie widzę że wam potrzeba coś na stawy i chrząstki, CANVINTON FORTE jest oczywiście super, dobra jest też chondroityna a raczej siarczan chondroityny, zawarty zreszta w Canvitonie, ale w mniejszych opakowaniach i bez dodatków w cenie ok 30 zł / czarci pazur można podawać w kapsułkach dostępnych w zielarskich aptekach w całkiem sensownej cenie, kupowałam dla psików wielokrotnie, mogą też być inne preparaty z tego, sprawdzę jutro/ ja swoim podopIecznym podaję z dobrym ogólnym rezultatem Sufrin, znany bardziej pod nazwą oleju z HAARLEM ma wielostronne bardzo pozytywne oddziaływanie, ale tu najbardziej przydatne jest działanie na stawy i chrząstki stawowe/Siarka stanowi podstawowy budulec tkanki łącznej i kolagenu, z których zbudowane są stawy wpływa na prawidłowy rozwój chrząstek stawowych, Ma też właściwości przeciwzapalne więc łagodzi wszelkie dolegliwości bólowe , usprawnia działanie stawów i je regeneruje/ Przydatnosc preparatu jest ogromna, a tym sensowniejsze używanie że jest naturalny bio przyswajalna siarka organiczna nieutleniona na bazie olejku piniowego i lnianego, które same w sobie są lecznicze leczy wspaniale grzybice i wszelkie choroby skóry, odtoksycznia wątrobe i ją regeneruje, odtoksycznia cały organizm, wspaniale działa na włosy (i siersć!!!!) paznokcie i skórę warto poczytać szczegółowo w ulotce dołączonej do opakowania koszt 0k 38 zl w zielarskich aptekach, JA STOSUJĘ Z POWODZENIEM OGROMNYM/[/QUOTE] [B]Sufrin[/B] vel [B]olej z HAARLEM,[/B] tak? [B]:) [/B] W jakiej jest postaci, oleju? Jest lepszy od [B]Artroflexu[/B]? Cioteczki, co myślicie? Quote
TERESA BORCZ Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Jest w postaci małych, olejowych kapsułeczek, każdy dobry w swym rodzaju, podawałabym i to i to, przy okazji piekna sunia jeszcze wypięknieje/ale z wszystkim trzeba by poczekac na wynik rtg i dobrego badania Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Zapisuję się u kolejnej murkowej podopiecznej! Quote
Agucha Posted July 15, 2011 Author Posted July 15, 2011 [quote name='TERESA BORCZ']Jest w postaci małych, olejowych kapsułeczek, każdy dobry w swym rodzaju, podawałabym i to i to, przy okazji piekna sunia jeszcze wypięknieje/ale z wszystkim trzeba by poczekac na wynik rtg i dobrego badania[/QUOTE] Bardzo czekam na wyniki RTG... oby to nic poważnego i, żeby skończyło się na witaminkach :shake: [quote name='Awit']To ona paliczków może nie mieć...?[/QUOTE] W lewej przedniej łapce ma te paluszki takie miękkie. Może tak być, ale bez RTG ani rusz. [quote name='Jelena Muklanowiczówna']Zapisuję się u kolejnej murkowej podopiecznej![/QUOTE] Witaj Jeleno :) :) :) Quote
Agucha Posted July 15, 2011 Author Posted July 15, 2011 Transport Marusi wyniósł [COLOR=red][B]100zł[/B][/COLOR]. Oto rachunek: [IMG]http://i52.tinypic.com/28as6bo.jpg[/IMG] Wszystko zostało uzupełnione w rozliczeniu. Quote
kejt_s Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Ja zgodnie z deklaracją za transport płacę. Pieniążki będą na Twoim koncie w poniedziałek - razem z funduszami za portrety. Jak tylko wybiorę zdjęcia do portretów wyślę Ci maila ;) Quote
Agucha Posted July 15, 2011 Author Posted July 15, 2011 [quote name='kejt_s']Ja zgodnie z deklaracją za transport płacę. Pieniążki będą na Twoim koncie w poniedziałek - razem z funduszami za portrety. Jak tylko wybiorę zdjęcia do portretów wyślę Ci maila ;)[/QUOTE] [B]Kasieńko[/B], mówiłam Ci już że jesteś niesamowita???:loveu::loveu::loveu: [img]http://www.weselinka.pl/files/images/bukiet-tulipany.jpg[/img] Quote
kejt_s Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 To nie ja uratowałam Marusię - to Tobie należą się ukłony, ale bardzo dziękuję za miłe słowa. Dla Marusi wszystko :). Quote
holly101 Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Mam bardzo szybkie pytanie - która to Acana dla marusi? Z kurczakiem i łososiem, puppy junir czy puppy junior large breed? Włąśnie zamawiam i zależałoby mi na szybkiej odpowiedzi. Quote
Agucha Posted July 15, 2011 Author Posted July 15, 2011 [quote name='holly101']Mam bardzo szybkie pytanie - która to Acana dla marusi? Z kurczakiem i łososiem, puppy junir czy puppy junior large breed? Włąśnie zamawiam i zależałoby mi na szybkiej odpowiedzi.[/QUOTE] [img]http://i52.tinypic.com/mja7t3.jpg[/img] Quote
holly101 Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Ja się tej fotce już przyglądałam ale wszystkie puppy są żółte ;) Quote
Agucha Posted July 15, 2011 Author Posted July 15, 2011 [quote name='holly101']Ja się tej fotce już przyglądałam ale wszystkie puppy są żółte ;)[/QUOTE] Oj kurcze, widzisz... no to nie wiem, bo to Kasieńka podarowała Marze. :loveu: [quote name='holly101']ok, już wszystko wiem ;)[/QUOTE] O! To super :) Quote
kejt_s Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Mam nadzieję, że Marusi ta karma smakuje - starałam się znaleźć coś zdrowego i kilka osób mi Acanę poleciło. Myślę, że teraz, kiedy Malutka musi nadrobić wszystkie zaległości, to jest dobra opcja. :) Quote
holly101 Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Zastanawiam się czy czegoś jeszcze nie dokupić Marusi. Czego by jeszcze Dziewczynka (oprócz domku) potrzebowała? Quote
Murka Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Karma Marusi smakuje, niepotrzebnie się martwiłam ;) Teraz tylko koopki muszą się unormować, bo Mara robi na razie malutkie i rzadziuśkie, ale to pewnie skutek odrobaczania. A ja Wam powiem, że z Marusi to niezły gagatek rośnie ;) Odżyła troszkę i dzisiaj wieczorkiem broniła swojej miski jak rottweiler przed dużym psem (ok. 30 kg, ale łagodny). Kręcił się ot tak, koło nas, bo lubi towarzystwo, a Mara doskakiwała do jego głowy :-o i groźnie kłapała strasznymi zębiskami :evil_lol: Chłopak się niewiele przejął, nawet specjalnie nie wiedział o co chodzi ;) Ale widok był jedyny w swoim rodzaju ;) Zaraza mała :diabloti: Dałam jej kolejnego gryzaczka, bo po poprzednim śladu nie ma ;) Innym psiakom dawałam miękkie gryzaczki, Marze zapachniało, więc też się jej dostało ;) Tamten z preparowanej skóry został na potem. Cieszę się, że Mara dobrze się czuje w swojej budce, bo martwiłam się, że będzie się płakać, nie będzie chciała wracać do boksu itd. Ale Po spacerku sama wchodzi do swojego azylu i z każdym skarbem lokuje się w swojej budce. Generalnie w ogóle nie interesuje się tym, że ją zostawiam samą. Quote
kejt_s Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Kasia, za to co robisz dla Marusi i za Twoje relacje kilka razy dziennie - wielkie dzięki! Naprawdę jesteś niesamowita - tak jak Agnieszka i Holly. Acana jest dla Marusi ok, witaminy w drodze - to co możemy Malutkiej przesłać - gryzaczki? Napisz tylko, które lubi...Marusia gagatek - Rottweiler :) Quote
Magdalena Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Aga, link z pierwszej strony do plakatu Mary jest już nieaktualny, wyslijto.pl po jakimś czasie kasuje pliki, trzeba by go wrzucić gdzieś na jakiś serwer, albo jakąś strone do umieszczania zdjęć, taką która pozwala umieszczać fotki w dużych rozmiarach i nie przeskalowywuje Quote
holly101 Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Dzień Dobry Maruniu!!! :loveu::loveu::loveu: Quote
Agucha Posted July 16, 2011 Author Posted July 16, 2011 [quote name='holly101']Zastanawiam się czy czegoś jeszcze nie dokupić Marusi. Czego by jeszcze Dziewczynka (oprócz domku) potrzebowała?[/QUOTE] Myślę, że gryzaczki były by o.k., bo Czarnucha zaczyna zmieniać ząbki :) [quote name='kejt_s']Mam nadzieję, że Marusi ta karma smakuje - starałam się znaleźć coś zdrowego i kilka osób mi Acanę poleciło. Myślę, że teraz, kiedy Malutka musi nadrobić wszystkie zaległości, to jest dobra opcja. :)[/QUOTE] Na pewno smakuje i jest bardzo dobra jakościowo:) [quote name='Murka']Karma Marusi smakuje, niepotrzebnie się martwiłam ;) Teraz tylko koopki muszą się unormować, bo Mara robi na razie malutkie i rzadziuśkie, ale to pewnie skutek odrobaczania. A ja Wam powiem, że z Marusi to niezły gagatek rośnie ;) Odżyła troszkę i dzisiaj wieczorkiem broniła swojej miski jak rottweiler przed dużym psem (ok. 30 kg, ale łagodny). Kręcił się ot tak, koło nas, bo lubi towarzystwo, a Mara doskakiwała do jego głowy :-o i groźnie kłapała strasznymi zębiskami :evil_lol: Chłopak się niewiele przejął, nawet specjalnie nie wiedział o co chodzi ;) Ale widok był jedyny w swoim rodzaju ;) Zaraza mała :diabloti: Dałam jej kolejnego gryzaczka, bo po poprzednim śladu nie ma ;) Innym psiakom dawałam miękkie gryzaczki, Marze zapachniało, więc też się jej dostało ;) Tamten z preparowanej skóry został na potem. Cieszę się, że Mara dobrze się czuje w swojej budce, bo martwiłam się, że będzie się płakać, nie będzie chciała wracać do boksu itd. Ale Po spacerku sama wchodzi do swojego azylu i z każdym skarbem lokuje się w swojej budce. Generalnie w ogóle nie interesuje się tym, że ją zostawiam samą.[/QUOTE] ha ha, ale się uśmiałam! :lol: Co za Gadzinka mała, rządzić zaczyna :lol: Trzeba ją już zacząć temperować, żeby się te zapędy nie pogłębiały :) Aż się sama gęba śmieje i chce się tu zaglądać dzięki takim relacjom :Rose: :Rose: :Rose: Nr konta już mam - dziś ureguluję rachunki. [quote name='kejt_s']Kasia, za to co robisz dla Marusi i za Twoje relacje kilka razy dziennie - wielkie dzięki! Naprawdę jesteś niesamowita - tak jak Agnieszka i Holly. Acana jest dla Marusi ok, witaminy w drodze - to co możemy Malutkiej przesłać - gryzaczki? Napisz tylko, które lubi...Marusia gagatek - Rottweiler :)[/QUOTE] Chyba te gryzaczki, które Mara pochłania :lol: Kto wie co tam w tej jej krwi płynie :evil_lol::evil_lol::evil_lol: [quote name='Magdalena']Aga, link z pierwszej strony do plakatu Mary jest już nieaktualny, wyslijto.pl po jakimś czasie kasuje pliki, trzeba by go wrzucić gdzieś na jakiś serwer, albo jakąś strone do umieszczania zdjęć, taką która pozwala umieszczać fotki w dużych rozmiarach i nie przeskalowywuje[/QUOTE] Ja się na tym nie bardzawo znam :shake::oops: [quote name='holly101']Dzień Dobry Maruniu!!! :loveu::loveu::loveu:[/QUOTE] dzień dobry wszystkim Kochanym Fanom! [IMG]http://republika.pl/blog_ko_1065728/2151697/tr/slonko.gif[/IMG] Quote
holly101 Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Karma i artroflex zamówiony na adres hoteliku :) Wzięłam taką samą Acanę, 13.5kg Quote
Agucha Posted July 16, 2011 Author Posted July 16, 2011 [quote name='holly101']Karma i artroflex zamówiony na adres hoteliku :) Wzięłam taką samą Acanę, 13.5kg[/QUOTE] O rety! Ale tempo :crazyeye: JESTEŚCIE CUDOWNI!!! :modla::modla::modla: [IMG]http://www.kwiaciarnia-marhan.pl/gallery/bukiet-03a.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts