Rumi. Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Tak wiem, dobrze że jest dużo psów, lecz jak piszesz ludzie to wzrokowcy a więc jak zobaczą zdjęcie takiego skulonego psa to go nie chcą(w większości), a jak wiadomo na zdjęciu tak pies wyszedł a tak naprawdę jest to pies bardzo zabawowy lub nakolankowy Quote
Avaloth Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 O matko, Kasia wygląda tragicznie, Mona też niekorzystnie, jak większość. Ja wiem że pracownicy nie są w stanie zrobic wszystkim psom ładnych zdjęc, ale możnaby wykorzystac chociaż te które mamy, przecież Abero ma mnóstwo lepszych niż te zdjec, Paoii, ja, Ola też ma kilka, Anka, Paulina, zawsze kilkadziesiąt psów chociaż by miało lepsze zdjęcia ^^ Quote
Noelle Posted June 23, 2011 Author Posted June 23, 2011 ehh, no coz... moze beda wstawiac przysylane zdjecia psow, choc watpie.... ja wysylalam z 3 razy maile ze zdjeciami i nikt nic z tym nie raczyl zrobic.... Quote
Noelle Posted June 23, 2011 Author Posted June 23, 2011 Dorsz i Gracjana musiałam, to zdjęcie jest urocze :loveu: miłość kwitnie Quote
abero Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Ale rewelacyjne zdjęcie i super się od razu dogadali :-) Jak nowa strona w końcu zaistnieje, ma być sprzężona z bazą danych i wszystkie zdjęcia, które były na starej plus te, które regularnie wysyłam do Agi do biura mają tam automatycznie wskoczyć. Czy opisy też, tego nie wiem. Kiedy będzie nowa strona też nie wiadomo, bo panowie informatycy od 3 miesięcy walczą z pewnym problemem technicznym. Quote
Rumi. Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Wiemy z jakim, a my też będziemy mogli przesyłać zdjęcia i opisy? Bo trochu psów mam o wiele lepsze zdjecia Quote
abero Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Jak chcesz, to wyślij do mnie na [email protected], pomniejszone do 640x480. Potrzebne będą nr id psów. Ja prześlę dalej. Quote
Rumi. Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 abero napisał(a):Jak chcesz, to wyślij do mnie na [email protected], pomniejszone do 640x480. Potrzebne będą nr id psów. Ja prześlę dalej. uff... to jak spiszę numery ID to wyślę a jak by co to tu są wszystkie moje zdjęcia: https://picasaweb.google.com/Paula.rumianek Quote
Noelle Posted June 24, 2011 Author Posted June 24, 2011 dzis z Avaloth wyprowadzilysmy cale a7 na spacer. jest tam 7 psow, znam stamtad tylko Natkę, Krecię i Germanię, kolejne 2 to te wypłosze, które tak ujadały i ani razu nie podeszły poprzednio, no i jeszcze 2 to nowe psiaki, nie z tych 18, ale przekochane. :loveu: Babcia Krecia coraz lepiej radzi sobie na smyczy. :D 2 przerażone psiaki, białego i rudego, ktore nadal ujadaly niesamowicie, wzięłyśmy na spacer na siłę; Dominika weszła od pola, a one ze strachu wleciały do środka, no i tam je zapięłam na smycz. dziewczynki są nieagresywne, ulegle, ale baaaaardzo przerażone. smyczy nie znają, lecz ruda radzi sobie lepiej. biała usiadła na polu w kącie przed drzwiami i nie chciała się ruszyć. obie byly bardzo zestresowane, caly czas sie oblizywaly. ruda sie rozluznila, miziana po brzuszku, biala nie, ale mysle, ze za jakis czas powinno byc lepiej. szczekaja na obce osoby, ktore sie do nich zblizaja, lecz mysle, ze to ze strachu. niestety ich imion i wieku nadal nie znamy, poszlysmy sprawdzic u dyzurnej, juz patrzyla w komputer, ale wszedl kierowca schroniskowy i w pierwszej kolejnosci musiala przyjac nowe psy, a potem caly czas byla zajeta niestety i juz dzis nie zdazylysmy sie nic dowiedziec, wiec nastepnym razem pojde... Quote
Avaloth Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Abero ja też powyszukuję ID na stronie i powysyłam zdjęcia, wszystkich psów które mam i znam ich imiona. Potwierdzam wypowiedź Natalii. Jutro wrzucę zdjęcia. Quote
Noelle Posted June 25, 2011 Author Posted June 25, 2011 ruda sunia, której zdjęcie wrzuci Dominika, to Dorcia. :) Quote
Avaloth Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Mikropies z E1?, focony przez kraty: https://lh6.googleusercontent.com/-M_5mBm_yhSE/TgdFf3Grw5I/AAAAAAAAC1M/uMJdAP3KSS4/s720/IMG_5192.JPG i mikropsy z A7 nr 1 czyli Germania Quote
Avaloth Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 nr 2, Nacia.. mój aparat wtedy miał zły dzień, a Nacia bardzo dobry i dzięki temu większość jej zdjęć wygląda mniej więcej tak: :roll: te które wszyły w miarę: Quote
Avaloth Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 mikropies nr 3 czyli Krecia zwana Babcią:loveu: mamo, na rączki ! Quote
Avaloth Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 mirkopsy nr 4 i 5, czyli Białe i Rude(Dorcia) Białe Rude i razem: Scenerię i odstające smycze musicie wybaczyć, ważniejsze niż ładne zdjęcia było to żeby dziewczyny się nam nie wywinęły z pętelek i nie zwiały, bo by było ciekawie.. Quote
Muszynianka Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Gdzie aktualnie przebywają Germania,Nacia i Ruda.? Quote
Avaloth Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Wszystkie psiaki ze zdjęć, jak i reszta z psiaków przedstawionych na pierwszej stronie, są w Krakowskim schronisku. Z wyjątkiem tych które zostały już adoptowane oczywiście. Quote
Ank@ Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 W sprawie tego kudłacza z E1 można napisać do Foksi - może ma jakieś zdjęcia z wybiegu. Quote
Noelle Posted June 26, 2011 Author Posted June 26, 2011 nie boks d4, lecz a7 :) dzięki wielkie za zdjęcia, są cudne!! :loveu: Quote
Ank@ Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Jeśli miałybyście zapytanie o małego rudego kundelka to na A2 jest Pieguska, ma 6-7lat; ma guza, który będzie za chwilę operowany, więc póki co nie ogłaszam jej. Quote
abero Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Hej, nie było mnie w mieście parę dni. Jutro postaram się sprawdzić imię jasnej suni z A7 i pieska z E1. Quote
Noelle Posted June 27, 2011 Author Posted June 27, 2011 dzięki :) teraz ja mam o tyle problem, że dyżurne się zmieniają, więc o jednego psa spytać się to jest problem, a co dopiero o kilka. dziś była na dyżurce opiekunka sektora V i kompletnie nie miała czasu na nic i to nie ze złośliwości czy coś, tylko nawet sama widziałam, że ma milion rzeczy do zrobienia, więc ledwo się o jednego psiaka dowiedziałam. Quote
Avaloth Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Byłyśmy dzisiaj z Natalią, Anią i dwiema wolontariuszkami na spacerze z mikropsami, najpierw A7 czyli Nacia, Germania, Krecia, Dorcia i Białe, potem D4? z trzema psiakami, jednym całkiem ok, dwoma w stanie podobnym do Rudej i Białej. Nadal najbardziej przerażona jest Biała ale już jest lepiej niż ostatnio, Dorcia już nawet ogonem zaczęła machać, a dwie kremowe z D4 coraz lepiej radzą sobie na smyczy. Będą jeszcze ludzie z tych piesków, tylko dobrego domku jeszcze dla nich trzeba ;) Quote
Noelle Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 ale obcych ludzi i psy obszczekują nieźle. :D ale to jest tylko takie straszenie... same się boją i nic by nie zrobiły sunia, którą adoptowała Anka jest zadziwiająco podobna do tych psów, z 18, zwłaszcza do Dorci z A7, tylko jest wychudzona. nawet pracownicy je pomylili. jestem prawie pewna, że jest ich siostrą, niestety nie można tego sprawdzić, gdyż została podrzucona do okna życia na floriańską z trzema szczeniakami. myślę, że ta kobieta-zbieraczka dała komuś tą sunię, ale gdy urodziły się szczeniaki, to postanowili ją zostawić. no albo została znaleziona na ulicy. z zachowania niemalże identyczna do Dorci, lecz bardziej śmiała, lepiej chodzi na smyczy i nie odstępuje człowieka, ale jednak się boi. również nie umie załatwiać się na polu. Quote
abero Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Puchatkowaty piesek z E1 to 8-letni Ahmed, 193/04/11. Białej z A7 nie udało mi się sprawdzić, bo miałam komputer do dyspozycji przez jakieś 1,5 minuty. Ahmed wydaje się przemiłym psiakiem, macha do człowieka ogonkiem i patrzy z nadzieją. P.S. Hiena z A3 ma na imię Mszana, 9 miesięcy. Quote
Recommended Posts