Avaloth Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Pimpusia w nowym domu, nic więcej na ten temat nie wiem. Ale ona na 90% nie była z 18. Bablincia i Ciapek Ciapul i Balba Quote
Noelle Posted September 27, 2011 Author Posted September 27, 2011 tak, na a7 jest Ciapuś. Krecia również jest w tym boksie. Quote
Ank@ Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Miałyście problem ze złapaniem tej rudej suki? Jak Sunia? Quote
Noelle Posted September 27, 2011 Author Posted September 27, 2011 nie było żadnego problemu. dziwna jest ta ruda, mi pokazała ząbki, pomimo, że sama przyszła na głaskanie. Sunia jak Sunia, pieszczocha straszna :) Quote
Ank@ Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Za to Krystyna ostatnio znowu warczała na Monę - coś sobie nie przypadły do gustu. Ruda po wprowadzeniu do boksu próbowała atakować Balbinkę, ale wystarczyło tupnąć nogą i dała spokój. Na wybiegu z nami była bardzo grzeczna. Quote
Noelle Posted September 27, 2011 Author Posted September 27, 2011 a to dziwne, przy mnie Krysia na nikogo jeszcze nie warknęła.. taka psytulanka z niej zwykle jest... ehh, w ogóle jestem wściekła, bo rudy, mały Borys z B10 wrócił z adopcji... :( Quote
Avaloth Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Krecia przesiedziała większość spaceru na kolanach u nowej wolontariuszki, więc jakoś się nie załapała na zdjecie :D Sunia dobrze, przybiegała co chwilę na mizianie, ode mnie do Natali, od Natalii do Aśkei etc. A Kryśka jest fajna i szalona, ja nie wiem co Wy do niej macie xd szorstkie jest wredne dla innych psów, cały czas przy ogrodzeniu japę darło, rude dziwne, acz nie jest z nią źle. Quote
Mona_S10 Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 Weźcie zmieńcie Balbince opis na pierwszej stronie... Ona bez problemu chodziła sobie po wybiegu, wąchała trawkę a jak chciała to ładowała na kolana. Bo się człowiek zraża po takim opisie do psa a ona jest przekochana :) Quote
Noelle Posted October 15, 2011 Author Posted October 15, 2011 dziś Krecia miała szansę na fajny dom, bo ludzie byli ok, szukali bardzo małego psiaka. Krecia bardzo im się spodobała, gdy wyciągnęłam ją poza boks, pokazała jakim jest słodziakiem. jednak ludzie jadą jutro zobaczyć jeszcze ratlerka na giełdzie, bo "hodowca" wychwalał, że są bardzo małe. :angryy: NIC nie dało im się powiedzieć, oni i tak wiedzą swoje i pojadą zobaczyć psy... :angryy: a oczywiście ratlerki z giełdy są z wyglądu urocze, kochane, więc na pewno je wezmą. szkoda, że nie przejmują się tym, co przeżywają ich matki, będąc maszyną do rodzenia szczeniąt, a gdy są już bezużyteczne, ludzie pozbywają się ich jak śmieci. :-( czasem żałuję, że w ogóle pokazuję niektórym ludziom jakiekolwiek psy... Quote
Ank@ Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Beznadziejni ludzie.... 'Rasowego' psa chcą żeby się przed sąsiadami chwalić. Quote
abero Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Do sumienia takim nie przemówisz, trzeba mówić, ze te psy z giełdy od rozmnażaczy są bardzo chorowite, bo chów wsobny, itp. i same problemy będę z nim mieli i masę kasy wydadzą na leczenie. Quote
Rumi. Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 [quote name='abero']Do sumienia takim nie przemówisz, trzeba mówić, ze te psy z giełdy od rozmnażaczy są bardzo chorowite, bo chów wsobny, itp. i same problemy będę z nim mieli i masę kasy wydadzą na leczenie.[/QUOTE] też tak uważam, choć czasem to też nie pomaga... mowią że mieli takiego psa lub znajomi mają i okaz zdrowia... chyba nie ma złotego środka na takich ludzi... Quote
Noelle Posted October 15, 2011 Author Posted October 15, 2011 mówiłam, że matki szczeniaków są trzymane w strasznych warunkach i że psy mogą być chorowite, mieć wady genetyczne, ale udawali, że tego nie słyszą. jakby nie chcieli wiedzieć. myślę, że nie chodzi o rasowość, oni chcą bardzo małego psa... Krecia się spodobała, ALE... :( Quote
abero Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 O co chodzi, do cholery, z tą "małością?" Kiedyś ludzie chcieli małego psa, bo do mieszkania 50 m2, jak im pokazywałam takie po 6-7kg, to mówili: oj, taki duży, połowa z tego! Czy oni chcą psa nosić pod pachą jak Paris Hilton, czy może w torbie od Gucciego?! Quote
Noelle Posted October 15, 2011 Author Posted October 15, 2011 też tego nie rozumiem, a zwłaszcza, że ludzie zainteresowani Krecią chcieli psa do DOMU, nie mieszkania.... Quote
paoiii Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Później dodam zdjecia Puni, Agi i Muszki :) Mucha Punia Quote
Noelle Posted October 16, 2011 Author Posted October 16, 2011 super zdjęcia paoiii, dzięki :loveu: Quote
Avaloth Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Słodzinki moje :loveu: http://img850.imageshack.us/img850/2919/img0284n.jpg Punia tu wygląda jak sowa :evil_lol::evil_lol: Quote
Noelle Posted October 22, 2011 Author Posted October 22, 2011 Krecia została adoptowana, ludzie, którzy myśleli o ratlerku z giełdy, zdecydowali się jednak pomóc jej. ALE... Krecia zaginęła, uciekła... ona nie przeżyje tych mrozów :( Quote
Mona_S10 Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 ej no bez przesady, czy oni nie wiedzieli ze psa sie nie puszcza luzem ze schr?!?! Że co, zawoła sie go a on cały szczęśliwy przybiegnie.. ? eh.. Quote
Noelle Posted October 23, 2011 Author Posted October 23, 2011 skąd wiesz, że ją puścili? nie wiadomo jak uciekła, może np. "wyszła" z obroży, przestraszyła się czegoś, a że ludzi jeszcze nie znała, to zamiast wrócić, to zaczęła uciekać. no ale faktem jest, że ona sobie nie poradzi, jeśli w ogóle jeszcze żyje.... dziś się paoiii dowie (jeśli będzie w schronie, a najprawdopodobniej tak), jaki to rejon. OBY SIĘ ZNALAZŁA, to taki cudowny pies!!! :( Quote
Foksia i Dżekuś Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Ank@ napisał(a):Choler! gdzie zginęła? Jakie to rejony? No własnie ,gdzie to jest ,a wogóle czy ktos moze wstawic zdjecie Kreci ,wogole ja nie kojarze? Quote
Recommended Posts