wilczy zew Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 To losowanie,to naciągane,bo Prezio wybrał piłkę pachnącą Tobą :) Quote
Pani Profesor Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 ale pozytywny filmik! aż mi się gęba cieszy, jesteście super :D i jeszcze ten komentarz: "móóój piesek!" i łapa :loveu: Quote
furciaczek Posted August 12, 2014 Author Posted August 12, 2014 Moment na wybranie imienia idealny, podobno rodzę...ogarnę zwierzaki, poczekam do wieczora zeby im spacer jeszcze machnąć przed nocą i jade do szpitala. Kubcia wczoraj odstawilam na lotnisko a jutro biedka spowrotem bedzie musial przyleciec...nie do konca do niego dotarlo co do niego mowie ale to bylo do przewidzenia:lol: Pewnie beda powstrzymywac i bede gnic w tym szpitalu nie wiadomo ile czasu ehhh:shake: Quote
agaga21 Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 [quote name='furciaczek']Moment na wybranie imienia idealny, podobno rodzę...ogarnę zwierzaki, poczekam do wieczora zeby im spacer jeszcze machnąć przed nocą i jade do szpitala. Kubcia wczoraj odstawilam na lotnisko a jutro biedka spowrotem bedzie musial przyleciec...nie do konca do niego dotarlo co do niego mowie ale to bylo do przewidzenia:lol: Pewnie beda powstrzymywac i bede gnic w tym szpitalu nie wiadomo ile czasu ehhh:shake:[/QUOTE]o kurcze, to sporo za wcześnie. może uda im się jeszcze podtrzymać tą twoją ciążę ze 2 tygodnie chociaż. i powinnaś leżeć plackiem a nie śmigać z psami:crazyeye::shake: Quote
*Monia* Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 Ty nie lataj z psami, żeby Cię mocniej nie wzięło :mad:. W szpitalu ktg zrobią, zbadają i podejmą decyzję. Mnie jak już wiedziałam że urodzę tego dnia niechętnie przyjęły, dopiero jak mi wody odeszły zostałam przyjęta do szpitala :roll:. Quote
agaciaaa Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 Wybraliście imię mojego TZa ;) Gosiu nie wygłupiaj się, lepiej szybko szukaj kogoś, kto zajmie się psami, a Ty zajmij się sobą i dzidzią! Quote
furciaczek Posted August 12, 2014 Author Posted August 12, 2014 Wywalili mnie do domu, skurcze mam ale nie ma wolnych lozek....wiec mam w domu lezec plackiem i czekac...porypane podejscie, to 34 tydzien wiec mogliby jakos bardziej sie wysilic....nie kumam tego systemu;/ Quote
Pani Profesor Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 służba zdrowia :loveu::loveu::loveu: ja tam trzymam kciuki, żeby to nie Prezes musiał odebrać poród :eviltong::diabloti::diabloti: Quote
*Monia* Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 Zjedz batona i idź na ktg :diabloti:. Mnie za takie coś (nieświadomie uczynione) chcieli położyć w szpitalu. Moja doktor tak się wystraszyła że zawołała specjalistę na konsultację, ale że mi ciąży kawałek już prowadziła to zaczęła pytać o to czy przypadkiem czegoś nie narozrabiałam i się wydało że gamoń zjadła batona zamiast czegoś normalnego i dzieć w brzuchu oszalał z radości :p. Przyjeżdżaj do Wawy to Ci te batoniki podrzucę :evil_lol: Quote
Pani Profesor Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 [quote name='*Monia*']Zjedz batona i idź na ktg :diabloti:. Mnie za takie coś (nieświadomie uczynione) chcieli położyć w szpitalu. Moja doktor tak się wystraszyła że zawołała specjalistę na konsultację, ale że mi ciąży kawałek już prowadziła to zaczęła pytać o to czy przypadkiem czegoś nie narozrabiałam i się wydało że gamoń zjadła batona zamiast czegoś normalnego i dzieć w brzuchu oszalał z radości :p. Przyjeżdżaj do Wawy to Ci te batoniki podrzucę :evil_lol:[/QUOTE] to przed porodem nie można zjeść sobie batona? :razz: Quote
*Monia* Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 Chyba raczej niewskazane ;). Rodzi się na głodniaka, a dodatkowo po cesarce nie karmią tyle co po każdej operacji :diabloti:. Leżałam z dziewuchami co miały cesarki i mogły tylko patrzeć jak sobie jem :cool3: Quote
furciaczek Posted August 13, 2014 Author Posted August 13, 2014 Powinni zapodać cos na powstrzymanie, ale po co...lekarka powiedziała ze oni nie powstrzymują, i jak sie rodzi to sie rodzi...nie zalecili nic poza leżeniem. Nawet nic o no spie czy magnezie nie powiedzieli...bo po co. Wiec leze plackiem...juz swiruje a co dopiero za pare godzin czy dni...ja sie nie nadaje do takiego leżakowania:roll: Ponadrabiam przynajmniej watki na dogo:lol: Quote
lucky23 Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 Witamy się :-) [IMG]http://i62.tinypic.com/14cqgds.jpg[/IMG] Zostawiamy ślad i zapraszamy do nas :-) Quote
agaga21 Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 a myslałam, że do tej prywatnej kliniki się wybierzesz jednak. 34 tydz. to zdecydowanie za wcześnie żeby rodzić. z tego co pamiętam w takiej sytuacji powinni podać ci coś na szybki rozwój płucek dziecka, jakby miał się urodzić już teraz. w szpitalu chociaż cie zbadali? potwierdzili, że to już a nie po prostu skurcze? Quote
agaciaaa Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 Straszna jest ta polska służba zdrowia.. Trzymaj się Gosiu i nie rodz jeszcze ;) A tak z innej beczki. Jakie imiona proponował Kuba?? Quote
malawaszka Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 hahaha wybór imienia mistrzowski :lol: cwaniaro wiedziałas co Prezes wybierze :loveu: Trzymam za Was kciuki!!! Za lekki poród, zdrowego Mariuszka i zdrową Ciebie :loveu: Quote
*Monia* Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 Jak to dopiero 34 tydzień to powiedz temu malutkiemu człowieczkowi żeby się nie wygłupiał i siedział grzecznie w ciepełku z jedzonkiem które dostaje bez wysiłku ;). Leżenie da się znieść tylko znajdź sobie ciekawą lekturę na ten czas :lol:. Trzymaj się dzielnie :) Quote
Pani Profesor Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 ja tam nie wiem jak można narzekać na [I]przymusowe [/I]bezczynne leżenie, może po miesiącu, dwóch, to faktycznie można zacząć jęczeć :evil_lol: Quote
maciaszek Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 [quote name='agaga21']34 tydz. to zdecydowanie za wcześnie żeby rodzić. z tego co pamiętam w takiej sytuacji powinni podać ci coś na szybki rozwój płucek dziecka, jakby miał się urodzić już teraz. [/QUOTE]Potwierdzam. Furciaczku, może skonsultuj w innym szpitalu, z innym lekarzem. Lepiej dmuchać na zimne. Trzymam za Was kciuki! Quote
agaga21 Posted August 15, 2014 Posted August 15, 2014 [quote name='Angi']i jak tam fur?[/QUOTE] leży w szpitalu Quote
Recommended Posts