Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 565
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja jako ,że lubie znęcac sie nad zwierzętami pod przykrywka dobroci i miłości do nich ;) zeżarłam Bąblowi w nocy połowe gipsu....
Bąbel juz po zabiegu. Ma gwóżdka i dwie "obejmki" . Teraz się ładnie budzi. . Noga została dodatkowo usztywniona zewnętrznie szyną. Nie wymaga specjalnych zabiegów teraz nasz Bąbel , teraz potrzebuje juz tylko miłości :)
Zabieg został wyceniony przez szefa na : 0 zł

Za 6-8 tyg wyjmieny mu gwózdka jesli bedzie taka potrzeba i wtedy go ciachniemy. NIe miałam sumienia mu dzisiaj jeszcze jajec ciąć.
Teraz Bąbel tylko spokojnie czeka aż ciocia Halbina jutro po niego przybedzie i sie nim troskliwie zaopiekuje :loveu:

Posted

:roll: gips jak gips , niezapominajcie ,ze ja go zładłam nie z powodu niedoborów czy dla doznań smakowych. Ja z czystej zlośliwości tak.... :diabloti:
Bąbel dzisiaj grzeczniutki jest bardzo. pomerduje ogonkiem, patrzy smutnym wzrokiem na mnie. Pewnie sie boi co mu jutro zrobie :lol:

A poniewaz nieszcześcia chodzą seriami , nie wiemczy dobrze czy źle , ale własnie odmówiłam uśpienia 4 słodkich 2dniówek.
Obiecałam Pani w zamian za sterylke szukanie domków. Mam 6 tyg. Jak bede miała zdjęcia to zrobię im watek osobny.
Małe czekoladowe cudeńka nie bedą wieksze niż do kolana drobnej budowy. Dwie dziewczynki i dwóch chłopczyków.
Dla ludzi mających watpliowści czy słusznie zrobiłam napisze , ze jest to ponad moje siły i nie bede tego robić.Jesli ktos jest za usypianie ślepch miotów niech sam kiedys spróbuje to zrobić. Zadna słuszna idea nie zagłuszy sumienia.

Posted

:klacz: ja moge tyle powiedziec:brawo...uwazam ze najwazniejsze jest bycie w zgodzie z samym soba..moze czasem takie rozwiazanie bylo by dobre ale ja rozumiem w 100% Ciebie i tez na pewno bym nie mogla nigdy tego zrobic...a cieply calus w buzke od psiakow wyjasni juz kiedys na pewno wszzelkie watpliwosci:)...no to trzeba szukac domkow...zdjecia by sie faktycznie przydaly

Posted

JA TEŻ POPIERAM , ZAWSZE I WSZĘDZIE PISZĘ- dla mnie 2 dniowy pies czy kot , to takie samp zwierze w potrzebie jak 2 letni!!! oszczędze wam szczegółów , ale dawno temu , jak aborcja była dopuszczalna i niestety głównymśrodkiem antykoncepcji , pracowala na oeddziale , gdzie był miejski punkt usuwania ciązy, jeśli ktoś uważa ,że 5 tygodniowy płod to nie człowiek , myli się bardzo!!! te dzieciaczki miały nawet paznokcie!!! Kasiu , dobrze ,że są tacy weci jak Ty!!!

Posted

Dobrze że z Bąblem okej:)

Przypomniało mi się, ze wystawić go mogę jeszcze przecież na stronie schroniskowej :lol:

A co do maleństw Formica, to jak chcesz, to też je wstawie, ostatnio były 2 małe suczki do wzięcia, też do mnie Pani napisała że chce je oddać do schroniska, prosiłam żeby je przetrzymała, ze pomogę znaleźć dom i pełno ludzi się pozgłaszało:) Na takie maleństwa zawsze dużo chętnych jest, więc nie powinno być problemu.

Posted

Formica - podziękowania i pozdrowienia dla Szefa - za rachunek za Bąbla. Bardzo bardzo super.
Wandul, to ja teraz wiem, że we wszystkich moich aukcjach allegro, gdzie sa psy z dogo - wisielce - obserwatorzy to TY. A ja w każdej aukcji pisze - żeby się nie gapić bez sensu :mad: :mad: :mad:

Posted

supergoga napisał(a):
Formica - podziękowania i pozdrowienia dla Szefa - za rachunek za Bąbla. Bardzo bardzo super.
Wandul, to ja teraz wiem, że we wszystkich moich aukcjach allegro, gdzie sa psy z dogo - wisielce - obserwatorzy to TY. A ja w każdej aukcji pisze - żeby się nie gapić bez sensu :mad: :mad: :mad:
ała , ała , ała , bolało!!!:placz: :placz: :placz:

Posted

No Bąbelku! za 12 godzin będziesz już u cioci halbiny! :loveu:
Cioteczka Wandulka chiała mi Cię podebrac, a raczej podmienić, ale ciocia Formica wyperswadowała jej ten pomysł... chyba zamierza mieć Cię na oku i pod ręką... pewnie jej chodzi o te Twoje jajka :evil_lol:

Posted

O rany ...:multi:

Formica
Ucałuj swojego szefa od ciotek dogomaniaczek i strasznie go wyściskaj !!

A Bąbelkowi szukamy domku!!!!

Komu facecika w całkiem nowiutkimi gwoździkami ???:lol:

A cioteczka Halbinka to niech nie zapomni aparatu wziąć ze sobą:diabloti: ....i fotoreportaż poprosimy !!!!

A jeszcze zapomniałąm ....
Formica to cudownie ,ze nie uśpiłaś tych maluchów ....
Wiem ,ze są zwolennicy usypiania ślepych miotów i być może nawet mają rację ..Sama próbuję sobie myśleć, że nic nie czują i po prostu nieświadome niczego zasną,
że trzeba ograniczać itd............ale jedno wiem na pewno....
Nigdy, przenigdy nie byłbym w stanie zrobić tego ....
Dlatego rozumiem cię Formico i podziwiam.......bo nie usypiając ich wzięłaś na siebie za nie odpowiedzialnośc w pewnym stopniu........
Gdy już będzie można to załóż im wątek i będziemy działać !!!!

Posted

Jak na razie Bąbel się spakował i powędrował z Halbinka do nowego tymczasowego domku :)

W.ąlsnie z tymi maluchami taka sprawa ,ze wzięlam dosc duzą odpowiedzialnośc bo obiecałam ze za 6 tyg jesli nie znajdą domu to je wezmę

:wallbash: wtedy to mnie z domu wywala napewno :roll: . Ale to duzo czasu myślę ,ze się uda znaleźć im domki.

Halbinko co do jajek Bąbla to owszem wole miec je na oku :diabloti: czas prokreacji i słodkiego bujania sie zakończył :diabloti:

Posted

formica , Ty to dzięki swojej profesji masz super menu , gips z jajkami !!! halbinko , to nie formica wyperswadowała mi podmiane , ja sama miotam się i dumam co zrobić , tak żle i tak niedobrze!!!