Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pisałam do fiorsteinbock czy nie zebrałaby od razu dla Tiny i zamówiła 2 ogłoszenia, ale nic mi nie odp. A z ogłoszeniami w gazecie to ja nie jestem zaznajomiona i nie chce czegoś zchrzanic:)

• Replies 279
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sunia2000 napisał(a):
Pisałam do fiorsteinbock czy nie zebrałaby od razu dla Tiny i zamówiła 2 ogłoszenia, ale nic mi nie odp. A z ogłoszeniami w gazecie to ja nie jestem zaznajomiona i nie chce czegoś zchrzanic:)

Poczekajmy na Edytkę. Ja też nie jestem biegła w tym temacie.

Posted

Zróbcie jej ładne zdjęcia, takie bez śliny. Całą sylwetkę, uroczy pysio i może z jakimś ludziem, przy kolanku. Dobre zdjęcia to połowa sukcesu ogłoszenia. Bo piesia jest cudna :), tylko trzeba o tym przekonać obcych ;).

Posted

Zosiu ja się nie znam na fotografii :). Twoje zdjęcia są piękne, takie realistyczne. Na drugich widać jakie ma śliczne białe zęby i różowy język :). Zdjęcia do ogłoszeń muszą pokazać Tinę najpiękniejszą :). Wytrzyjcie jej z pysia ślinę, przeczeście rękoma "luźne włosy", łupież i jakieś resztki z kojca. Wyjątkowo podoba mi się wasza Tinka :)

Posted

betka napisał(a):
Zosiu ja się nie znam na fotografii :). Twoje zdjęcia są piękne, takie realistyczne. Na drugich widać jakie ma śliczne białe zęby i różowy język :). Zdjęcia do ogłoszeń muszą pokazać Tinę najpiękniejszą :). Wytrzyjcie jej z pysia ślinę, przeczeście rękoma "luźne włosy", łupież i jakieś resztki z kojca. Wyjątkowo podoba mi się wasza Tinka :)

Zrobimy jej jeszcze fotki w tygodniu, bez śliny. :)
Rzeczywiście strasznie zapluta jest dziewczynka, pewnie dlatego, że Patrycja podtyka jej smakołyki :)

Posted

Zmieniłam trochę tekst do kolejnej porcji ogłoszeń:

Tina jest 1,5 roczną suczką. Znaleziono ja błąkającą się po ulicy, brudną, wychudzoną. Nie wiadomo czemu się tam znalazła. Może komuś uciekła, a może została porzucona w drodze na majówkę?
Schronisko, w którym przebywa nie jest dobrym miejscem dla tak młodego psa. Tina, która dodatkowo jest psicą o wyjątkowo dobrym i wrażliwym usposobieniu, zaczyna w nim gasnąć. Wyczuwają to inne psy i nierzadko bezlitośnie boleśnie ją kąsają.
A Tina - młoda i piękna, mająca w sobie wiele z poczciwości i dostojeństwa owczarka niemieckiego, pragnie tylko żyć, poznawać świat, cieszyć się wolnością i ludzką przyjaźnią. To mądry, kontaktowy, lgnący do człowieka pies, zafascynowany wszystkim, co się wokół niej dzieje, nawet unoszonym przez wiatr papierkiem po cukierku.
Pilnie szukamy dla niej domu, chociażby tymczasowego, w którym mogłaby mieszkać w czasie, gdy my będziemy szukać dla niej domu stałego. Szukamy domu bez krat, betonu, bez lęku i bólu gryzienia. Szukamy domu, w którym ten młody pies dostałby szansę na poznanie szczęśliwego świata, spacerów, szczenięcych zabaw, dotyku dłoni. Każdy dzień spędzony w schronisku oddala od niej taką szansę. Ta psina odpłaci tym, co owczarki potrafią najlepiej, bezgraniczną wiernością, lojalnością i przyjaźnią.
Spójrz tylko w jej cudne wierne oczy. Trudno zapomnieć ten wzrok
zza krat błagający o wolność, prawda ? Pomóżmy jej opuścić schronisko.
Tina chętnie bawi z innymi psami, przed kotami ma respekt. Jest młoda, piękna, zdrowa, zaszczepiona, odrobaczona. Czeka na adopcję.
Kontakt: [email protected], telefon: 509 277 122

Posted

Oj ta, od razu to przez moje smakołyki:) Ślinianki miała uszkodzone w wyniki pogryzienia i jeszcze się bidula ślini. Szkoda, że nie widziałyście jej zaraz po pogryzieniu, miałam hektolitry śliny na rękach, twarzy i całej reszcie:)

Posted

[quote name='Zosia123']

to zdjęcie jest przecudowne!!!! za pozwoleniem, wrzucę je na pulpit :D znalazłam wreszcie zgrzebło od mojego psiaka, więc szykujcie się pieski jutro na czesanko, seseseseesse :>

Posted

lewitka napisał(a):
to zdjęcie jest przecudowne!!!! za pozwoleniem, wrzucę je na pulpit :D znalazłam wreszcie zgrzebło od mojego psiaka, więc szykujcie się pieski jutro na czesanko, seseseseesse :>

Dzięki :)
Ja dzisiaj jakieś zgrzebło dostarczyłam do schronu :)

Posted

Cioteczka fiorsteinbock zgodziła się wziąć na swoje barki ogłoszenie Tinki, więc teraz głosowanie na jej najładniejsze zdjęcie:)
No i tekst trzeba skrócić do 400 znaków.
Osobom, które deklarowały się wpłacić pieniądze na Tinkę wyśle zaraz nr konta na który trzeba wpłacać.

Posted

Ja bym może podjechała jutro jeszcze z aparatem, bo chyba się trochę przejaśniło, ale tak najwcześniej o 10-tej, bo muszę najpierw wyprowadzić Alfa i wyhasać te moje dwa wariaty.

Posted

Na ogół tak do 9.30-10. udaje mi się wyspacerować izolatke a później idę na boksy, między innymi po Tinę więc jakbyś była w okolicach 10 to byłoby idealnie. A jakbysmy sie nie spotkały to paweł z chęcią ci wyprowadzi zaplutą Tinkę Malinkę:)

Posted

Kurcze, zaspałam i jeszcze na dokładkę samochód mi nie zapalił... Chciałam jechać na rowerze, ale późno już się zrobiło...
Jutro zwlokę się o szóstej :) Może zresztą i pogoda będzie lepsza :)