Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tina jest młodziutką sunią, ale przez jej krótkie życie los nie był łaskawy. Na początku maja znaleziono ja błąkającą się po ulicy, brudną, wychudzoną. Trafiła do schronu, po okresie kwarantanny poszła do niby spokojnego boksu i..... porządnie tam oberwała:-(Rozgryzione gardło-skóra wisząca aż do piersi, najprawdopodobniej uszkodzone ślinianki, bo sunia do dziś ślini się jak wariatka. Początkowo wylękniona, siedziała w kącie nie chcąc wyjść z izolatkowego kojca. Dziś to uśmiechnięta, radosna trzpiotka:lol: Niestety jej radość chyba za niedługo się skończy, bo znów trafi do zbiorowego.
Jest ona 1,5 roczną dziewczynką, ciekawą bardzo świata, niejednokrotnie bojącą się tego świata. Tinka jeśli miała kiedyś właściciela, to ten niestety niczego jej nie nauczył. O zachowaniu czystości czy chodzeniu na smyczy w jej przypadku nie ma mowy.
To urocza, żywotna psina, ale jak na razie nie widzę dla niej miejsca. Jeśli ktoś ją zaadoptuje do mieszkania, to jest ryzyko,że szybko wróci do schronu. Do budy to ona za delikatna, ale z jej "kulturą" to tylko tam pasuje:(
Byłoby wspaniałą wiadomością, gdyby znalazł się ktoś chętny przygarnąć na jakiś czas dziewczynkę i nauczyć ją pewnych rzeczy, które dama powinna znać:lol:

• Replies 279
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wiem z którego boksu trafiła, ale na pewno tam już nie wróci. Na dniach przeniosą ją z izolatki do jakiegoś nowego boksu to wtedy podam nr.
A dane z karty to:
znaleziona
boks nr 6
nr 810/11, na szyi 1331)
od 2.05.2011
1,5 roku
czarna podpalana, uszy załamane

Posted

AAA to super - te dane ważne są, bo ja jak nie jestem pewna, co to za pies, to po numerach idę :) - i do ogłoszeń też ważne, bo przecież w biurze o Tinie nie wiedzą, ale numer 810/11 znajda w sekundę :)

Posted

Sunia2000 - a wiesz dlaczego na 2 została sie tylko jedna suczka? Bo może na 2 spróbować dać Tinę, po izolatce, jeśli ta sunia z 2 jest spokojna (a tak mi wygląda na spokojną).

Posted

Bo ta stara ONka, ta cholercia zaczepna oberwała z soboty na niedziele i jest w izolatce. Ta co została to okazuje się, że niezła z niej wredotka, Tiny lepiej tam nie dawać, bo znów wróci pogryziona. Może tam gdzie Wega?Jakiś "młody", przyjazny boks trzeba by znaleźć, ale po ich roszadach teraz się nie orientuje gdzie jaka suka jest:(

Posted

sunia2000 napisał(a):
Bo ta stara ONka, ta cholercia zaczepna oberwała z soboty na niedziele i jest w izolatce. Ta co została to okazuje się, że niezła z niej wredotka, Tiny lepiej tam nie dawać, bo znów wróci pogryziona. Może tam gdzie Wega?Jakiś "młody", przyjazny boks trzeba by znaleźć, ale po ich roszadach teraz się nie orientuje gdzie jaka suka jest:(

A ta stara gryzie się z każdą suka - oszalec można - brakuje nam tego boksu nr 5 - żeby on miał dach, to mozna byłoby poprosić o udostępnienie - a może mam pogadać w biurze? Oni teraz z niego nie korzystają, jakby tam wstawić budę? Zapytam - co mi szkodzi, najwyżej powiedzą nie.

Posted

Basia1244 napisał(a):
A ta stara gryzie się z każdą suka - oszalec można - brakuje nam tego boksu nr 5 - żeby on miał dach, to mozna byłoby poprosić o udostępnienie - a może mam pogadać w biurze? Oni teraz z niego nie korzystają, jakby tam wstawić budę? Zapytam - co mi szkodzi, najwyżej powiedzą nie.

Tym razem to chyba ona nie zaczęła. Miała szytą przednią łapę, na tylną kuleje, a jej współlokatorce nic, cała i zdrowa. Nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka:(
Bez dachu nie wstawią tam psów. Jak jest chłodno to krzysiek nieraz tam przenosi rottweilera i jeszcze takiego jednego z kwarantanny. Kiedyś pytałam Lidke o ten boks zaraz przy wejściu, nieuzywany, gdzie trzymają podkłady, czy nie można by tam umieścić śp.Słodzie-odpowiedź: donośnie i stanowcze "NIE"!