Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 244
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie było żadnego problemu.
dziwna jest ta ruda, mi pokazała ząbki, pomimo, że sama przyszła na głaskanie.

Sunia jak Sunia, pieszczocha straszna :)

Posted

Za to Krystyna ostatnio znowu warczała na Monę - coś sobie nie przypadły do gustu.
Ruda po wprowadzeniu do boksu próbowała atakować Balbinkę, ale wystarczyło tupnąć nogą i dała spokój. Na wybiegu z nami była bardzo grzeczna.

Posted

a to dziwne, przy mnie Krysia na nikogo jeszcze nie warknęła.. taka psytulanka z niej zwykle jest...

ehh, w ogóle jestem wściekła, bo rudy, mały Borys z B10 wrócił z adopcji... :(

Posted

Krecia przesiedziała większość spaceru na kolanach u nowej wolontariuszki, więc jakoś się nie załapała na zdjecie :D
Sunia dobrze, przybiegała co chwilę na mizianie, ode mnie do Natali, od Natalii do Aśkei etc. A Kryśka jest fajna i szalona, ja nie wiem co Wy do niej macie xd szorstkie jest wredne dla innych psów, cały czas przy ogrodzeniu japę darło, rude dziwne, acz nie jest z nią źle.

Posted

Weźcie zmieńcie Balbince opis na pierwszej stronie... Ona bez problemu chodziła sobie po wybiegu, wąchała trawkę a jak chciała to ładowała na kolana. Bo się człowiek zraża po takim opisie do psa a ona jest przekochana :)

• 2 weeks later...
Posted

dziś Krecia miała szansę na fajny dom, bo ludzie byli ok, szukali bardzo małego psiaka. Krecia bardzo im się spodobała, gdy wyciągnęłam ją poza boks, pokazała jakim jest słodziakiem. jednak ludzie jadą jutro zobaczyć jeszcze ratlerka na giełdzie, bo "hodowca" wychwalał, że są bardzo małe. :angryy: NIC nie dało im się powiedzieć, oni i tak wiedzą swoje i pojadą zobaczyć psy... :angryy: a oczywiście ratlerki z giełdy są z wyglądu urocze, kochane, więc na pewno je wezmą. szkoda, że nie przejmują się tym, co przeżywają ich matki, będąc maszyną do rodzenia szczeniąt, a gdy są już bezużyteczne, ludzie pozbywają się ich jak śmieci. :-(
czasem żałuję, że w ogóle pokazuję niektórym ludziom jakiekolwiek psy...

Posted

Do sumienia takim nie przemówisz, trzeba mówić, ze te psy z giełdy od rozmnażaczy są bardzo chorowite, bo chów wsobny, itp. i same problemy będę z nim mieli i masę kasy wydadzą na leczenie.

Posted

[quote name='abero']Do sumienia takim nie przemówisz, trzeba mówić, ze te psy z giełdy od rozmnażaczy są bardzo chorowite, bo chów wsobny, itp. i same problemy będę z nim mieli i masę kasy wydadzą na leczenie.[/QUOTE]

też tak uważam, choć czasem to też nie pomaga... mowią że mieli takiego psa lub znajomi mają i okaz zdrowia... chyba nie ma złotego środka na takich ludzi...

Posted

mówiłam, że matki szczeniaków są trzymane w strasznych warunkach i że psy mogą być chorowite, mieć wady genetyczne, ale udawali, że tego nie słyszą. jakby nie chcieli wiedzieć.
myślę, że nie chodzi o rasowość, oni chcą bardzo małego psa... Krecia się spodobała, ALE... :(

Posted

O co chodzi, do cholery, z tą "małością?" Kiedyś ludzie chcieli małego psa, bo do mieszkania 50 m2, jak im pokazywałam takie po 6-7kg, to mówili: oj, taki duży, połowa z tego! Czy oni chcą psa nosić pod pachą jak Paris Hilton, czy może w torbie od Gucciego?!

Posted

Krecia została adoptowana, ludzie, którzy myśleli o ratlerku z giełdy, zdecydowali się jednak pomóc jej.
ALE...
Krecia zaginęła, uciekła...
ona nie przeżyje tych mrozów :(

Posted

skąd wiesz, że ją puścili? nie wiadomo jak uciekła, może np. "wyszła" z obroży, przestraszyła się czegoś, a że ludzi jeszcze nie znała, to zamiast wrócić, to zaczęła uciekać.
no ale faktem jest, że ona sobie nie poradzi, jeśli w ogóle jeszcze żyje.... dziś się paoiii dowie (jeśli będzie w schronie, a najprawdopodobniej tak), jaki to rejon. OBY SIĘ ZNALAZŁA, to taki cudowny pies!!! :(