Noelle Posted July 24, 2011 Author Posted July 24, 2011 wczoraj do domu poszedł 8 letni Ahmed z E1. bardzo mili Państwo go zabrali ;) dom też ma prawdopodobnie ruda Dorcia z A7, którą oswajałyśmy (na początku się tak bała, że nie wchodziła do środka), ale tego jeszcze nie sprawdziłam. no ale suni nie było w boksie, także duże prawdopodobieństwo, że poszła. Balbina, najbardziej wypłoszona sunia robi mega duże postępy. już nie ujada i nie chowa się, tylko wchodzi sama do boksu. co prawda jest przerażona i razem z Krecią (Babcią) się trzęsą w kącie, ale jak się je tylko wyniesie na trawkę, to rozluźniają się już całkiem. Balbinka ma coraz mniej ataków wicia się na smyczy, a nawet zaczęła trochę chodzić z własnej woli. ogólnie jest super, teraz tylko dom potrzebny ;) Quote
Foksia i Dżekuś Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 [quote name='natalek']wczoraj do domu poszedł 8 letni Ahmed z E1. bardzo mili Państwo go zabrali ;) dom też ma prawdopodobnie ruda Dorcia z A7, którą oswajałyśmy (na początku się tak bała, że nie wchodziła do środka), ale tego jeszcze nie sprawdziłam. no ale suni nie było w boksie, także duże prawdopodobieństwo, że poszła. Ale super ,jeden z moich ulubiencow bo w tym boksie wszystkie śa kochane. Quote
Noelle Posted July 28, 2011 Author Posted July 28, 2011 potwierdzam, że do domu poszła Dorcia. wczoraj na fajny dom miała szansę Sonja. przyszła pani ze swoją dorosłą córką i ją sobie wypatrzyły, jednak była z nimi jakaś ich krewna, która 'pomagała' im wybierać. ona stwierdziła, że nie powinny jej brać i że ona by nie wzięła, bo Sonja jest... AGRESYNA i ona to wie. nie skutkowały żadne moje tłumaczenia, że wcale tak nie jest, ona 'wie swoje'. w rezultacie wzięły szczeniaka, widać, że zależało im na zdaniu tamtej kobiety... a dom był naprawdę w porządku... Quote
Ola164 Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 I ludzie byli ok... Gdyby nie cudowne rady krewnej: że psa wybierała w 5 minut i nie był ani agresywny, ani stary tak jak Sonja. Quote
Noelle Posted July 28, 2011 Author Posted July 28, 2011 ehh... jeżeli 5 letni pies jest stary, to... odezwała się pani z ogłoszenia w sprawie Natki. zobaczymy co to będzie ;) Quote
Avaloth Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 I jeszcze to jej 'ja wiem, ja stąd już mam psa', 'starego psa się nie da nic nauczyć' etc etc. I na koniec 'poluję na goldena, nie macie tu?'. Po jej wypowiedziach możnaby dojść do wniosku że psy powyżej 5ciu lat się powinno usypiać bo są stare i się już i tak nic z nimi nie zrobi. O super by było, Nacia jest świetna. A wiesz co z Draką? Poszła do domu, przenieśli ją gdzieś czy co? Quote
Ola164 Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Ciekawe co zrobi jak jej pies skończy 5 lat... Natalia pytałaś mi o jamniczke? Quote
Noelle Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 Krecia poszła dziś do fajnego domku :multi: muszę się wreszcie o tą Drakę dowiedzieć, co z nią... Quote
Avaloth Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Do tej wolontariuszki? Super, najstarsza mikropsia wydana:loveu: Weź się następnym razem zapytaj, czy ta mała ruda z D6 jest też z nich, to uzupełniłabyś 1szą stronę. Albo ja się spytam jak będę następnym razem (tyle że rzadko jestem i ciągle trafiam na panią Natalię, a nie chcę nadużywać uprzejmości) Quote
Noelle Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 niee, nie ta wolontariuszka. adoptowała ją bardzo sympatyczna starsza pani :) Quote
Avaloth Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Też dobrze :D a wolontariuszka może się zdecyduje na inną mikropsię albo Nukę :) Btw możesz Dorcię i Krecie właśnie przekleić do już adoptowanych na 1szej stronie ;) Quote
Noelle Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 dzięki za przypomnienie, już to zrobiłam :D Quote
Noelle Posted August 5, 2011 Author Posted August 5, 2011 Sonja poszła dziś do domu. generalnie pani chciała Wacława z H3, a nie "skundloną" Sonję, ale dyżurna była przeciwna tej adopcji, bo pies za młody dla tej kobiety. w rezultacie wzięła Sonję, która ma 5 lat, czyli jest tylko rok starsza od Wacława, który ma 4 i pożyje dłużej, bo jest mała, no ale ok. ;) i szczerze to większe prawdopodobieństwo, że jacyś ludzie wzięliby Sonję, niż Wacława, bo ludzie wolą mniejsze psy, więc trochę szkoda, bo Wacław to fajny pies... wychodziłam jakiś czas z tym boksem... ale mam nadzieję i trzymam kciuki, żeby Sonja była szczęśliwa :) Quote
Avaloth Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Miejmy nadzieję że Sonji będzie dobrze. W takim razie ja bym odpuściła ten boks, bo resztę psów i Sinbada i tak ktoś będzie wyprowadzać. Chyba że ich nie będzie nikt chciał, to wtedy się je weźmie z powrotem. Co myślisz? Quote
Noelle Posted August 5, 2011 Author Posted August 5, 2011 Też tak myślę, zwłaszcza, że teraz dojdzie mi Indra na drążku xd :D i planuję spytać się o Tayrona, kiedy wreszcie będę mogła z moją kluseczką wychodzić, i czy w ogóle Quote
Ank@ Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 natalek napisał(a):Też tak myślę, zwłaszcza, że teraz dojdzie mi Indra na drążku xd :D uwielbiam z Tobą chodzić do schr :evil_lol::evil_lol: Quote
Noelle Posted August 5, 2011 Author Posted August 5, 2011 Ank@ napisał(a):uwielbiam z Tobą chodzić do schr :evil_lol::evil_lol: ja z Wami tez :evil_lol: Mona Cię irytuje, aż wreszcie wpadamy na genialny pomysł... "NO TO BIERZEMY INDRĘ :loveu:" Quote
Avaloth Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Patrząc na ID (ten sam miesiąc przyjęcia co Balbina, Natka i pozostałe) i podobieństwo, sunia z D6 to na 99% też psina od zbieraczki. Wg schroniska ma na imię Aga, w czwartek dowiem się o wiek. Oto ona: I możliwe że jedna z tych przerażonych, ta czarna, wielkości Kreci, też jest stamtąd, też dopytam w czwartek. Quote
Noelle Posted August 9, 2011 Author Posted August 9, 2011 wlaśnie dyżurna też coś o czarnej psinie od zbieraczki mówiła, ale prosze, dopytaj się o obie. :) d6 będzie miało regularne spacery z jedną wolontariuszką jak coś, więc możesz sobie tego boksu nie wisywać na 'spotkaniu wolontariuszy'. :) Quote
Noelle Posted August 10, 2011 Author Posted August 10, 2011 Draka poszła do domu - potwierdzone. :multi: Quote
Avaloth Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Ok, spytamy ;) Super :multi: rozchodzą nam się mikropsy, kto by pomyślał że taka Draka czy Krecia pójdą szybciej niż Natka czy Germania. Quote
Noelle Posted August 10, 2011 Author Posted August 10, 2011 to prawda, zwłaszcza, że robiły mega nieprzyjemne wrażenie przez kraty. :) ale na Natkę i Germanię (i pozostałe) też przyjdzie pora mam nadzieję ;) Quote
Noelle Posted August 13, 2011 Author Posted August 13, 2011 no i udało się! Natka poszła dzisiaj do super domu! :multi: Pani wypatrzyła ją tu, na wątku :d Quote
Avaloth Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 O jak fajnie :loveu: Idą nam te mikropsy całkiem nieźle :) żeby tak wszystkie zeszły, by było cudnie. Quote
Noelle Posted August 23, 2011 Author Posted August 23, 2011 Germania poszła dzisiaj do fajnego domku! :multi: Quote
Recommended Posts