Telimenka Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 ania z poznania wypróbuję! ;). To mój pierwszy tymczas i nie wiem jeszcze co i jak ;) Quote
chita Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 mam nadzieje ze obedzie sie bez operacji:roll: a taka byla cichutka i kochaniutka...:diabloti: Quote
agaga21 Posted June 25, 2011 Author Posted June 25, 2011 zaczęły sie wakacje...miałam się wysypiać:roll: tymczasem zołza piszczy i poszczekuje o 3-4 w nocy domagając się wypuszczenia z łazienki, gdzie muszę ją na noc zamykać, potem o 6! po porannym spacerze zrobiła brzydką kupę... na dywan!:mdleje: no ale spieszyło jej się do domu, bo trawa mokra. chyba muszę jej bardziej ujednolicić jedzonko, bo robi coraz rzadsze te kupki. kupiłąm jej suchą purinę dla szczeniaków i puszki animondy. mieszam jej puszki z ryżem, nie wiem co rozrzedza te kupy... można takim maluchom podawać twarożki, np takie ziarniste typu serek wiejski? w zasadzie to jeśli ona ma ok 4-5 mies to już nie jest takim dzidziusiem chyba. no nic. towarzystwo nakarmione, wysikane, dywany wyprane(bo morris zrzygał się na drugi dywan) więc idę spać:cool1: Quote
Telimenka Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 agaga21 napisał(a):zaczęły sie wakacje...miałam się wysypiać:roll: no co Ty?! :D też miałam taki plan, tymczasem pobudka o 5:40 to standard! :evil_lol::evil_lol: Mały Demon nie daje pospać,ale staram się go przeciągać chociaż do 6:40 :D Quote
ania z poznania Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Agatko, twarożek jak najbardziej, natomiast obserwuj czy te luźne koopy nie są po animondzie, Sol tak po nich miała. Quote
klaki91 Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 U mnie maluch miał też rzadkie po mieszaniu puszki z ryżem- przeszło mu po gotowanym kurczaku, ryżu i marchewce, do tego stopniowo dawałam suche żarcie (Boscha Junior Maxi, chociaż i tak wolał boscha dla małych ras mojej suki). Po twarożku wymiotował więc skończyło się podawanie. Quote
agaga21 Posted June 25, 2011 Author Posted June 25, 2011 sucha karma, nawet rozmoczona jest beee...od jutra bede jej dawać suchą i puszkę razem, z przewagą suchego i zobaczymy czy kupka się poprawi. mała jest straszną zołzą. dziś był u nas teść. luna wpadła w histerię na jego widok. pisk, wrzask, jazgot, warczenie-wszystko na raz! ogonek podkulony i strach w oczach :( na szczęście po chwili dała się oblaskawić i kilka razy siedziała u niego na kolanach. teść nią zachwycony mimo wszystko(wiedziałam, że tak będzie!:p). gdyby nie była takim dzikuskiem to pewnie by ją chciał adoptować...miałaby u niego jak mała księżniczka. no, zobaczymy co będzie dalej, może się trochę uspokoi z czasem. i gdzie tu sprawiedliwość? moje psiska nie wchodzą na kanapy a ta mała łajza z niej prawie nie schodzi! Quote
agaga21 Posted June 25, 2011 Author Posted June 25, 2011 a tu chwilkę poleżała na psim łóżeczku czy ona nie ma jamniczej mordki? Quote
snuszak Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Morris jak taki tatuś :) wygląda jakby małej pilnował Quote
agaga21 Posted June 26, 2011 Author Posted June 26, 2011 Telimenka napisał(a):Jest piękna! Domki się odzywają? ;) na razie wcale jej nie ogłaszam, najpierw jej oczko wyleczymy. luneczka podbiła serca całej rodziny. dziś poznała moją szwagierkę i 3-letnią chrześnicę oraz ich yorka. zołzunia pięknie zareagowała na dziewczyny :) była wielka radość, całuski, merdanie ogonkiem, wchodzenie na kolanka a mojej chrześnicy nawet na głowę:evil_lol: na teścia już nie reagowała, z yorkiem chciała się bawić ale on taki wypłosz trochę się bał jak ona go za kłaki podgryzała:diabloti::diabloti: a tak maleństwo spędza czas jak jest w domu: Quote
SkarpetKa Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Niezła z Zołzy uzurpatorka! Maleństwo potrafi się odnaleźć :diabloti: Quote
Telimenka Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Haha niczym na plaży się wyleguje, wie jak korzystać z dobrodziejstw! ;). Quote
agaga21 Posted June 27, 2011 Author Posted June 27, 2011 luna zamknięta na noc w łazience drapie w drzwi i piszczy kilka razy w ciągu nocy. wczoraj przykleiłam do drzwi gruby karton, by nie niszczyła drzwi, dziś rano okazało się, że połowę tego kartonu zżarła!:crazyeye: niestety ten sposób się nie sprawdza więc wprowadzamy klatkę. wieczorem mąż z garażu przyniesie, może luneczka lepiej będzie się czuła w klatce niż zamknięta w łazience. będzie w salonie, razem z psami, może nie będzie się czuła tak odizolowana i będzie spokojniejsza. w każdym razie łazienka się nie sprawdza a w klatce będę miała mniejszą powierzchnię do sprzątania kupek:mad: Quote
snuszak Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 a to z niej mała zołza, dobrze że u Ciebie nabierze wychowania :evil_lol: Quote
Telimenka Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Dokładnie tak jak mówisz snuszkak, ludzie myślą, że psiak z interwencji czy schroniska to będzie wdzięczny i będzie kapcie przynosic i chodzić po bułeczki.Nie wiem skąd takie przeświadczenie. Quote
chita Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 no no ma charakterek zolza mala:evil_lol: a pychol ma rzeczywiscie jamnisiowaty:) Quote
agaga21 Posted June 27, 2011 Author Posted June 27, 2011 nie, no malutka nie sprawia aż takich problemów. póki co nic nie zdążyła zniszczyć ale ja jestem z nią ciągle i jej pilnuję. po prostu nie chciała sama w łazience siedzieć całą noc (kto by chciał?). na szczęście nie ma jeszcze tyle siły by drzwi ucierpiały ;) klatka już na swoim miejscu, lunka się jej nie boi :) już zjadła w niej kolacyjkę, poobgryzała gryzaka więc nie jest źle. pewnie trochę w nocy popiszczy ale jakoś przeżyjemy. Quote
ania z poznania Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Agatko, wzięłabyś ją do łóżka i miałabyś ciszę i spokój w nocy :eviltong::evil_lol: Quote
agaga21 Posted June 27, 2011 Author Posted June 27, 2011 ania z poznania napisał(a):Agatko, wzięłabyś ją do łóżka i miałabyś ciszę i spokój w nocy :eviltong::evil_lol: taaaaak i całą zasra..ą sypialnię :D już kamilek pytał, czy ona może z nim spać. powiedziałam, że tak, jak się nauczy załatwiać na dworze. Quote
Telimenka Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Ojejciu agaga trzeba się poświęcić trochę! ^^ Quote
Recommended Posts