Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 163
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Z dobrych wieści- jest lepiej. Jeszcze nie dobrze, ale lepiej. Niestety jedyne działające metody wychowawcze nie należą do "szkolenia pozytywnego".....

no coz ale jesli nic innego nie skutkuje to co tu robic?;)

Posted

marmosia napisał(a):
Jeszcze żebym go umiała u siebie umieścić :oops:

Zaznacz sygnaturę (jest podlinkowana) ,wejdź w USTAWIENIA,kliknij SYGNATURA,WKLEJ,ZATWIERDŹ.

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Z dobrych wieści- jest lepiej. Jeszcze nie dobrze, ale lepiej. Niestety jedyne działające metody wychowawcze nie należą do "szkolenia pozytywnego".....

ulv, szkolenie pozytywne wg mnie nie daje żadnych efektów przy psach z takimi problemami (agresja itd.).
Osobiście nie wyobrażam sobie, żeby podczas pracy w schronisku tiutiać się z psem, który mało ci ręki nie odgryzie...
Metody awersyjne dadzą tu lepszy efekt, a pozytywnie będzie psa można wzmacniać jak trochę się wyleczy z tej miskowej fobii.

PS. Dogo mnie denerwuje, tyle wątków i bannerków, a ja tylko dwa mogę mieć...

Posted

Mnie to wnerwia niepomiernie....

To ze szkoleniem pozytywnym, to była lekka ironia, związana z często forsowanym na dogo "pozytywniejedyniesłuszniemyśleniem" ;) a zarazem hmm... eufemizm, opisujący metody pracy z Falko. Dość często jakby nie było, mam na DT benki, a to nie są psy, które się "ciućka" ;)

Falko bardzo mocno reaguje na ostre dźwięki, np wyjącą karetkę, policję, alarm- szczeka, jest zainteresowany i podkręcony.

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Mnie to wnerwia niepomiernie....

To ze szkoleniem pozytywnym, to była lekka ironia, związana z często forsowanym na dogo "pozytywniejedyniesłuszniemyśleniem" ;) a zarazem hmm... eufemizm, opisujący metody pracy z Falko. Dość często jakby nie było, mam na DT benki, a to nie są psy, które się "ciućka" ;)

ulv, nic złego nie miałam na myśli,
ja też nie jestem 100 % za pozytywnym szkoleniem, mam swoją teorię :oops:

Posted

Jestem i ja goscinnie u Falco i mam pytanko do ULV:Juz w przyszlym tygodniu bede we Wrocku i tak jak mowilam zamierzam Ciebie"nawiedzic":)Oczywiscie najpierw zadzwonie.Czy moge Ci podrzucic jakies fanty na bazarki?Robisz jakies?

Posted

Ostatnio moja siostra była na Krupówkach, gościu sprzedawał szczeniaka, bardzo podobnego do Falko, tylko starszego. Szczenior był sprzedawany jako mix labka z ONem za 300zł:p :shake:
Falko też tak trzeba ogłaszać, może szybciej pójdzie :evil_lol:

• 2 weeks later...