Jump to content
Dogomania

SZARIK w swoim DOMU!!!! Trzymajmy kciuki!!!!! Był uwiązany w lesie:-(

Recommended Posts

Posted

Nie wyjeżdżałam i dlatego nie byłam u Szarika.
Może za tydzień, dwa wpadniemy.
Dzwoniłam, jest ok, tylko czasem Szarik nie chce wchodzić do kojca.
Normalnie wchodzi bez problemu, a czasem mówi nie.
Pewnie ma ochotę jeszcze pobyć na trawce:-)

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

krzątanie wokół bazarku dla Szarika trwa, mam już część zdjęć od cioteczki cancer43, wieczorem postaram się je obrobić i zacznę jutro bazarro tworzyć :] a kilka dni temu mówiłam że muszę trochę odpocząć od bazarków ;) pocieszam się że wstawianie opisów i zdjęć to żadna praca ;p cała przyjemność focenia a później pakowania spada na cioteczkę cancer43 ;) jednak nie ma co dzielić skóry na niedzwiedziu, oby klienci dopisali i cioteczka miała co pakować :]

Posted

To najlepiej wyjdzie na tym Szarik, bo kasę dostanie:-)
Miejmy nadzieję, że ktoś coś kupi.....

Marta i wczoraj doszło:-)
Wpisuję kto wpłacił w ostatnich dniach dla Szarika, bo dopiero dziś weszłam na konto:
50zł Dostrota-dziękuję!!
8,55 kocurek-dziękuję!!
10 Olena84-dziękuję!!
20 Martasekret-dziękuję!!

Wszystkim dziękuję:-)

Więc tak, SZarik ma cały czas ogłoszenia, ostatnio było ich 130 co zrobiła catangel.
Nie było żadnego telefonu.
Za 2 m-ce będzie rok jak jest w hoteliku.
Czy ktoś ma jakiś pomysł na dalej??

Chyba coś mu wyróżnię za kilka dni.

Posted (edited)

[quote name='cancer43']Oj,ciotka !! Zaspało się ,co ???

Nie zaspało, tylko już się spało, już mnie nie zawstydzaj:-)

Chciałabym wszystkim ciociom zakomunikować, że w dniu dzisiejszym odwiedziłam Szarika:-)

On jest niesamowity!!
Więc tak:
Dziś obchodził p.Małgosię dookoła, prawie dotykał, ale pogłaskać się nie dał.
A to dlatego, że wczoraj znowu nie chciał wejść do kojca, po całym dniu pobytu na ogrodzie i został doprowadzony na smyczy.
I dziś, oczywiście jedzenie brał ode mnie, od mojego męża, ale na gest w jego kierunku w tył zwrot.
Powiedziałam, że jak bym nie wytrzymała i wzięła go siłą, przytrzymała i wygłaskała.
I p.Małgosia wzięła go za obrożę i zapięła smycz.
I to jest niesamowite, ale Szarik na smyczy to inny pies.
Idzie super, krok w krok, nawet nosa nie wychyli przed człowieka.
Wzięłam, smycz, pięknie poszedł ze mną.
A potem go wykorzystałam, 1szy raz odkąd go przywiozłam, w zasadzie raz jeden jedyny jak był po sedalinie, to go wygłaskałam, i dziś mi się udało.
Dał się głaskać, nie uciekał, zwyczajnie siedział, nawet nie był jakoś zszokowany, przerażony, nic a nic.
I smyczy nie trzymałam a on siedział.........
Dla mnie on jest zagadką.

Edited by Awit
Posted

Jaki on ładny ,taki szurpaty i uśmiechnięty . A co do głaskania.....Ula jest u nas ponad rok,przedtem spędziła 6 lat w schronisku,gdzie trafiła jako szczeniak i do głaskania się nie nadstawia,czasami wykokosi się jak wejdzie do łóżka .Z kolei moje tymczasy,zgarnięte z ulicy,od pierwszego dnia domagają się pieszczot i głasków

Posted

Dziękuję:-)

Wiecie, a może ogłaszać Szarika jako mało urodziwego psa, może kogoś taki tytuł przyciągnie?
Dzwoniłam dziś do Noska, wczoraj Szarik już do wieczora posiedział sobie w domku, a potem na smyczy poszedł do kojca.
A dziś ogrodował się od rana i nie zamierzał wracać do kojca.

Posted

ja mam mały zgryz jeśli chodzi o urodę Szarika bo psiaka widziałam na szybko i wydawał mi się sympatyczny, z tym że bardziej uwagę na Dorę zwracałam. A na zdjęciach to Szarik raz tak:

a raz tak:

i bądź tu babo mądra ;) wszystko zależy od ujęcia. Każdy właściciel uważa swojego psa za ślicznego :] A Szarik ma fajne oczy i ząbki białe, figurkę niezłą :)

Posted

Bo on właśnie dostał w ostatnich tygodniach takiego jasnego sterczącego włosa wszędzie i wygląda tak jak mu właśnie zrobiłam zdjęcie:-)

Posted

Szarik szorstkowłosy jest? nie wiem co doradzić, może cioteczki mądrzejsze będą, zachwalać czy na litość brać? ja wolę punktować pozytywy, ale bez przesady ;)

Posted

Jest trochę szorstkawy.
Dziś wzbogacił się o 25zł od Ani Shirley, zostało z pieniędzy na ogłoszenia dla Zulki, która wczoraj pojechała do domku stałego:-) i Ania dała Szarikowi.
Dziękuję!!

Posted

ale super Awit , że byłas u niego w odwiedzinach :):)
Sharka on jest dziwny z charakteru i dziwny z urody, ma dwa oblicza, raz jest przyjazny człowiekowi i usiądzie pod stolkiem i trzyma się blisko, raz w niego coś wstępuje i po krzakach się chowa , do kojca nie chce wrócic.

To samo jest z uroda , raz jest ciemniejszy i bardziej gładki , a raz jasniejszy jak szczotka hahhahaha no mówię że dziwadło :D

Posted

Też się cieszę, że byłam.
Jak zobaczę tego cudaka, ten łakomy pychol, to tak miło mi się robi, a życie nawet barw nabiera, i mam poczucie, że to co robimy ma ogromny sens:-)
A wczoraj przyszło dla Szarika od nowej cioci martini77 20zł<za 2 m-ce>.
Dziękuję!!