sunia2000 Posted July 30, 2011 Author Posted July 30, 2011 Pisałam do fiorsteinbock czy nie zebrałaby od razu dla Tiny i zamówiła 2 ogłoszenia, ale nic mi nie odp. A z ogłoszeniami w gazecie to ja nie jestem zaznajomiona i nie chce czegoś zchrzanic:) Quote
Havanka Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 sunia2000 napisał(a):Pisałam do fiorsteinbock czy nie zebrałaby od razu dla Tiny i zamówiła 2 ogłoszenia, ale nic mi nie odp. A z ogłoszeniami w gazecie to ja nie jestem zaznajomiona i nie chce czegoś zchrzanic:) Poczekajmy na Edytkę. Ja też nie jestem biegła w tym temacie. Quote
betka Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Zróbcie jej ładne zdjęcia, takie bez śliny. Całą sylwetkę, uroczy pysio i może z jakimś ludziem, przy kolanku. Dobre zdjęcia to połowa sukcesu ogłoszenia. Bo piesia jest cudna :), tylko trzeba o tym przekonać obcych ;). Quote
betka Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Te są fajne, takie wzruszające :(. Jakie ona ma piękne ciemnobursztynowe oczy.. Quote
Zosia123 Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 I jeszcze takie: W tygodniu zrobimy na łączce. Quote
betka Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Zosiu ja się nie znam na fotografii :). Twoje zdjęcia są piękne, takie realistyczne. Na drugich widać jakie ma śliczne białe zęby i różowy język :). Zdjęcia do ogłoszeń muszą pokazać Tinę najpiękniejszą :). Wytrzyjcie jej z pysia ślinę, przeczeście rękoma "luźne włosy", łupież i jakieś resztki z kojca. Wyjątkowo podoba mi się wasza Tinka :) Quote
Zosia123 Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 betka napisał(a):Zosiu ja się nie znam na fotografii :). Twoje zdjęcia są piękne, takie realistyczne. Na drugich widać jakie ma śliczne białe zęby i różowy język :). Zdjęcia do ogłoszeń muszą pokazać Tinę najpiękniejszą :). Wytrzyjcie jej z pysia ślinę, przeczeście rękoma "luźne włosy", łupież i jakieś resztki z kojca. Wyjątkowo podoba mi się wasza Tinka :) Zrobimy jej jeszcze fotki w tygodniu, bez śliny. :) Rzeczywiście strasznie zapluta jest dziewczynka, pewnie dlatego, że Patrycja podtyka jej smakołyki :) Quote
betka Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Zmieniłam trochę tekst do kolejnej porcji ogłoszeń: Tina jest 1,5 roczną suczką. Znaleziono ja błąkającą się po ulicy, brudną, wychudzoną. Nie wiadomo czemu się tam znalazła. Może komuś uciekła, a może została porzucona w drodze na majówkę? Schronisko, w którym przebywa nie jest dobrym miejscem dla tak młodego psa. Tina, która dodatkowo jest psicą o wyjątkowo dobrym i wrażliwym usposobieniu, zaczyna w nim gasnąć. Wyczuwają to inne psy i nierzadko bezlitośnie boleśnie ją kąsają. A Tina - młoda i piękna, mająca w sobie wiele z poczciwości i dostojeństwa owczarka niemieckiego, pragnie tylko żyć, poznawać świat, cieszyć się wolnością i ludzką przyjaźnią. To mądry, kontaktowy, lgnący do człowieka pies, zafascynowany wszystkim, co się wokół niej dzieje, nawet unoszonym przez wiatr papierkiem po cukierku. Pilnie szukamy dla niej domu, chociażby tymczasowego, w którym mogłaby mieszkać w czasie, gdy my będziemy szukać dla niej domu stałego. Szukamy domu bez krat, betonu, bez lęku i bólu gryzienia. Szukamy domu, w którym ten młody pies dostałby szansę na poznanie szczęśliwego świata, spacerów, szczenięcych zabaw, dotyku dłoni. Każdy dzień spędzony w schronisku oddala od niej taką szansę. Ta psina odpłaci tym, co owczarki potrafią najlepiej, bezgraniczną wiernością, lojalnością i przyjaźnią. Spójrz tylko w jej cudne wierne oczy. Trudno zapomnieć ten wzrok zza krat błagający o wolność, prawda ? Pomóżmy jej opuścić schronisko. Tina chętnie bawi z innymi psami, przed kotami ma respekt. Jest młoda, piękna, zdrowa, zaszczepiona, odrobaczona. Czeka na adopcję. Kontakt: [email protected], telefon: 509 277 122 Quote
sunia2000 Posted July 31, 2011 Author Posted July 31, 2011 Oj ta, od razu to przez moje smakołyki:) Ślinianki miała uszkodzone w wyniki pogryzienia i jeszcze się bidula ślini. Szkoda, że nie widziałyście jej zaraz po pogryzieniu, miałam hektolitry śliny na rękach, twarzy i całej reszcie:) Quote
sunia2000 Posted July 31, 2011 Author Posted July 31, 2011 Mniej, o wieeeeeeelllllllleeeeee mniej:) Quote
lewitka Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 [quote name='Zosia123'] to zdjęcie jest przecudowne!!!! za pozwoleniem, wrzucę je na pulpit :D znalazłam wreszcie zgrzebło od mojego psiaka, więc szykujcie się pieski jutro na czesanko, seseseseesse :> Quote
Zosia123 Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 lewitka napisał(a):to zdjęcie jest przecudowne!!!! za pozwoleniem, wrzucę je na pulpit :D znalazłam wreszcie zgrzebło od mojego psiaka, więc szykujcie się pieski jutro na czesanko, seseseseesse :> Dzięki :) Ja dzisiaj jakieś zgrzebło dostarczyłam do schronu :) Quote
Havanka Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Tinusia na prawdę jest śliczna !!! Jednak to połączenie z kratami, ma strasznie smutną wymowę !!! Te jej oczęta aż przeszywają na wylot !!! Quote
sunia2000 Posted July 31, 2011 Author Posted July 31, 2011 Może to spojrzenie zza krat spowoduję, że komuś zmięknie serce i przyjedzie po nią:) Quote
sunia2000 Posted August 1, 2011 Author Posted August 1, 2011 Cioteczka fiorsteinbock zgodziła się wziąć na swoje barki ogłoszenie Tinki, więc teraz głosowanie na jej najładniejsze zdjęcie:) No i tekst trzeba skrócić do 400 znaków. Osobom, które deklarowały się wpłacić pieniądze na Tinkę wyśle zaraz nr konta na który trzeba wpłacać. Quote
Zosia123 Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Ja bym może podjechała jutro jeszcze z aparatem, bo chyba się trochę przejaśniło, ale tak najwcześniej o 10-tej, bo muszę najpierw wyprowadzić Alfa i wyhasać te moje dwa wariaty. Quote
sunia2000 Posted August 1, 2011 Author Posted August 1, 2011 Na ogół tak do 9.30-10. udaje mi się wyspacerować izolatke a później idę na boksy, między innymi po Tinę więc jakbyś była w okolicach 10 to byłoby idealnie. A jakbysmy sie nie spotkały to paweł z chęcią ci wyprowadzi zaplutą Tinkę Malinkę:) Quote
Havanka Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Moja dyszka na ogłoszenie Tinki w drodze... Quote
Zosia123 Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Kurcze, zaspałam i jeszcze na dokładkę samochód mi nie zapalił... Chciałam jechać na rowerze, ale późno już się zrobiło... Jutro zwlokę się o szóstej :) Może zresztą i pogoda będzie lepsza :) Quote
Basia1244 Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Ja też jutro będę , to wezmę aparat w razie W , bo już mam. Quote
Recommended Posts