rotek_ Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 w schronisku nic nie niszczyła, kocyk w posłaniu leży nieruszony, zabawki nadal całe, czasami żwacza sobie pogryzie ale to oczywiście jak najbardziej wskazane Dzisiaj pojadę i dokładniej się dowiem Quote
Kulkerson Posted June 24, 2011 Author Posted June 24, 2011 Pewnie się stresowała naszym psem dlatego tak gryzła. Miejmy nadzieję, że w nowym domku też będzie taka grzeczna jak u was :) Quote
Nutusia Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Ona młodziutka jest - ma jeszcze prawo trochę pobroić (z naciskiem na "trochę" :)) Quote
Kulkerson Posted June 24, 2011 Author Posted June 24, 2011 Nutusia napisał(a):Ona młodziutka jest - ma jeszcze prawo trochę pobroić (z naciskiem na "trochę" :)) Dokładnie. Nasz Ares jak miał rok to był bardziej rozbrykany od niej :D oby jej państwo to zrozumieli. Ale jak grzeczna była w schronisku to na pewno będzie dobrze ;) Quote
rotek_ Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Negra mieszka niemalże w centrum miasta, Jej nowi właściciele dopiero co się wprowadzili, a przynajmniej tak mi się wydaje. Wywarli na mnie dobre wrażenie. Kulkerson, Państwo szukali psa na kilku portalach więc podejrzewam że ta sama osoba pisała do nas. Negra jak weszła tylko do mieszkania od razu usadowiła się na kanapie. Lekko popiskiwała, ale było to wynikiem stresu, teraz negra będzie potrzebowała kilku dni na oswojenie. Do negry za tydzień podjedzie jeszcze nasz weterynarz, który swoją drogą mieszka w świdnicy więc będzie miał blisko. Dzięki Ci za pomoc w ogłaszaniu, Negra już w swoim domku docelowym Quote
Kulkerson Posted June 26, 2011 Author Posted June 26, 2011 Ale cudowne wieści :multi: Może ją spotkamy gdzieś na mieście? kto wie...:) Bardzo się cieszę, że tak szybko znalazła dom...ona cwaniara jest, u nas też na kanapie się sadowiła, wie gdzie jej miejsce :diabloti: Quote
_ogonek_ Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Kulkerson, dzięki za ogłoszenia Negry i ogólnie za pomoc :) Fajnie że jej tak szybko się poszczęścilo Quote
Nutusia Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Hura! Jeśli o mnie chodzi - szczęśliwy był ten weekend adopcyjnie - 3 "znajome" psiaki domki znalazły :) Quote
Basia1244 Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Ależ pięknie i szybko to poszło! To ja zapraszam do okruszków :) w banerku! Quote
Kulkerson Posted July 12, 2011 Author Posted July 12, 2011 Ach, te okruszki :( znam ja takiego jednego okruszka, ale z niego gagatek. Oby się im poszczęściło :) Quote
Kulkerson Posted July 12, 2011 Author Posted July 12, 2011 Ciekawe co tam u Negry? Pewnie szczęśliwa w swoim domku :) Quote
Kulkerson Posted July 13, 2011 Author Posted July 13, 2011 Dalej mi trudno uwierzyć, że miała takie szczęście, że tak szybko znalazł sie dom :) Quote
czarnula30 Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Negruśka jest wesoła i szczęśliwa,wysoko pdskakuje bawi się lubi dzieci i ludzi.Jechała już pociągiem na urlop:roll:,nie było żadnych kłopotów.W niedziele zdobyła nawet szczyt góry na szczelińcu.Bardzo kochany psiak. Quote
czarnula30 Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Macie rację.Negruśka gryzie wszystko co się da.Zjadła nam już prawie kanapę, ale nie zniechecamy sie do niej ,wrecz przeciwnie.Szukamy tylko sposobu na to jej gryzienie, może coś podpowiecie????? chętnie posłuchamy jakiejś podpowiedzi...Na czas mojego wyjścia do pracy izolujemy ją w jednym pomieszczeniu,szkoda nam jej wtedy trochę ale nie wiemy jak inaczej postępować z takim psiakiem-demolką.pzdrawiamy Quote
Kulkerson Posted July 26, 2011 Author Posted July 26, 2011 Witamy :) To bardzo energiczne zwierzę. Może dlatego, że jest młoda albo nie chce zostawać sama. A może przed wyjściem z pracy ją wybiegać? Oczywiście jeśli jest czas. Może jak będzie zmęczona to się trochę uspokoi. Popytam się jeszcze dogomaniaczek co robić z takim zachowaniem psa :) Dziękujemy za domek dla Negry! Nie wiedzieliśmy, że to alpinistka :D może większe szyty zdobędzie jeszcze ;) Quote
rotek_ Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 nasz wet miał urlop, wstąpi do was jak tylko wyrobi się w pracy Na pw wyślę wam jak uczyć psa zostawania w klatce kenelowej....metoda stosowana przez treserów psów. Negra jest młoda i jest to częsty problem młodych psów Quote
Kulkerson Posted July 26, 2011 Author Posted July 26, 2011 rotek_ napisał(a):nasz wet miał urlop, wstąpi do was jak tylko wyrobi się w pracy Na pw wyślę wam jak uczyć psa zostawania w klatce kenelowej....metoda stosowana przez treserów psów. Negra jest młoda i jest to częsty problem młodych psów Specjalistka przyszła z pomocą - uffff :) Negra jest mądra więc na pewno szybko pojmie. Quote
Mysza2 Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 czarnula30 napisał(a):Macie rację.Negruśka gryzie wszystko co się da.Zjadła nam już prawie kanapę, ale nie zniechecamy sie do niej ,wrecz przeciwnie.Szukamy tylko sposobu na to jej gryzienie, może coś podpowiecie????? chętnie posłuchamy jakiejś podpowiedzi...Na czas mojego wyjścia do pracy izolujemy ją w jednym pomieszczeniu,szkoda nam jej wtedy trochę ale nie wiemy jak inaczej postępować z takim psiakiem-demolką.pzdrawiamy Ja mogę tylko podzielić się moimi doświadczeniami. Moja Saba też tak miała przez pierwsze 2 tygodnie pobytu :), straty były bo upodobanie miała m. in. do elektroniki (pilot, 2 komórki, okulary nowiutkie syna, że o butach i rękawiczkach nie wspomnę), radziliśmy sobie podobnie jak Wy, zostawialiśmy jej tylko 1 pokój i przedpokój sprzątając wszystko co się dało. No i zabawek jej nakupiliśmy. Minęło jak ręką odjął. Musiała odreagować stres , też musiała od początku zostawać na długo sama bo nie było innego wyjścia. Może u Was też tak będzie. Ktoś na jakimś wątku doradzał takie ustrojstwo w którym chowa się granulki suchej karmy, żeby pies musiał je pieczołowicie wydobywać. Ja nie próbowałam ale podobno też dobre. Nie zniechęcajcie się, trzeba dać jej czas. :) Edit: Z klatką też można by spróbować, pies bezpieczniej się czuje w ograniczonej przestrzeni, a jeśli nie klatka to spróbować zaaranżować budę, np ze stołu i koca, żeby miała miejsce gdzie może się schować. Quote
Recommended Posts