Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To ustrojstwo do chowania przysmaków to kong :) Super sprawa - napycha się w to chrupków, serka topionego, paszteciku i przez dłuższy czas psiak ma zajęcie jak się tu dobrać do tych wszystkich smakołyków :) Raz w życiu miałam prawdziwego psa-demolkę - boksię Nutkę. Nic nie działało! Zostawiałam jej ogromną kość do obgryzania podczas naszej nieobecności i zanim dotarłam do windy, już słyszałam jak gryzie... ale drzwi od szafy w przedpokoju! :)
Najważniejsze, że się nie poddajecie! Negra to jeszcze dzieciak - wszystkiego się powoli nauczy, wyciszy, zrozumie, że ludzie wychodzą, ale zawsze potem wracają...

• Replies 338
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękujemy z wskazówki,popróbujemy.Też uważam że to minie i rozumiem jej zachowanie.Negra jest bardzo żywa na spacerach chętnie gania się z innymi psami, zachęca je do zabawy,gania wszystkie ptaki, kaczuszki w parku hehe...podskakuje bardzo wysoko,gryzie patyki-ma taka potrzebę po prostu....damy radę....Jej radość wynagradza to gryzienie...Cieszymy się że czuje się u nas szczęsliwa.Czekamy na pana doktora,pozdrawiamy

Posted

czarnula30 napisał(a):
Dziękujemy z wskazówki,popróbujemy.Też uważam że to minie i rozumiem jej zachowanie.Negra jest bardzo żywa na spacerach chętnie gania się z innymi psami, zachęca je do zabawy,gania wszystkie ptaki, kaczuszki w parku hehe...podskakuje bardzo wysoko,gryzie patyki-ma taka potrzebę po prostu....damy radę....Jej radość wynagradza to gryzienie...Cieszymy się że czuje się u nas szczęsliwa.Czekamy na pana doktora,pozdrawiamy

Najwyraźniej musi jakoś rozładować energię - myślę że te pomysły z zabawką kong są super. Ona młoda jest i na pewno się uspokoi. Poza tym trochę przeszła w swoim życiu, więc trzeba dać jej czas i próbować tych sposobów.

Dziękujemy za wieści :)

Posted

witajcie!kupiłam wczoraj zabawkę kong-bardzo małe zainteresowanie ze strony Negruśki he he,chyba ja byłam bardziej rozbawiona niż ona.Mój piesek najwyrazniej lubi rzeczy naturalne a nie jakieś sztuczniaki:razz:...no chyba że smakołyk jej w tym nie odpowiada ale to karma z cielęcinką więc nie rozumiem..:eviltong:Najlepszy jak na razie na nią sposób to izolowanie w jednym pomieszczeniu...pozdrawiam

Posted

na 16-tą idę do pracy i nie ma mnie do północy.postanowiłam iść wymęczyć mojego pieska na długim spacerze:lol:.Zobaczymy co bedzie.Sytuacja się trochę zmieni jak z wakacji wróci mój syn za kilka dni,wtedy Negra krócej będzie sama no i częsciej pod kontrolą...będzie dobrze:lol:

Posted

czarnula30 napisał(a):
na 16-tą idę do pracy i nie ma mnie do północy.postanowiłam iść wymęczyć mojego pieska na długim spacerze:lol:.Zobaczymy co bedzie.Sytuacja się trochę zmieni jak z wakacji wróci mój syn za kilka dni,wtedy Negra krócej będzie sama no i częsciej pod kontrolą...będzie dobrze:lol:

Musi być :):)

Posted

No, jak to mawiała moja Babcia: "g...o" chłopu, nie zegarek! :) Nie poznała się Negrita na kongu... Spróbuj jej jeszcze zapakować tam pasztet z puszki albo serek topiony - takie maziaje się fajnie wylizuje...

Posted

witajcie.Przyszłam do domu po pracy a tu Negra wygryzła w drzwiach dziurę i uciekła z kuchni.Pogryzła co się dało, i wszystkie nasze buty.co robić?? prosze o szybką poradę. sąsiedzi mówią że jak mnie nie ma w domu to ona strasznie wyje.co robić??

Posted

Jest u nas już ponad miesiąc,pogryzła tak wiele rzeczy,ile czasu pies potrzebuje aby sie oduczyc gryzienia?z tymi drzwiami to niespodzianka dla mnie.nie jesteśmy bogaci, a ona nam jeszcze wszystko niszczy:roll:

Posted

Ona jest jedynym waszym psem? Mi się wydaje że Negra po tych traumatycznych przeżyciach nie umie się jeszcze odnaleźć. A próbowaliście ją wybiegać?
Rotek pisała, że zna sposób na takie zachowanie - skontaktuj się z nią. Ona się na tym zna.

Posted

Może to głupie, ale moja mama oduczyła swojego psa wycia i gryzienia butów w prosty sposób: przed wyjściem nie żegnała się z nim (nie zwracała na niego uwagi) tylko wychodziła i zostawiała włączone radio albo telewizor - po tygodniu pomogło. Pies tez był po przejściach i chyba się stresował jak zostawał sam - ale ten sposób, może nie jakiś wymyślny, ale pomógł...

Posted

Przede wszystkim chowajcie buty !!!i inne rzeczy , które mogą się znaleźć w zasięgu jej dzioba.
Zostawcie jej coś do gryzienia, może zęby wymienia. prasowaną kość albo stary skórzany pasek. No i włączone radio lub TV.

Posted

[quote name='Kulkerson']Może to głupie, ale moja mama oduczyła swojego psa wycia i gryzienia butów w prosty sposób: przed wyjściem nie żegnała się z nim (nie zwracała na niego uwagi) tylko wychodziła i zostawiała włączone radio albo telewizor - po tygodniu pomogło. Pies tez był po przejściach i chyba się stresował jak zostawał sam - ale ten sposób, może nie jakiś wymyślny, ale pomógł...

to nie jest głupie,
na stronie http://pies.onet.pl/13,1,eksperci.html też tak radzą robić. W ogóle to bardzo dużo skorzystałam z rad ekspertów na tej stronie. Polecam! Można też wysłać własne zapytanie i śledzić kiedy pojawi się odpowiedź (zwykle po 2-3 tygodniach)
tu jest nt niszczenia w domu: http://pies.onet.pl/2,szukaj.html?q=niszczy

Posted

Z pewnością nie wolno robić rytuału ani z wychodzenia ani z przychodzenia do domu. To jest książkowy lęk separacyjny. Klatka jest dobrym rozwiązaniem (choć nie rozwiązuje problemu wycia :(). Moim zdaniem kontakt z behawiorystą byłby najlepszym (choć pewnie nie najtańszym) rozwiązaniem. Może weźmie poprawkę, że to pies ze schroniska i da upust? Zresztą lepiej zainwestować w specjalistę, bo to i tak wyjdzie taniej niż wymiana drzwi, kupno nowych butów dla całej rodziny itp.

Posted

Witam, mój adres email to [email protected]ękuję za wszystkie podpowiedzi.spróbuję z tym radiem czy tv.Zauważyłam że jak ja zamknęłam kiedyś w mojej malutkiej łazience ale za to z dużym oknem, bo to łazienka z kuchni zrobiona,wtedy jak do tej pory nic nie pogryzła.Fakt że stoi tam tylko pralka wanna i toaleta, ale zawsze można by było coś pogryżć a tu jak na razie nic.Ciekawe co??

Posted

To co ona miała pogryźć? wannę, toaletę, okno? Nie gryzła , bo nie miała czego.Fakt, jeszcze są przewody ,ale lepiej niech nie próbuje.
Może łazienka to wyjście ,ale dajcie jej coś do gryzienia.Zanudzi się dziewczyna. Wodę miała wstawioną?

Posted

do Pokera
Ja kocham zwierzęta, Negra zawsze ma wodę ,różnego rodzaju kości i zabawki,suchą i mokrą karmę.Kupiłam jej zabawkę konk i też już ją pogryzła.Dzisiaj w nocy dorwała moją koszulkę i poodgryzała od niej ramiączka.Nie wspomnę o kapciach bo w sumie to zapomniałam ich schować jak przyszłam przed północa z pracy.Dziś wraca z wakacji mój syn, Negra rzdziej bedzie sama, może to pomoże??:roll:

Posted

Ona jest młoda i przeszła wiele - myślę, że przy odpowiednich reakcjach jej to minie. Mojej mamy pies robił to samo i po jakimś czasie mu przeszło, zadomowił się a mama różnych sposobów próbowała i w końcu mu przeszło. Teraz jest już spokojny.