Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='_Mona']Poproszę o nr konta na PW ( jestem w trakcie czyszczenia skrzynki) mam nadzieję ze konto dojdzie? to podeślę coś dla Toro, poproszę o wątek Retro na PW[/QUOTE]

wysłałam wątek

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

"Staruszek Toro, który pomału znika" jak stary gangster po całym dniu adorowania swojej sympatii rzucił się znienacka do największego wystawionego gara. Co prawda prawie w każdym jest tyle samo żarcia, ale wyobraźnia podpowiada co innego. Toruś rozkraczył się nad nim tak, że nie mogłam poznać, co to za pies. Bary niczym Gołota Andrzej. Rafi bez łapki jakoś się nagle przy nim skurczył...a to jemu ten gar postawiłam. Musiał zadowolić się innym. Toro najedzony znów wyśpiewuje dziadzie przeboje do Retro, który spokojnie już sobie po kolacji drzemie w budce.

Posted

Te psy są niemożliwe :) a opisy Czarodziejki jeszcze bardziej - padam ze śmiechu :D

Kochane cioteczki, już rozsyłam na Pw nr konta :) Dziękuję :D :D :D

Posted

Toro dostał swój przydziałowy gnacik, a potem kilka następnych i dopóki go Rero ze swoją wypadniętą siuśką nie rosproszył było miło i spokojnie. Teraz znów w kojcu, bo mu się chędożyć zachciewa 8)

Posted

Przeczytałam na wątku Daszy, że psy mieszkaja w garażu. Jakie tam mają warunki? Czy w tym garażu każdy pies ma swoją budę? Jak jest w okresie jesienno-zimowym? Czy ten garaż jest ogrzewany? Ja myślałam,że takie psie hospicjum to jest w warunkach domowych a każdy piesek ma swoje legowisko .Z tego co przeczytałam na wątku to tutaj są same ciężkie przypadki. Teraz noce są zimne i jest mokro. Psy z problemami stawowymi cierpią w taką pogode. Po drugie. Starsze psy potrzebują mieć spokój widzę to po moim psie. Tutaj psy wszystkie razem w stadzie wyczyniają jakieś cuda niewidy. Wycia , śpiewy i napastowanie słabszego przez silniejszego. Jakoś inaczej wyobrażałam sobie ten raj. Bardzo prosze o odpowiedź na zadane pytania i wklejenie fotek nie z podwórka, tylko z pomieszczenia mieszkalnego.

Posted

[quote name='bakusiowa']Przeczytałam na wątku Daszy, że psy mieszkaja w garażu. Jakie tam mają warunki? Czy w tym garażu każdy pies ma swoją budę? Jak jest w okresie jesienno-zimowym? Czy ten garaż jest ogrzewany? Ja myślałam,że takie psie hospicjum to jest w warunkach domowych a każdy piesek ma swoje legowisko .Z tego co przeczytałam na wątku to tutaj są same ciężkie przypadki. Teraz noce są zimne i jest mokro. Psy z problemami stawowymi cierpią w taką pogode. Po drugie. Starsze psy potrzebują mieć spokój widzę to po moim psie. Tutaj psy wszystkie razem w stadzie wyczyniają jakieś cuda niewidy. Wycia , śpiewy i napastowanie słabszego przez silniejszego. Jakoś inaczej wyobrażałam sobie ten raj. Bardzo prosze o odpowiedź na zadane pytania i wklejenie fotek nie z podwórka, tylko z pomieszczenia mieszkalnego.[/QUOTE]

Czarodziejko, czy mogłabyś się odnieść do tego postu? (?????????)

Posted

Czarodziejka nigdzie nie oglasza sie jako hotel domowy. My wiemy , ze psy nie mieszkaja w domu.
Ale oczywiscie niech sama opisze jak wygladają u niej pomieszczenia dla psow.

Posted

Bakusiowa, wystarczy raz zapytać, a nie spamować kopiując posty z wątku na wątek.
Do wątpliwości odniosłam się na wątku Retro, a sytuację i warunki pobytu psów u mnie opisuję i dokumentuje zdjęciami na bieżąco od kilku lat. Poza tym, zawsze można zapytać osoby, które u mnie bywają. Złośliwości pozostawię bez komentarza. A infantylnych prowokacji i trollingu na moich wątkach sobie [COLOR=green][B]nie życzę. [/B][/COLOR]

Teraz o Toro.
Sytuacja z zakochaniem wciąż bez zmian. Kiedy tylko Toro zorientuje się, że Retro jest dostępny rozpoczyna podjazdy i muszę go przymknąć w kojcu. Zaloty nieco słabną, może wkrótce Retro nie będzie już tak atrakcyjny dla swego kolegi ;) Jeszcze gdyby to była subtelna adoracja, jak w przypadku Ząbalka i Homera, którzy po prostu sobie razem siedzą, to byłoby miło, ale Toro ma wciąż sporo sił żywotnych ;)
Wczoraj na chwilkę wyszło słońce i mam kilka zdjęć stadka podczas obgryzania sobotnich gnacików. Dłuższy czas nie było, bo śmierdły zanim o nich pomyslałam i nie nadawały się do transportu, mimo iż psy lubią takie zapachy. Samochody bez klimatyzacji jednak nie za bardzo. Toruś ma w workach powiekowych prawego oka 2 brodawki i chyba mu już tak pozostanie, bo szkoda operować defekt kosmetyczny. Jutro powinny dojechać do mnie wetki, więc będzie obejrzany i obmacany dokładnie. Zauważyłam, że Toro nic nie słyszy. Czasem wręcz gonię go, kiedy mam dla niego coś dobrego, np. kanapkę z tabletką ;), a kiedy dobiegam i dotykam odwraca się zaskoczony. Poza tym jest bardzo zgodny i towarzyski. Retro sypia w garażu na kocach, a Toro albo w wykopanej przez siebie dziurze w drugim garażu, albo w budzie Sokoła. Podczas rozdawania gnacików Toro nie zwracał uwagi na Retro, który sobie obgryzał swój przydział w innym zakątku ogrodu.

[IMG]http://img705.imageshack.us/img705/3694/obraz099mv.jpg[/IMG]

[IMG]http://img42.imageshack.us/img42/3972/obraz126su.jpg[/IMG]

[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/8954/obraz125g.jpg[/IMG]

Posted

Kochany Toroooooo:-))))))))
Czarodziejko..czy moglabym prosic o zdjecie miejsca,w ktorym spi Toro:-)
nie jest to prosba zaczepna czy zlosliwa..zaznaczam z gory by nie wiechrzyc:-))))

Posted

Dobrze, zrobię zdjęcie garażu. Nie odbieram tego jako złośliwość, bo przecież zawsze zaznaczam, że u mnie psy same wybierają sobie miejsce do spania. W pogodne dni wszystkie zazwyczaj i tak śpią na trawie.

Posted

[quote name='Czarodziejka']Dobrze, zrobię zdjęcie garażu. Nie odbieram tego jako złośliwość, bo przecież zawsze zaznaczam, że u mnie psy same wybierają sobie miejsce do spania. W pogodne dni wszystkie zazwyczaj i tak śpią na trawie.[/QUOTE]
dziekuje:-))))))
tymczasem pozdrawiam Czarodziejke,Toro z Retro i wszystkie babki,ktore sa tutaj z nami:-)))))

Posted

[quote name='wapiszon']Mogę prosić o link do wątku Retro?[/QUOTE]

[url]http://www.dogomania.pl/threads/209840-Struszek-RETRO_chore-stawy_ma-szanse-na-hotel_brakuje-250-zl-deklar.POMOZ-MU!/page12[/url]