Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 244
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sonja, Draka i Punia robią postępny. :) wczoraj na spacerku zostały spuszczone ze smyczy na wybiegu, Sonja się otworzyła baaaardzo, jest psiakiem nie do poznania. boi się tylko smyczy i zaczyna się trząść na jej widok, rozpłaszcza się na ziemii. Punia nie jest już prawie wcale wystraszona i ładnie chodzi na smyczy. najgorzej jest z Draką, bo przy zapinaniu na smycz, próbuje ugryźć i warczy. jak się ją weźmie na ręce to jest cudowna i na wybiegu czasem podchodzi na głaskanie. jednak gdy chce się ją złapać na smycz to wpada w panikę i ucieka, wczoraj dobre kilkanaście minut ją łapałyśmy w 3 osoby. dodatkowo z tego boksu pracujemy z Simbadem, szczeniakiem po dzikiej suce, który nie umie chodzić na smyczy. zamiast iść- czołga się, ale w tak niewielkim czasie, robi naprawdę wielkie postępy. jedyną "normalną" koleżanką tych psiaków jest Ala, bardzo żywiołowa, młoda sunia, od której mogą się uczyć. :)

Posted

Sonja ma okropne to futerko, pełno kołtunów... postaram się, aby groomerzy ją ostrzygli, oby w ten piątek, bo mnie w kolejny nie będzie... a jeśli nie, to jeszcze w następny

edit. jeszcze jedno, nie mogę ich zglosić na "mikropsy w potrzebie", gdyz przyjmują tylko takie psiaki, które posiadają wątek indywidualny... one mają zbiorowy... :/

Posted

będziemy.
czemu miałybyśmy zabierac Ci d5 i d7? ;O
ja mam swoje trzy do zabrania + boksy Dominiki + boksy Ank@, bo nas prosiła + budy, wiec i tak nie zdarzymy ukrasc Ci Twoich :)

Posted

ja nikomu nie podkradam boksów raczej :D a boks Soni, chociaż niby nasz wspólny, to ja nie mam czasu aktualnie na nie :( , więc zostawiam je Tobie..
moze dlatego, że połączyli je z boksem Antosia, Tasmanii i Melindy. ale jestem przekonana, że Kobra i Tasmania nie wychodzą, bo Tasmania się boi, a Kobra gryzie. wrrrr

Posted

[quote name='natalek']ja nikomu nie podkradam boksów raczej :D a boks Soni, chociaż niby nasz wspólny, to ja nie mam czasu aktualnie na nie :( , więc zostawiam je Tobie..
moze dlatego, że połączyli je z boksem Antosia, Tasmanii i Melindy. ale jestem przekonana, że Kobra i Tasmania nie wychodzą, bo Tasmania się boi, a Kobra gryzie. wrrrr[/QUOTE]

No własnie i to mnie przeraża... Biedne dziewczyny.... A Kobra jest taka kochana :loveu: po prostu uwielbiam tego psiaka... No i napewno dlatego biorą boks bo jest tam Antoś i Melinda... Ale jestem ciekawa kto je bierze... Bo to że Ola to wiem(o to się nie martwię bo wiem że wszystkie psiaki biorą), ale jeszcze ktoś...

Posted

mnie już nic nie zdziwi, wczoraj ochrzaniłam dwie dziewczyny nieźle, bo nie dość, że zabrały mi a3, w którym jest teraz 5 psów, to wzięły tylko dwa, NAJŁADNIEJSZE (młodziutka sunia, wygląda jak mini husky, śliczna i młodziutka sunia, która wygląda jak hiena, przeładna), po prostu szok!!! :angryy: mimo, że inne psy SPOKOJNIE MOŻNA BRAĆ, trochę wysiłku!!! może gdyby Malwy nie wzięły, to zrozumiem, bo jest po obserwacji i gryzie, ale Drażka? Expira? BAMBUS, który po prostu uwielbia spacery i od razu podbiega do człowieka?! NIE, bo brzydkie! to moze od razu najlepiej je uspic?! :angryy:

Posted

[quote name='natalek']mnie już nic nie zdziwi, wczoraj ochrzaniłam dwie dziewczyny nieźle, bo nie dość, że zabrały mi a3, w którym jest teraz 5 psów, to wzięły tylko dwa, NAJŁADNIEJSZE (młodziutka sunia, wygląda jak mini husky, śliczna i młodziutka sunia, która wygląda jak hiena, przeładna), po prostu szok!!! :angryy: mimo, że inne psy SPOKOJNIE MOŻNA BRAĆ, trochę wysiłku!!! może gdyby Malwy nie wzięły, to zrozumiem, bo jest po obserwacji i gryzie, ale Drażka? Expira? BAMBUS, który po prostu uwielbia spacery i od razu podbiega do człowieka?! NIE, bo brzydkie! to moze od razu najlepiej je uspic?! :angryy:[/QUOTE]

weź mi nawet nie mów bo krew mnie zalewa.... Myślę iż wiem co to za dziewczyny bo się już na nich przejechałam, ale to tylko podejrzewam... Niektórzy wolontariusze to są tak głupi... Chyba dobrze że na chwilę obecną nie przyjmują nowych wolontariuszy

Posted

jedna z tych dziewczyn była pierwszy raz, więc jej pewnie nie kojarzysz. ale druga już chodzi trochę, choć rzadko jest. ehh, no cóż, niektórzy ludzie mają taki stosunek do psów, że szok. :(

Posted

[quote name='natalek']jedna z tych dziewczyn była pierwszy raz, więc jej pewnie nie kojarzysz. ale druga już chodzi trochę, choć rzadko jest. ehh, no cóż, niektórzy ludzie mają taki stosunek do psów, że szok. :([/QUOTE]

i pomyśleć iż tacy ludzie są wolontariuszami w schronisku!

Posted

Owszem podkradałam D5... Ale to dlatego, że jest tam Antek, jeden z pierwszych psów którego poznałam w schronisku i Tasmania, która jest moja największą schroniskową miłością i bardzo bym chciała ją ze sobą oswoić, a potem zacząć ogłaszać...
Ale jak bardzo chcecie to nie będę ich wyprowadzać...
Niestety póki co mnie w schronie nie bedzie i chyba dopiero po wyjeździe :(

Posted

[quote name='Ola164']Owszem podkradałam D5... Ale to dlatego, że jest tam Antek, jeden z pierwszych psów którego poznałam w schronisku i Tasmania, która jest moja największą schroniskową miłością i bardzo bym chciała ją ze sobą oswoić, a potem zacząć ogłaszać...
Ale jak bardzo chcecie to nie będę ich wyprowadzać...
Niestety póki co mnie w schronie nie bedzie i chyba dopiero po wyjeździe :([/QUOTE]

Nie cmartwię się o nie gdy ty je wyprowadzasz, tylko jak jeszcze ktoś... A ktoś taki jest i podejrzewam iż nie wyprowadza przy tym Kobry i Tasmani. Jak będziesz to spokojnie je bierz :)