maja602 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Może poszukać innej nieruchomości do wynajęcia? Takiej, żeby była woda prąd i jakieś zabudowania, które będzie można zaadaptować dla zwierząt i ludzi. Quote
chita Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 w mazowieckim jest kilka domow do wynajecia za 500-800zl, moze zadne haciendy ale prad, woda no i ogrodzenie jest, cholera moze warto to przemyslec... [url]http://otodom.pl/dom-nowy-swietochow-90m2-4-pokoje-600-pln-id9710534.html[/url] [url]http://otodom.pl/wynajme-dom-o-niskim-standardzie-z-wyposazeniem-id9693037.html[/url] Quote
TEnTRZEZWY Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Takich pań Jol jest setka na dogo, tylko, ze one naprawdę nie mają nic, poza większą gromadą zwierząt. No cóż babeczki nie mają takiej siły przebicia i takiego fan clubu więc siedzą w gównach po uszy i skrobią z emeryturek, bo wstydzą się prosić, a działacze TOZ( jak wiadomo TOZ ma zniżki w niektórych klinikach - o tym się na dogo nie pisze) jak widać zawsze sobie poradzą i mówcie co chcecie, kupujcie co chcecie. Nie wytrzymałem kiedy zobaczyłem jedną osobę o złotym sercu którą znam z innych akcji która dała się tu wciągnąć. Pani J. juz rok temu wiedziała, ze musi się wyprowadzić i nie nie odwracajcie kota ogonem, bo było o tym głośno, a teraz zrzuca odpowiedzialność na barki wszystkich jej pomagających. Ratujta, olaboga! Szczyt braku odpowiedzialności za ZWIERZĘTA na to miała rok a teraz co? Córka p. Joli nie pali się do tego stada, nie dziwię się dziewczynie, jest młoda, ma dzieciaka i prawo do swoich wyborów Quote
bric-a-brac Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 [quote name='chita']w mazowieckim jest kilka domow do wynajecia za 500-800zl, moze zadne haciendy ale prad, woda no i ogrodzenie jest, cholera moze warto to przemyslec... [URL]http://otodom.pl/dom-nowy-swietochow-90m2-4-pokoje-600-pln-id9710534.html[/URL] [URL]http://otodom.pl/wynajme-dom-o-niskim-standardzie-z-wyposazeniem-id9693037.html[/URL][/QUOTE] Pani Jolu... może jednak to jest jakieś rozwiązanie? Chociaż na rok, dopóki u siebie nie postawi Pani czegokolwiek? Pytanie tylko który właściciel zgodzi się na wynajęcie takiej ilości zwierząt... Raczej jeden na sto. A trzeźwemu inaczej już nie będę odpisywać, choć bardzo mnie korci. Quote
PACZEK Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 [quote name='chita']w mazowieckim jest kilka domow do wynajecia za 500-800zl, moze zadne haciendy ale prad, woda no i ogrodzenie jest, cholera moze warto to przemyslec... [url]http://otodom.pl/dom-nowy-swietochow-90m2-4-pokoje-600-pln-id9710534.html[/url] [url]http://otodom.pl/wynajme-dom-o-niskim-standardzie-z-wyposazeniem-id9693037.html[/url][/QUOTE]Hym.. jeśli można, sugerowałem to wczoraj bo wydawało mi się to najrozsądniejsze na teraz.Ale ja nie znam sytuacji i jednak wydaje mi się że decydujący głos powinien należeć do p.Joli. Quote
UlaFeta Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Naleze do ;fan klubu "P.Joli i nic [SIZE=4]trzezwemu [/SIZE][SIZE=2]do tego.I bede pomagac czy to sie komus podoba czy nie.Dziekuje za uwage. [/SIZE] Quote
Igam Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Ten w Milęcinie jest całkiem, całkiem. Nie widzę jaka tam jest powierzchnia działki. Tylko, że to 60 km od Rasztowa. Może gdzieś bliżej by się coś też znalazło? Quote
bric-a-brac Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 W zasadzie przy przeprowadzce 12km czy 60 nie robi różnicy ogromnej. I tak psy i rzeczy trzeba zapakować do samochodu, tyle, że podróż dłuższa. Poszukiwania można robić różne, tylko czy p.Jola bierze taką opcję pod uwagę? Quote
bric-a-brac Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 Igam, nie wybierasz się znowu do Lublina może?:cool3: Quote
UlaFeta Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 [quote name='bric-a-brac']Igam, nie wybierasz się znowu do Lublina może?:cool3:[/QUOTE] moj syn sie wybiera ale nie wiem kiedy moze w przyszlym tygodniu Quote
Poker Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 [quote name='bric-a-brac']W zasadzie przy przeprowadzce 12km czy 60 nie robi różnicy ogromnej. I tak psy i rzeczy trzeba zapakować do samochodu, tyle, że podróż dłuższa. Poszukiwania można robić różne, tylko czy p.Jola bierze taką opcję pod uwagę?[/QUOTE] Odległość robi dużą różnicę.Bo będzie musiała doglądać budowę i im bliżej będzie miała do niej m tym łatwiej i mniej czasu i kasy na dojazdy. Quote
Kora Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 [quote name='TEnTRZEZWY']Takich pań Jol jest setka na dogo, tylko, ze one naprawdę nie mają nic, poza większą gromadą zwierząt. No cóż babeczki nie mają takiej siły przebicia i takiego fan clubu więc siedzą w gównach po uszy i skrobią z emeryturek, bo wstydzą się prosić, a działacze TOZ( jak wiadomo TOZ ma zniżki w niektórych klinikach - o tym się na dogo nie pisze) jak widać zawsze sobie poradzą i mówcie co chcecie, kupujcie co chcecie. Nie wytrzymałem kiedy zobaczyłem jedną osobę o złotym sercu którą znam z innych akcji która dała się tu wciągnąć. Pani J. juz rok temu wiedziała, ze musi się wyprowadzić i nie nie odwracajcie kota ogonem, bo było o tym głośno, a teraz zrzuca odpowiedzialność na barki wszystkich jej pomagających. Ratujta, olaboga! Szczyt braku odpowiedzialności za ZWIERZĘTA na to miała rok a teraz co? Córka p. Joli nie pali się do tego stada, nie dziwię się dziewczynie, jest młoda, ma dzieciaka i prawo do swoich wyborów[/QUOTE] Odpowiedz jest prosta, jeden lubi kawior a drugi kaszanke i to jego sprawa co zje zwlaszcza jesli na oba przysmaki bedzie go stac. Quote
EVA2406 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Wynajem tego lepszego domu nie wchodzi w grę, bo tam jest napisane o dbaniu o trawę. A jak wyobrażacie sobie trawę przy takiej ilości psów? Poza tym odległość od miejsca budowy. Następna sprawa to przeniesieni kojców i koszty z tym związane ( wylewki betonowe, słupki itp) Wydaje mi się, że ten wariant z tymczasowym zamieszkaniem na działce, na której będzie budowany domek jest najrozsądniejsza. Boksy staną już na docelowym miejscu. Jeśli ekipa budowlana będzie sprawna to na zimę już będzie można zamieszkać w nowym domku. Jedno zdanie do trzeźwego ( chyba trzeźwego inaczej :evil_lol:). To że Jola wynajmuje swoje mieszkanie, wiemy już od lat. I co z tego? A myślisz, że za co są utrzymywane, leczone, sterylizowane zwierzęta z przytuliska? Ano właśnie z tych pieniędzy, które Jola mogła przeznaczyć na swoje przyjemności i wyższy standard życia. Nie robi jednak tego i każdą złotówkę przeznacza na ratowanie zwierzaków w potrzebie. Jeśli zazdrościsz też możesz tak żyć. Ciekawe czy kiedykolwiek, komukolwiek bezinteresownie pomogłeś? Sądząc po ilości postów na dogo przyszedłeś tu dla jakiegoś celu, wiadomego tylko tobie....................... Jeśli chcesz robić tu zadymę, to źle trafiłeś, bo będziesz ignorowany. Na tym wątku czekamy na osoby, które chcą pomóc zwierzętom w potrzebie, a nie na zawistnych trolli. Quote
bajk21. Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 [quote name='TEnTRZEZWY']Takich pań Jol jest setka na dogo, tylko, ze one naprawdę nie mają nic, poza większą gromadą zwierząt. No cóż babeczki nie mają takiej siły przebicia i takiego fan clubu więc siedzą w gównach po uszy i skrobią z emeryturek, bo wstydzą się prosić, a działacze TOZ( jak wiadomo TOZ ma zniżki w niektórych klinikach - o tym się na dogo nie pisze) jak widać zawsze sobie poradzą i mówcie co chcecie, kupujcie co chcecie. Nie wytrzymałem kiedy zobaczyłem jedną osobę o złotym sercu którą znam z innych akcji która dała się tu wciągnąć. Pani J. juz rok temu wiedziała, ze musi się wyprowadzić i nie nie odwracajcie kota ogonem, bo było o tym głośno, a teraz zrzuca odpowiedzialność na barki wszystkich jej pomagających. Ratujta, olaboga! Szczyt braku odpowiedzialności za ZWIERZĘTA na to miała rok a teraz co? Córka p. Joli nie pali się do tego stada, nie dziwię się dziewczynie, jest młoda, ma dzieciaka i prawo do swoich wyborów[/QUOTE] Trzeźwy/wa, masz złe wiadomości, bo to moja córka ma mieszkanie i działka też jest jej i kredyt też ona bierze, więc z tego co piszesz, prawdą jest tylko to, że ma dziecko. Piszesz jaka jest biedna i nie chce zajmować się zwierzakami, a dopiero co było, że jest zwykłą robotnicą, też słabe wiadomości, ma pełne średnie wykształcenie i wiele zawodów, witrażysta, ślusarz artystyczny, kowal artystyczny, metaloplastyk, spawacz tig, rzeczywiście jest zwykłą robotnicą. Nie wiem o co chodzi, ale ja nie chcę żeby ktoś zbierał na budowę domu dla mnie, tylko na kojce dla psiaków, ale cieszę się, że otworzyłeś/łaś mi oczy, że jestem nieodpowiedzialna, dziękuję ci. Zrozumiałam nareszcie, że ty jesteś odpowiedzialny/na i przyjedziesz zabrać te zwierzaki, które są u mnie, do siebie, tylko proszę streszczaj się z przewózką ich, bo nie mogą jechać razem, najwyżej po dwa a niektóre pojedynczo, a czasu jest mało, ale pomogę ci je przewozić. Jeśli chodzi zaś o TOZ, to musisz bardzo nie lubić tej organizacji, albo zazdrościć jej, że umie sobie załatwić zniżki w leczeniu ale oni mają zniżki, ponieważ rocznie leczą setki zwierzaków, więc trudno, żeby nie mieli zniżek, ja też mam zniżki, nie na TOZ, tylko na siebie, bo lekarze też ludzie i widzą co robię, oni mogli by najwięcej wypowiedzieć się na ten temat. Bardzo proszę spiesz się, czekam na ciebie, będziesz jutro czy pojutrze? Jak szybko to załatwimy, to może już w przyszłym tygodniu będę mogla wyjechać na zasłużony od wielu lat wypoczynek na który nareszcie będzie mnie stać jak przejmiesz utrzymanie i leczenie tej sforki, tylko nie zapomnij, że jeszcze są koty chore na koci katar w ilości 5, tym musisz zapewnić osobne pomieszczenie. Jeśli zaś chodzi o babeczki, które siedzą w "gównach po uszy", to powiedz im żeby wzięły się za sprzątanie, zwierzaki nie mogą żyć w takich warunkach. Quote
UlaFeta Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 [quote name='TEnTRZEZWY']A może ktoś włączy myślenie? Pani Jola już dawno wiedziała, że musi opuścić ten dom, pamiętam podgrzewanie atmosfery bo musi już opuścić, bo to , bo tamto. I co nie zabezpieczyła się? Jeśli nie zabezpieczyła zwierzaków na tą ewentualność to znaczy, że jest totalnie nieodpowiedzialna i powinna sobie odpuścić przetrzymywanie ich a po prostu zaangażować się w pomoc w którejś z fundacji, tam zawsze są potrzebni ludzie z doświadczeniem. Niedawno ufundowaliście jej samochód. Teraz jeszcze jej dom wybudujcie, a p. Jola nadal będzie wynajmować swoje mieszkanie w Warszawie. Nie mówię, że jej się przelewa, ale wiele z Was ma mniej.[/QUOTE] Jak juz wybudujemy Joli palac to zrzucimy sie na mercedesa.A co niech ma. Quote
ataK Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Przyznaję się, że po cichu podczytuję wątek i żałuję, że nie mogę pomóc :( Wpiszę się jednak, łatwiej szukać w subskrybcjach ;) "Trzeźwy" mi uświadomił, że ja strasznie nieodpowiedzialna jestem - wiem, że mi wymówili kredyt, a mimo to nie odmówiłam wzięcia na tymczas kolejnego psa... Totalny brak wyobraźni... Ciekawe, że takich nieodpowiedzialnych dużo tu jakoś na dogo... Na szczęście tzw. trzeźwych mniej i lepiej żeby się wynieśli jak najdalej i nie siali fermentu. Choć przynajmniej wątek nie ginie, dużo wypowiedzi spowodowały te ziejące zawiścią posty, a zawszeć to jakiś plus ;) Bajk21, nie przejmuj się, dobre duszyczki pomogą, a "trzeźwych" wszyscy mają głęboko... Quote
bric-a-brac Posted June 16, 2011 Author Posted June 16, 2011 Dzięki za wsparcie! Podniosę przed pójściem spać jeszcze. Niech się pojawi na górze w subskrypcjach... A jeśli ktoś ma czas, niech reklamuje wątek... Przez PW, wpisy do profili... Quote
Atomowka Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Nie wiem nie zna się, ale czy może takie pustaki się do czegoś przydadzą? Pewnie nie ale wole zapytac [url]http://warszawa.gumtree.pl/c-Sprzedam-sprzedam-inne-Pustaki-z-rozbiorki-W0QQAdIdZ290564310[/url] Quote
bric-a-brac Posted June 17, 2011 Author Posted June 17, 2011 Słuchajcie, Kora zrobiła bazarki, w którym jednym z trzech celów są Znajdki: [url]http://www.dogomania.pl/threads/209630-Firmowki-dla-Pan-i-Panow-kaska-dla-zwierzakow-w-wielkoiej-potrzebie[/url]! [url]http://www.dogomania.pl/threads/209659-Do-domu-bizuteria-NOKIA-optyka-psy[/url] Kora, dziękujemy :multi: Trwa też bazarek książkowy, pierwszy link w mojej sygnaturce. Quote
xmartix Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 a nie ma nigdzie wątku z opisem zwierzaków i zdjęciami? bo może by poszukać dt czy co? Quote
bric-a-brac Posted June 17, 2011 Author Posted June 17, 2011 Opisy i zwierzęta są na stronie znajdki. DT bezpłatny to rzadkość. A płatne za 300zł od psa, to już lepiej kojce za to postawić i będą pod dobrą opieką pani Joli. Jak już do szukać DS, co jak wszyscy na dogo wiemy jest trudne. Czy ktoś umie pisać ładne teksty? Jeśli tak, to proszę o PW. Quote
Aleksa. Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 [url]http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-akcesoria-dla-zwierzat-oddam-ogromna-bude-dla-psa-W0QQAdIdZ291352958[/url] Mógłby ktoś zadzwonić ??? może jeszcze aktualne !!! Quote
Aleksa. Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 [quote name='Aleksandra95'][url]http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-akcesoria-dla-zwierzat-oddam-ogromna-bude-dla-psa-W0QQAdIdZ291352958[/url] Mógłby ktoś zadzwonić ??? może jeszcze aktualne !!![/QUOTE] Pani Jola jutro zadzwoni. Quote
swagnieszka Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 strasznie smutne wieści... podnoszę i zapisuję Quote
Recommended Posts