Kalva Posted June 18, 2011 Author Posted June 18, 2011 Marycha35 napisał(a):Auć, z królika! No jak trzeba...Roześlę wątek jeszcze. Kochana jesteś, taka pomoc wymaga dużego nakładu sił, to pewne! Dzięki Kochana, też mało jestem na wątku bo to właściwie 24h opieki, zawsze mu coś trzeba, ale jest cierpliwy i bardzo wdzięczny, nie można mu odmówić:) Quote
Kalva Posted June 18, 2011 Author Posted June 18, 2011 Na dzień dzisiejszy Batuś potrzebuje karmy wątrobowej, Karsivanu, Hepatilu i Esselivu/Essentiale Forte, poszukujemy też niestety mięska z królika, żeby go odżywić, odtworzyć masę mięśniową - na kurczaka niestety jest uczulony:/ Będzie miał też wprowadzone hormonki bo ma sporą niewydolność tarczycy, czekam na oryginał wyników, bo póki co jest faks i strasznie słabo widać Quote
Kalva Posted June 18, 2011 Author Posted June 18, 2011 zmieniamy boczek - sam! buzi? ząbki mnie ciągle męczą:( STOJĘ SAM!!! przez chwilkę... ale sam! bardzo chcę już zrobić pierwsze kroki! Quote
Bjuta Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Batmanku, trzymaj się dzielnie. Kalvo przepraszam Cię strasznie, znalazlam sama żyjący psi szkielet i już nie dam rady wspomagać Batmana finansowo. A widzę, że bardzo by się przydalo... Quote
Kalva Posted June 18, 2011 Author Posted June 18, 2011 Bjutko rozumiemy, trzymamy kciuki za ten biedny szkielecik, a ma tu wątek? Batmanek bardzo potrzebuje pomocy jeszcze jakiś czas, ale ma nadzieję, że Cioteczki go nie zostawią samego, a jak odzyska samodzielność może jego doświadczenie się komuś przyda... Quote
Kalva Posted June 18, 2011 Author Posted June 18, 2011 podnoszę Batmanka bo coś u niego cisza:/ Quote
azalia Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Batuś maleńki,postał sobie chwileczkę,po malutku i zacznę dreptać. Quote
Bjuta Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 [quote name='Kalva']Bjutko rozumiemy, trzymamy kciuki za ten biedny szkielecik, a ma tu wątek? Batmanek bardzo potrzebuje pomocy jeszcze jakiś czas, ale ma nadzieję, że Cioteczki go nie zostawią samego, a jak odzyska samodzielność może jego doświadczenie się komuś przyda... zapraszam oczywiście na wątek kościotrupka http://www.dogomania.pl/threads/209653-%C5%BByj%C4%85cy-szkielecik.-4-kg-psiego-nieszcz%C4%99%C5%9Bcia. Ale z nią jest o niebo łatwiej niż z Batmankiem. Podziwiam Cię bardzo! Quote
Marycha35 Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Batuś bidulku, te zęby straszą!!! Kochany Dzwoniec, taki jest dzielny:) Kasiu buzi dla Ciebie wieeelkie! Kasiora już przelana:) Quote
Jasza Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Kalvo, a co z tymi zębami Batusia?? Na pierwszych zdjęciach nie było widać, że aż w takim stanie strasznym.. Masakra.... Nie wiem kto jest dzielniejszy, Ty czy ON... Quote
Kalva Posted June 19, 2011 Author Posted June 19, 2011 Jasza napisał(a):Kalvo, a co z tymi zębami Batusia?? Na pierwszych zdjęciach nie było widać, że aż w takim stanie strasznym.. Masakra.... Nie wiem kto jest dzielniejszy, Ty czy ON... ząbki krwawią bo są do natychmiastowego czyszczenia, ale to będzie możliwe dopiero jak podleczymy Batusia, twardego jeść nie może bo boli, jak będzie jadł miękkie to reszta zębów się osłabi:/ próbuję pośrodkować chudzinkę Ten wylew najgorszy, ale zęby zaraz potem, ehhh Quote
mmd Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Ja bym się zębami nie przejmowała. W sensie ich osłabienia. Widać, że są tragiczne i jeśli stan Batmanka pozwoli na czyszczenie to pewnie połowa wypadnie, bo trzymają się na kamieniu, niestety. Nie ma co się oszukiwać - to stary, chory psiak, jedyne czego mu trzeba, to poprawa komfortu życia. Quote
danavas Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Kalava a może masz coś na bazarek dla Batka...jeśli prześlesz mi na maila foty to mogę go zrobić...dołeże jeszcze do siebie jakieś fanty i może grosz wpadnie...finansowo inaczej nie moge Cie wesprzeć zresztą sama wiesz że moje psiaki też ledwo na zero wychodzą.....ale bazarek jak najbardziej...nawet jutro mogę zrobić.....co myślisz? Quote
azalia Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Kalvo,serdeczne dzieki za cudowną opiekę nad kochanym Batusiem i oby było coraz lepiej. Quote
danka4u1 Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Odwiedziłam Batmanka, przejrzałam pierwsze zdjęcia i poczytałam o sukcesach aktualnych. Jestem pełna podziwu dla Was:loveu: Życze dalszych postępów w rehabilitacji psiaka. Quote
feliksik Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 po pracy wysyłam materac, oby szybciutko doszedł i przydał się Quote
Kalva Posted June 21, 2011 Author Posted June 21, 2011 Kochane Cioteczki bardzo Wam dziękuję za ogromne serce okazane Batusiowi, nie jestem w stanie nic pisać, mam zdrętwiałe serce, Batuś dziś odszedł o 21:15, z wielką godnością, pogodny, spokojny, w pełni świadomy i emanujący miłością, zasnął w moich ramionach szybko i gładko jak przepływająca fala:( Jeszcze do wczoraj radosny, zaczepny, na spacerkach samodzielny, samodzielny do końca... Od paru godzin serduszko Batusia biło bardzo szybko, oddychał szybciutko, ale nie wyglądało to z początku źle, w klinice, do której od razu się udaliśmy zrobiono usg, podano tlen, uspakajano serduszko, kardiolog był już w drodze. Byliśmy z Batusiem cały ten czas, odbyliśmy z nim rozmowę - z jego strony ogrom szczęścia, wdzięczności, spokoju, powiedzieliśmy mu ile osób go kocha, że ma nas, żeby walczył jeśli tylko może, ale zrozumiemy, jeśli postanowi inaczej. Chcieliśmy by miał wybór, a jednocześnie wiedział, że będziemy go kochać niezależnie co wybierze! Serce było bardzo słabiutkie, bardzo spracowane. To co on nam przekazał wypełni nas na zawsze wdzięcznością i miłością oraz chęcią pomocy potrzebującym psiakom, bo warto. To był wielki zaszczyt móc się nim opiekować, być z nim, odszedł z takim spokojem, tak godnie i z taką radością, jakby wiedział, że teraz On zaopiekuje się innymi psiakami i nami:( płaczemy i tęsknimy za Nim, nie możemy się jeszcze pogodzić, nie możemy uwierzyć, wybaczcie, ale nic więcej nie mogę napisać, wciąż nie mogę! Quote
Kalva Posted June 21, 2011 Author Posted June 21, 2011 wrzucę jutro zdjęcia Batusia wykonane wczoraj... :placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz: Quote
feliksik Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 jezu, czemu tak nagle. wysłałam wczoraj materac:-( myślałam że sie przyda i pomoże Quote
fiorsteinbock Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 Boże, wczoraj odeszły dwa psiaki w hoteliku i Batmanek :( dlaczego... :( Odpoczywajcie, nasi Mali Przyjaciele! Quote
_Goldenek2 Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 Kasiu.... trzymaj się kochana jakoś. [*] dla Batmanka. Quote
Recommended Posts