Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

w schronisku nic nie niszczyła, kocyk w posłaniu leży nieruszony, zabawki nadal całe, czasami żwacza sobie pogryzie ale to oczywiście jak najbardziej wskazane
Dzisiaj pojadę i dokładniej się dowiem

• Replies 338
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nutusia napisał(a):
Ona młodziutka jest - ma jeszcze prawo trochę pobroić (z naciskiem na "trochę" :))

Dokładnie. Nasz Ares jak miał rok to był bardziej rozbrykany od niej :D oby jej państwo to zrozumieli. Ale jak grzeczna była w schronisku to na pewno będzie dobrze ;)

Posted

Negra mieszka niemalże w centrum miasta,
Jej nowi właściciele dopiero co się wprowadzili, a przynajmniej tak mi się wydaje. Wywarli na mnie dobre wrażenie.
Kulkerson, Państwo szukali psa na kilku portalach więc podejrzewam że ta sama osoba pisała do nas.
Negra jak weszła tylko do mieszkania od razu usadowiła się na kanapie.
Lekko popiskiwała, ale było to wynikiem stresu, teraz negra będzie potrzebowała kilku dni na oswojenie.

Do negry za tydzień podjedzie jeszcze nasz weterynarz, który swoją drogą mieszka w świdnicy więc będzie miał blisko.
Dzięki Ci za pomoc w ogłaszaniu, Negra już w swoim domku docelowym

Posted

Ale cudowne wieści :multi:

Może ją spotkamy gdzieś na mieście? kto wie...:)

Bardzo się cieszę, że tak szybko znalazła dom...ona cwaniara jest, u nas też na kanapie się sadowiła, wie gdzie jej miejsce :diabloti:

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Negruśka jest wesoła i szczęśliwa,wysoko pdskakuje bawi się lubi dzieci i ludzi.Jechała już pociągiem na urlop:roll:,nie było żadnych kłopotów.W niedziele zdobyła nawet szczyt góry na szczelińcu.Bardzo kochany psiak.

Posted

Macie rację.Negruśka gryzie wszystko co się da.Zjadła nam już prawie kanapę, ale nie zniechecamy sie do niej ,wrecz przeciwnie.Szukamy tylko sposobu na to jej gryzienie, może coś podpowiecie????? chętnie posłuchamy jakiejś podpowiedzi...Na czas mojego wyjścia do pracy izolujemy ją w jednym pomieszczeniu,szkoda nam jej wtedy trochę ale nie wiemy jak inaczej postępować z takim psiakiem-demolką.pzdrawiamy

Posted

Witamy :)
To bardzo energiczne zwierzę. Może dlatego, że jest młoda albo nie chce zostawać sama. A może przed wyjściem z pracy ją wybiegać? Oczywiście jeśli jest czas. Może jak będzie zmęczona to się trochę uspokoi. Popytam się jeszcze dogomaniaczek co robić z takim zachowaniem psa :)

Dziękujemy za domek dla Negry! Nie wiedzieliśmy, że to alpinistka :D może większe szyty zdobędzie jeszcze ;)

Posted

nasz wet miał urlop, wstąpi do was jak tylko wyrobi się w pracy

Na pw wyślę wam jak uczyć psa zostawania w klatce kenelowej....metoda stosowana przez treserów psów.
Negra jest młoda i jest to częsty problem młodych psów

Posted

rotek_ napisał(a):
nasz wet miał urlop, wstąpi do was jak tylko wyrobi się w pracy

Na pw wyślę wam jak uczyć psa zostawania w klatce kenelowej....metoda stosowana przez treserów psów.
Negra jest młoda i jest to częsty problem młodych psów

Specjalistka przyszła z pomocą - uffff :)
Negra jest mądra więc na pewno szybko pojmie.

Posted

czarnula30 napisał(a):
Macie rację.Negruśka gryzie wszystko co się da.Zjadła nam już prawie kanapę, ale nie zniechecamy sie do niej ,wrecz przeciwnie.Szukamy tylko sposobu na to jej gryzienie, może coś podpowiecie????? chętnie posłuchamy jakiejś podpowiedzi...Na czas mojego wyjścia do pracy izolujemy ją w jednym pomieszczeniu,szkoda nam jej wtedy trochę ale nie wiemy jak inaczej postępować z takim psiakiem-demolką.pzdrawiamy

Ja mogę tylko podzielić się moimi doświadczeniami. Moja Saba też tak miała przez pierwsze 2 tygodnie pobytu :), straty były bo upodobanie miała m. in. do elektroniki (pilot, 2 komórki, okulary nowiutkie syna, że o butach i rękawiczkach nie wspomnę), radziliśmy sobie podobnie jak Wy, zostawialiśmy jej tylko 1 pokój i przedpokój sprzątając wszystko co się dało. No i zabawek jej nakupiliśmy. Minęło jak ręką odjął. Musiała odreagować stres , też musiała od początku zostawać na długo sama bo nie było innego wyjścia. Może u Was też tak będzie. Ktoś na jakimś wątku doradzał takie ustrojstwo w którym chowa się granulki suchej karmy, żeby pies musiał je pieczołowicie wydobywać. Ja nie próbowałam ale podobno też dobre. Nie zniechęcajcie się, trzeba dać jej czas. :)
Edit:
Z klatką też można by spróbować, pies bezpieczniej się czuje w ograniczonej przestrzeni, a jeśli nie klatka to spróbować zaaranżować budę, np ze stołu i koca, żeby miała miejsce gdzie może się schować.