Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wczoraj do domu poszedł 8 letni Ahmed z E1. bardzo mili Państwo go zabrali ;)
dom też ma prawdopodobnie ruda Dorcia z A7, którą oswajałyśmy (na początku się tak bała, że nie wchodziła do środka), ale tego jeszcze nie sprawdziłam. no ale suni nie było w boksie, także duże prawdopodobieństwo, że poszła.

Balbina, najbardziej wypłoszona sunia robi mega duże postępy. już nie ujada i nie chowa się, tylko wchodzi sama do boksu. co prawda jest przerażona i razem z Krecią (Babcią) się trzęsą w kącie, ale jak się je tylko wyniesie na trawkę, to rozluźniają się już całkiem. Balbinka ma coraz mniej ataków wicia się na smyczy, a nawet zaczęła trochę chodzić z własnej woli. ogólnie jest super, teraz tylko dom potrzebny ;)

• Replies 244
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='natalek']wczoraj do domu poszedł 8 letni Ahmed z E1. bardzo mili Państwo go zabrali ;)
dom też ma prawdopodobnie ruda Dorcia z A7, którą oswajałyśmy (na początku się tak bała, że nie wchodziła do środka), ale tego jeszcze nie sprawdziłam. no ale suni nie było w boksie, także duże prawdopodobieństwo, że poszła.

Ale super ,jeden z moich ulubiencow bo w tym boksie wszystkie śa kochane.

Posted

potwierdzam, że do domu poszła Dorcia.
wczoraj na fajny dom miała szansę Sonja. przyszła pani ze swoją dorosłą córką i ją sobie wypatrzyły, jednak była z nimi jakaś ich krewna, która 'pomagała' im wybierać. ona stwierdziła, że nie powinny jej brać i że ona by nie wzięła, bo Sonja jest... AGRESYNA i ona to wie. nie skutkowały żadne moje tłumaczenia, że wcale tak nie jest, ona 'wie swoje'. w rezultacie wzięły szczeniaka, widać, że zależało im na zdaniu tamtej kobiety... a dom był naprawdę w porządku...

Posted

I jeszcze to jej 'ja wiem, ja stąd już mam psa', 'starego psa się nie da nic nauczyć' etc etc. I na koniec 'poluję na goldena, nie macie tu?'. Po jej wypowiedziach możnaby dojść do wniosku że psy powyżej 5ciu lat się powinno usypiać bo są stare i się już i tak nic z nimi nie zrobi.

O super by było, Nacia jest świetna. A wiesz co z Draką? Poszła do domu, przenieśli ją gdzieś czy co?

Posted

Do tej wolontariuszki? Super, najstarsza mikropsia wydana:loveu:

Weź się następnym razem zapytaj, czy ta mała ruda z D6 jest też z nich, to uzupełniłabyś 1szą stronę. Albo ja się spytam jak będę następnym razem (tyle że rzadko jestem i ciągle trafiam na panią Natalię, a nie chcę nadużywać uprzejmości)

Posted

Też dobrze :D a wolontariuszka może się zdecyduje na inną mikropsię albo Nukę :)

Btw możesz Dorcię i Krecie właśnie przekleić do już adoptowanych na 1szej stronie ;)

Posted

Sonja poszła dziś do domu.
generalnie pani chciała Wacława z H3, a nie "skundloną" Sonję, ale dyżurna była przeciwna tej adopcji, bo pies za młody dla tej kobiety. w rezultacie wzięła Sonję, która ma 5 lat, czyli jest tylko rok starsza od Wacława, który ma 4 i pożyje dłużej, bo jest mała, no ale ok. ;)
i szczerze to większe prawdopodobieństwo, że jacyś ludzie wzięliby Sonję, niż Wacława, bo ludzie wolą mniejsze psy, więc trochę szkoda, bo Wacław to fajny pies... wychodziłam jakiś czas z tym boksem...
ale mam nadzieję i trzymam kciuki, żeby Sonja była szczęśliwa :)

Posted

Miejmy nadzieję że Sonji będzie dobrze.
W takim razie ja bym odpuściła ten boks, bo resztę psów i Sinbada i tak ktoś będzie wyprowadzać. Chyba że ich nie będzie nikt chciał, to wtedy się je weźmie z powrotem. Co myślisz?

Posted

Też tak myślę, zwłaszcza, że teraz dojdzie mi Indra na drążku xd :D
i planuję spytać się o Tayrona, kiedy wreszcie będę mogła z moją kluseczką wychodzić, i czy w ogóle

Posted

natalek napisał(a):
Też tak myślę, zwłaszcza, że teraz dojdzie mi Indra na drążku xd :D

uwielbiam z Tobą chodzić do schr :evil_lol::evil_lol:

Posted

Ank@ napisał(a):
uwielbiam z Tobą chodzić do schr :evil_lol::evil_lol:

ja z Wami tez :evil_lol: Mona Cię irytuje, aż wreszcie wpadamy na genialny pomysł... "NO TO BIERZEMY INDRĘ :loveu:"

Posted

Patrząc na ID (ten sam miesiąc przyjęcia co Balbina, Natka i pozostałe) i podobieństwo, sunia z D6 to na 99% też psina od zbieraczki.
Wg schroniska ma na imię Aga, w czwartek dowiem się o wiek.
Oto ona:

I możliwe że jedna z tych przerażonych, ta czarna, wielkości Kreci, też jest stamtąd, też dopytam w czwartek.

Posted

wlaśnie dyżurna też coś o czarnej psinie od zbieraczki mówiła, ale prosze, dopytaj się o obie. :)

d6 będzie miało regularne spacery z jedną wolontariuszką jak coś, więc możesz sobie tego boksu nie wisywać na 'spotkaniu wolontariuszy'. :)

Posted

to prawda, zwłaszcza, że robiły mega nieprzyjemne wrażenie przez kraty. :)
ale na Natkę i Germanię (i pozostałe) też przyjdzie pora mam nadzieję ;)

• 2 weeks later...