Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 244
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tak, Oni. :) gdy dowiedzieli się, że Sara poszła do domu, to wypatrzyli Gracjanę gdzieś na fb i pytali się, czy ją znam i czy może wiem coś o niej. no a że sunia jest rewelacyjna, to od razu ją poleciłam. :D jak dobrze pójdzie, to maleńka pojedzie jutro do suuuuuuuuuper domku, już ma kupioną miseczkę i obrożę. :) boję się tylko, że Dorsz może jej nie polubić, tzn., że ona zacznie szczekać ze strachu na jego widok, tak jak robiły na spacerze, a Dorsza to zdenerwuje... ale mam nadzieję, że nic takiego się nie stanie.. ewentualnie będę polecać Natkę, a poza tym to Blankę. na pewno coś się znajdzie :)

Posted

Natalia, co do Blanki to mam wątpliwości, widziałaś wczoraj, jaka ona zazdrosna się o psy robi. Mnie się wydaje, że czarno-biała Jaga z B8, zdaje się, jest spokojna i fajna. Najlepiej, żeby przyjechali z Dorszem i żeby psy się spotkały przed schroniskiem.

Posted

Natalia, a zasugeruj im jeszcze Żabkę, 14/05/08, gdzieś w połowie sektora C, zdjęcia na stronie schroniska. Bardzo fajna, milutka sunia, ale niezbyt piękna, ma 4 lata, a ponad trzy spędziła w azylu! Psiaki z A7 dopiero co tu trafiły, a biedna Żabka młodość marnuje za kratami. Wyślę Ci mailem zdjęcie Żabki, możesz podesłać im.

Posted

Tak. Tylko najlepiej będzie jeśli Dorsz wcześniej pójdzie na dłuższy spacer i się trochę zmęczy.
Zawsze jak mam wprowadzić jakiegoś nowego psa do mojego domu (choćby miał przyjść tylko na kilka godzin) to wcześniej staram się zmęczyć swojego burka i wtedy nie w głowie mu żadne wybryki.

Możecie też państwu od Dorsza zaproponować Sunię z A2 jeśli nie uda się z Blanką. Sunia jest bardzo uległa i nie powinno być problemu

Posted

Ank@, fajny pomysł, tylko nie wiem, czy wszystkie się nadają. Na wątku jest napisane, że mikropsiak ma do 6 kg. Pewnie Punia, Sonja, Draka i Krecia by się załapały. Pozostałe wydają mi się ważyć ok. 8-9 kg.

Posted

To jeśli uda nam się je wziąć na spacer to zaliczą przy okazji wagę.
Może akurat zmieszczą się w limicie.
Maurycy jest większy od nich a 8kg waży.

Posted

oszalałam z radości... 4 najcudowniejsze psy poszły dziś do domu!!! :multi::multi::multi:
Gracjana z Dorszem dogadała się świetnie, nawet dali sobie buzi :loveu: Gracjana jest niesamowita, wszyscy ją kochają, CUDO nie pies :D a przy okazji Dorsz (teraz Władzio) dostał milion darmowych całusów od pracowników :D
Tarzan, mix charcik z b7 ma fajny dom! :)
Ank@ spotkała Państwa, którzy ponoć zainteresowali się jakimiś suniami z a7, to poszłam, by coś doradzić. Państwo chcieli jednego pieska do domu z ogrodem, oboje psiarze, a Pani to już w ogóle. :D wyszli z azylu z dwoma moimi cudami- PUSIĄ I OLIWKĄ!!! :loveu: nie trzeba było ich długo namawiać na nie, po prostu zaproponowałyśmy. potem wyciągnęłyśmy sunie na spacer przed budynek, coś o nich opowiedziałam, postałam z Państwem, wymizialiśmy psinki - i się zakochali. :D żałuję, że nie wzięłam kontaktu, bo te psy znam tak długo... wychodziłam z nimi na regularne spacery bardzo długo, jeszcze wtedy gdy w boksie była Gratka i Perełka... widziałam ich metamorfozę: oswajałam je, bo gryzły ze strachu. początku były bardzo trudne, a teraz jest już cudnie i nareszcie znalazły swoich ludzi! ale z drugiej strony wiem na pewno, że to będzie cudny dom, i że będą kochane w nim. Pani stała przed boksami i płakała... jestem szczęśliwa i wzruszona, że nareszcie się moim kruszynkom udało, po prostu NIE WIERZĘ.

Posted

jutro przyjdę, zaglądnę do ich boksu, nie znajdę ich tam i wtedy uwierzę. :loveu:
że Gracjana ma dom już uwierzyłam, bo widziałam zdjęcie z nowego domku xd :D

Posted

Ank@ napisał(a):
dzięki :)
Strona fajna, bo są zdjęcia większości psów ale nie ma ani pół słowa a nich ....

jedynie niektórych są, ale ja ubolewam nad zdjęciami tak jak Ci mówiłam, no i opisami także ale myślę iż to jest do dopracowania

Posted

Ale przynajmniej można przeglądać psy. A na poprzedniej stronie schroniska było mniej psów do oglądania. Jak komuś jakiś czworonóg wpadnie w oko to przyjdzie do schroniska - ludzie to wzrokowcy.