Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 208
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

chita napisał(a):
no co ty!! to takie chucherko z niej?

no właśnie. draguś nie przełaził a był podobnej wielkości. ona jest jednak innej budowy, drobinka.

Posted

jak na dzisiaj to mogę powiedzieć, że klatka się sprawdziła na 1000000%:multi:
luna nie piszczała całą noc!!!:crazyeye:
nie zrobiła żadnej kupki!!!:crazyeye::crazyeye:
nie zsikała się nawet!!!:crazyeye::crazyeye::crazyeye:
o 6.30 zeszłam na dół z nastawieniem na sprzątanie klatki, jej okolic i luny :evil_lol: a tu taka niespodzianka:lol: wzięłam ją pod pachę i wyniosłam do ogrodu, od razu zrobiła wszystko co trzeba. mądra dziewczynka :p

Posted

Mądre dziewczę wzięłaś pod swój dach! ;). Super! :). Wie, że nie może Wam się odpłacać kupami i siuśkami, skoro mogła objąć we władanie wypoczynek/ kanapę/ łóżko czy jak to nazwac! ;)

Posted

luna bardzo lubi dzieci. pozwala się przytulać, wchodzi im na kolana, pozwala sobie oglądać łapki...nic jej nie przeszkadza :) byle by ktoś ją głaskał:evil_lol:

tu debata pt. "czy to siusiak?":evil_lol::evil_lol:

i zabawa z morrisem

Posted

robimy postępy :) dziś luna spała grzecznie do 7.30! wczoraj miałam ją pochwalić, że od 2 dni nie załatwia się w domu ale właśnie wczoraj gorzej się czułam i nie dopilnowałam jej i 2 razy się zlała. i tak jestem z niej zadowolona, myślę, że już niedługo załapie o co chodzi ;)

a gamoń ma przechlapane! lunka kompletnie przestała się go bać i kilka razy dziennie go maltretuje. może go trochę rozrusza-przydało by mu się to:diabloti:
luna potrafi prosto z kanapy wskoczyć morrisowi na głowę :D :D muszę to nagrać
[video=youtube;n2PHYuB7xSk]http://www.youtube.com/watch?v=n2PHYuB7xSk[/video]

[video=youtube;ZKXobPl5kBw]http://www.youtube.com/watch?v=ZKXobPl5kBw[/video]

[video=youtube;eYBH1UI6nj4]http://www.youtube.com/watch?v=eYBH1UI6nj4[/video]

Posted

[quote name='SkarpetKa']Mała aż taka grzeczna jest, że tu tak cichutko? :evil_lol:
jest faktycznie grzeczna :) troche podgryza jak to szczeniak ale jest bardzo słodka i większość czasu spędza nadal wtulona w człowieka :)
dziś był u nas teść, którego za pierwszym razem bardzie się wystraszyła i dziś zareagowała na niego bardzo ładnie. przywitała się, właziła mu na kolana :)

miałam iść z nią w piątek do weta ale wyjechał więc wybiorę się w poniedziałek. jedno oczko już super ale w drugim nadal rzęsy w środku, tak jak były, chociaż trochę mniej łzawi. zakraplamy 2 razy dziennie już ponad tydzień.
dziś się zastanowiłam, czy ona dobrze widzi z daleka, bo są sytuacje, że nie poznaje ludzi z odległości 3-4 metrów, szczególnie w lekkim półmroku. dzisiaj nawet morrisa nie poznała gdy leżał na swoim posłaniu a ona była dosłownie 2 metry od niego ale własnie nie było całkiem jasno, bo on ma posłanie pod schodami a dzień był pochmurny i w domu było tak dosyć szaro. strasznie na niego nawarczała i naszczekała a jak się poruszył, to z piskiem zwiała do kuchni :(

mam jakieś fotki chyba wczorajsze to wstawię zaraz.

Posted

a tak wygląda "ulepszona" klatka:evil_lol: musiałam ją zagęścić siatką bo luna przełaziła przez oczka.
jak widać lunka nie ma problemu z klatką. teraz właśnie też pomaszerowała do swojego "łóżeczka" ;)

zaraz obok pod schodami jest psie posłanie, więc pewnie czuje się tam bezpiecznie w towarzystwie morrisa i etny i pięknie całe noce przesypia, bez najmniejszego buntu :)

Posted

[quote name='Ajula']zakochałam się w tej małej :loveu:
:loveu:[/QUOTE]
czy ona by nie pasowała do waszego stadka?:cool3::cool3::lol:

pudełeczko na razie spełnia rolę łóżeczka ale chyba pomyślimy o normalnym posłanku, bo coś tak czuję, że luneczka jeszcze troszkę z nami pomieszka.

Posted

[quote name='ania z poznania']Ajulo, odbiór osobisty czy kurierem wysłać :evil_lol:?[/QUOTE]
w razie czego krzysztof zna do nas adres :)
ajula, jak dla was, zapakuję ją w różową wstążeczkę:loveu: dodam jeszcze kawę i czekoladki:evil_lol:

Posted

[quote name='ania z poznania']Agata, albo Krzysztofowi podamy adres pod jaki ma dostarczyć malutką jak już w Poznaniu będzie :evil_lol::diabloti::evil_lol:![/QUOTE]
oooo, to jest dobry pomysł!:diabloti:

Posted

dzisiejsza porcja luny

(etna wygląda jak pokaźna foka ale pamiętajcie, że była na pierwszym planie, poza tym kamera dodaje jakieś 5kg szczególnie kobietom ;) )
[video=youtube;iqmakBB-788]http://www.youtube.com/watch?v=iqmakBB-788[/video]

[video=youtube;pia7iawyznQ]http://www.youtube.com/watch?v=pia7iawyznQ[/video]