Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 119
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dobrze że przynajmniej ona będzie miała ten swój domek tak bardzo się cieszę.
Żeby więcej zwierzaków miało takie szczęście.
Ona już będzie od teraz na zawsze miała miłość i domek, nie będzie porzucona i samotna. :-)

Posted

Jestem na zaproszenie. Niestety finansowo nie pomogę:( ale będę podrzucać
Piszecie na początku wątku o Dosi, czy to czasem nie biała sunia która była ogłaszana na stronie Radia Bielsko?

Posted

Tak, to ta sunia. Znalazłam ją i była u mnie, potem przybył Przecinek a teraz Mela. Przecinek i Mela (Rudzia) też są na stronie Radia Bielsko.

Posted

Dziękuję bardzo. Sunia teraz jest izolowana, bo nawet Titka na nią chce wskakiwać. Jak zwykle musi być izolowana od Gerdy bo byłby atak. Przez cieczkę psy pogłupiały, wykastrowane a chcą wskakiwać. Mam istny cyrk, stoję nad Melą, wychodzi bez psiego towarzystwa.

Posted

tamb napisał(a):
Dziękuję bardzo. Sunia teraz jest izolowana, bo nawet Titka na nią chce wskakiwać. Jak zwykle musi być izolowana od Gerdy bo byłby atak. Przez cieczkę psy pogłupiały, wykastrowane a chcą wskakiwać. Mam istny cyrk, stoję nad Melą, wychodzi bez psiego towarzystwa.

To faktycznie masz cyrk, a do 16 lipca jeszcze sporo czasu.

Posted

Z trudem wytrzymuję. Wpuszczanie, wypuszczanie, żeby nielubiące psy się nie spotkały, stanie nad sunią w ogródku, to duży stres. I jeszcze poczucie winy, że Przecinek i Mela (oddzielnie), są na górze, bez człowieka na stałe. Muszę nauczyć się odmawiać. Tylko, co będzie z tymi zwierzakami, jak odmówię? Ci ludzie, którzy przyprowadzają, nie wezmą. Proszenie o pomoc finansową, też jest dla mnie krępujące. Ale przecież, na swoje zwierzęta nie proszę, tylko na bezdomne, którym dałam tymczasowe schronienie.

Posted

Tamb, jak sobie radzisz?
Ciężko teraz uzbierać pieniążki, wiem bo sama zbieram dla tych ulicznych 'moich' suczek :-(
Eh

A może by poprosić o dofinansowanie sterylizacji? Co Ty na to?

Posted

Lili8522 napisał(a):
Tamb, jak sobie radzisz?
Ciężko teraz uzbierać pieniążki, wiem bo sama zbieram dla tych ulicznych 'moich' suczek :-(
Eh

A może by poprosić o dofinansowanie sterylizacji? Co Ty na to?

Musi się wszystko udać. Jestem dobrej myśli.

Posted

tamb napisał(a):
Zbliża się termin operacji, do 5 lipca mało czasu.

Na operację potrzeba 250zł. Niestety, nie mogę pomóc finansowo...

Posted

Bardzo dziękuję. Powoli się uzbiera.

Wczoraj Mela rzuciła się z zębami na dwa razy większą Titkę. Poszło o mnie, obie panny chciały być głaskane. Titka jest bardzo łagodna, nie oddała, tylko obrażona poszła do domu. I dzisiaj musiałam ją wynosić na podwórko bo bała się małego potworka. Dopiero jak na rękach zobaczyła, że Meli nie ma, rozglądjąc się z przerażeniem, robiła siku. Trochę to było śmieszne bo Titka waży 14 kg a Mela 7. Mela jest bardzo zaborcza, im bardziej kogoś lubi, tym bardziej, chce go tylko dla siebie.