Ania_w Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 Neris napisał(a):Dom wariatów... Skąd ja to znam? Ciekawe co zastanie dzisiaj Halbinka po pwrocie z pracy. ha! ciekawe czy nadal pozostanie przy wersji, ze Babel to psi ideal :evil_lol: Quote
Formica Posted November 13, 2006 Author Posted November 13, 2006 Było drobne mailowe zainteresowanie z Kalet Bąblem :) czekamy na odpowiedź :) i trzymamy kciuki :thumbs: Quote
halbina Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 Ania_w napisał(a):ha! ciekawe czy nadal pozostanie przy wersji, ze Babel to psi ideal :evil_lol: Bąbel to psi ideał! (to wersja oficjalna i będę się jej trzymała!) Po powrocie z pracy do domu przede wszystkim nic nie byłam w stanie stwierdzić, bo obskoczyły mnie dwa rozhisteryzowane psy, skacząc i skamląc. Jeszcze nie wiem, czy był to objaw szalonej radości z mojego powrotu czy też skarg na tego drugiego, że to wszystko jego wina i że jak tylko pańcia wyszła, to tamten... Wiem, że powinnam zareagować obojętnością aż do czasu, kiedy się psiaki uspokoją, ale na myśl, że jeszcze mi się zsikają, straciłam zimną krew i poddałam się... trochę się z nimi szamocząc, założyłam im obroże i smycze, i czym prędzej opuściłam z nimi mieszkanie, by mogły wylać swoje żale tuż za progiem sieni... Po spacerku udaliśmy się jeszcze do cioci Formicy, aby i ona mogła przeżyć ten taniec radości okraszany skowytem i liźnięciami. Potem był skowyt cierpienia spowodowany zastrzykami i Bąbel już nie żałował, że wizyta była krótka. Bez większego żalu pociągnął mnie spowrotem do domu, a że Platon ciągnie jakby ciut w inną stronę, to po zaliczonych ćwiczeniach w szybkich chodzie i przeciąganiu liny, nie miałam już siły się denerwować na widok rozlanego kakao i zniweczonej akcji makulaturowej - Platon drobi wszystko, co tylko można (dziś: opakowanie z czekolady i pudełko po mleku oraz kolejne szczapy przygotowane na podpałkę). Na obiadek serwowaliśmy przepyszne kurczaki po wypadku z ryżem, słonecznikiem i witaminami. Teraz moje ideały grzecznie i smacznie drzemią, a ja... tradycyjnie już... zaprzyjaźniam się z miotłą i ze szmatą do podłogi... Jak zwykle przewiduję też, żę popołudnie i wieczór upłyną w sielankowej rodzinnej atmosferze! I jak tu nie twierdzić, że Bąbel to pies ideał?... Quote
halbina Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 Formica napisał(a):Było drobne mailowe zainteresowanie z Kalet Bąblem :) czekamy na odpowiedź :) i trzymamy kciuki :thumbs: Czy ta Pani śledzi wątek na dogomanii?... Może moje relacje nie powinny wprowadzać takiego napięcia... tylko iść w kierunku niczym niezakłócanej sielanki?... Quote
karusiap Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 no i juz mi sie humor poprawil po przeczytaniu takiego fajnego posta:)hehe no ideal jak sie patrzy..tylko nie wiadomo ktory z nich wiekszy...ja tam mysle ze to kociaki wszytcko rozwalaja a idzie na psiny:evil_lol: u mnie zawsze psy staraja sie udowodnic ze to koty wydrapaly dziure w kanapie:) Quote
Formica Posted November 13, 2006 Author Posted November 13, 2006 Ja nie podawałam linku. Zreszta jestem za szczera prawdą :) Quote
halbina Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 A szczera prawda jest taka, że Bąbelek jest :cool2: Quote
karusiap Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 heh nikt w to nie watpi...dobra reklama dla malenstwa:) Quote
Neris Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 Teraz tylko czekamy aż mu się nóżka zagoi i huuuuuzia do nowego domku! Quote
halbina Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 Bąbelek bardzo fotogeniczny i przystojny! Na dodatek potrafi się bawić piłeczką i innymi zabawkami. Niestety Platon nie potrafi się dzielić... Była poważna scysja o gryzak... musiałam rozdzielać towarzystwo, ryzykując utratę kończyn górnych, a przynajmniej palców... Platon ustępuje przy misce, kulturalnie czeka aż Bąbel się naje (choć normalnie dostają osobno, dziś sprawdziłam opcję z jedną miską), ale zabawki są tylko jego! Fajnie się za to pieszczą pod biurkiem i na rogówce, tylko że Platon nie czuje siły swoich zębów i uścisku szczęk. Jak maltretuje mnie, zakładam mu ochraniacz na mordę (taki kaganiec z materiału) - działa na niego jak smoczek na niemowlaka - wycisza go i usypia. Bąbel bardzo źle reaguje na machanie rękami... Szczeka, ujada wręcz, ale to wszystko na co go stać... Quote
Guest Kamcia_14 Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 A czy pies jest na allegro ?? Quote
karusiap Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 Platonik jakis Ty kochany...rozumiesz ze Babelek chorusi??grzeczna psinka ale zabawek nie odda:evil_lol: Quote
Mysia_ Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 Bąbelek w górę :razz: O jedzonko nie ma spięć, a o zabawki jest - widać , że to jeszcze dzieciaczki :loveu: Quote
Formica Posted November 14, 2006 Author Posted November 14, 2006 Platonik i tak jest pełen zrozumienia zdaje się. Musi się Pańcią dzielić , miską dzielić , filmami dzielić i miejscem w łózku... to zabawkami nie musi :diabloti: Quote
Formica Posted November 14, 2006 Author Posted November 14, 2006 Babelku szukaj kochanego domku. Quote
halbina Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 Formica napisał(a):Platonik i tak jest pełen zrozumienia zdaje się. Musi się Pańcią dzielić , miską dzielić , filmami dzielić i miejscem w łózku... to zabawkami nie musi :diabloti: No właśnie... Platon jak Platon, ale Pańcia to się faktycznie dzieli wszystkim... Ostatnio na wątku Bazylego napisałam, że my we czworo jemy z jednej miski... I wtedy Neris mnie zapytała: "Jak to we czworo, przecież Was jest pięcioro: Platon, Bąbel, Byron, Junior i pańcia." Już się gubię, ile nas do tej miski... I tylko ja na jej zawrtość pracuję... Ale zmywam za to tylko jedną miskę! Na czymś w końcu trzeba oszczędzać... Ja oszczędzam na zmywaniu... Quote
karusiap Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 o kurcze ale Ci fajnie:evil_lol: ja tez staram sie podlaczyc pod czyjas miske ale kiepsko mi idzie;) Quote
Mysia_ Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ja to bym nie mogłam podłączyć się pod miskę żadnego z moich psów :eviltong: bo ja nie jem mięsa, a one narazie na wegatarianizm nie chcą przejść ;) Quote
wandul 66 Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 Mysia_Zabrze napisał(a)::evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ja to bym nie mogłam podłączyć się pod miskę żadnego z moich psów :eviltong: bo ja nie jem mięsa, a one narazie na wegatarianizm nie chcą przejść ;)kurcze , u mnie to już by chyba z wanny trzeba by jeśc!!:diabloti: :diabloti: :diabloti: :-o :crazyeye: Quote
halbina Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 Tak poważnie, to nie jemy z jednej michy... Moje psy jedzą cztery razy dziennie. Regularnie i higienicznie. Każdy ze swojej miseczki. Ja - jadłam śniadanie o 18.00... Wcześniej nie było czasu. Kawy tylko wypijam hektolitry... Quote
Recommended Posts