Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Jasza']

A DT o którym mi powiedziała Wtatara jest sprawdzony...to tam była Florka, ktorą niektorzy znają ;-)
[/QUOTE]

Ciebie to ciagle nie znam, ale panią Celinkę, Dropsa i Florke mialam przyjemnosc poznac :loveu: Dropsik to przyjazne zywe sreberko, Dunia nie bedzie sie nudzic. Tylko po operacji pewnie bedzie trzeba ograniczyc ich zabawy. :)

Posted

E tam, nie znasz ;-)
Znasz, tylko się nie widziałyśmy...:-)

Ingo - co do Opieńka, to Jaaga raczej powinna się wypowiedzieć, bo ja nie wiem.

Smycze automatyczne bardzo lubię, Reksio jest zawsze w lesie na automacie, puszczam go tylko tam, gdzie wiem, że nikogo nie ma i nie będzie.
Mamy takie swoje miejsca.
Ale niewidomy pies - zgadzam się z Wami - bezpieczniej i pewniej bedzie się Dunia czula na normalnej smyczy.

Posted

Bardzo, bardzo dziekujemy!!!!:multi::multi::multi:
Ja mam od wczoraj komputer naprawiony
to za jakiś czas zrobię dla Dunieczki bazarek!:loveu::loveu:

Posted

Jedzie do DT do Pani Celiny - koleżanki Wtatara, tej samej u ktorej była Florka, też wyciągnięta z sosnowieckiego schroniska. :-)
Jedzie jutro ze Slayem.
Będą na miejscu popołudniu :-)

Posted

No, dzisiaj dla Duni jeden z kolejnych ważnych dni.
Opuszcza miejsce które zna, ludzi których kocha....bezpieczną przystań...
Jedzie w nieznane..dla niej nieznane - bo ja wiem, że to dobry, kochający dom, fajny kolega Dropsik i Pani Celina o wielkim sercu :-)
Na miejscu będą popołudniu.
Kciuki za podróż wskazane!

Posted

Dunia już u Pani Celinki! :-)
Przywitała Ją fajnie, z Dropsem też ok.
Dropsik jest przyzwyczajony do tego, że Duni zdarza się na niego wpaść, bo Pani Celina miała wcześniej na tymczasie prawie ślepą Dudzię.
Mieszkanie Dunieczka poznała obchodząc je i obwąchując, do Pani Celinki się garnie, uwielbia się przytulać i wciskać na kolana. :-)
Jak Drops przychodzi po głaski, to ona zaraz z drugiej strony Pani Celiny zaczepia Ją łapką ;-)
Zazdrośnica!:razz:

Spała grzecznie pierwszą noc [B]w łóżku[/B], razem ze swoją nową "mamą" i Dropsem.:loveu::loveu:
Rano nie zdążyła z siusianiem i zdarzyla się wpadka, ale Pani Celina mowi, że musi rozpracować Duni pory spacerowe i będzie ok.
Na spacerach jest grzeczna, jak się zbliża do krawężnika, to Pani Celina mówi "hop" i Dunia juz zaczyna reagować, wie, że jak słyszy to słowo, to przed nią jest "przeszkoda" i świetnie sobie radzi.

Z córką Pani Celiny przywitala się i ją zaakceptowała bez problemu, tylko Jej chłopakowi nie chciała się dać pogłaskać, wystraszyła się i warknęła.

Pani Celina jest tak pozytywna osobą, tak pełną dobrej energii, tak przeświadczoną, że wszystko jest i będzie dobrze, że ja sama odżyłam i tak bardzo się cieszę, że nawet nie potrafię tego wyrazić, pisząc takie zwykle, codzienne Duniowe wieści.:loveu::loveu::loveu::loveu:

Żeby nie było tak różowo, napiszę , że w czasie podróży mała dała Slayowi popalić.
Jechała razem z niewidomym Zenkiem i jedną maluszką od Lu-gosiak.
Szalała w samochodzie, przegryzła smycz..:roll::roll:
Andrzej prosil, że jak będzie z nią jechał 16 wrzesnia, to żeby miała transporter.

Muszę poszukać u Dogomaniaczek z Krakowa, czy któraś mogłaby taki pożyczyć na jeden dzień.

Z tego wszystkiego Slay zapomniał dac Pani Celinie te 200 PLN, ale przelał juz, albo przeleje z powrotem na konto Feliksika -
ja już z Hanią rozmawiałam, jak tylko Pani Celina poda mi swoje konto, to zaraz pieniądze do Niej polecą.

Nie ukrywam, że liczę na odwiedziny Wtatary u Duni - i zdjęcia oczywiście!:oops::oops:

Slay - DZIĘKUJEMY!!!!:loveu::loveu:

Następne wieści - wieczorem ;-)

Posted

[B]dziewczyny , kto mógłby zrobic jakieś super Allegro dla psa, którego Celina znalazła w tramwaju.[/B]
[B]Pies w schronie, byłysmy z Celina, porobiłam fotki, jest chyba z 20 ogłoszeń ale nie było ani jednego telefonu, moze ktoś napisze jakiś fajny tekst[/B]

Posted

[quote name='Awit']To Duneczka mieszka gdzie w Krakowie?
A zabieg w w-wie będzie i z powrotem do Pani Celiny pojedzie?[/QUOTE]
Dokładnie :-)

Wczoraj Pani Celina Dunię wyczesała, wyszla całkiem spora kupka sierści ;-)
Relacje z Dropsem coraz lepsze, spotykane na spacerach psy wita bardzo wylewnie, bardzo lubi takie spotkania :-)
Warknęła co prawda na córkę Pani Celiny - ale zdarzyło się to kiedy Karolina przyszla do domu i chciala Dunię nagla uscisnąć.
Pani Celina mowi, że to z tego powodu, że Dunia nie widzi i boi się czegoś, czego nie ma możliwości najpierw obwąchać, czegoś ( lub kogoś) co na nią "spada" niespodziewanie zanim się na to przygotuje.
Ale do napotkanych ludzi podchodzi ufnie, obwąchuje, poznaje.

Wczoraj była na pięciu spacerach i maszerowała dzielnie.
Ale chyba najulubieńszym Duniowym zajęciem jest przytulanie się do Pani Celiny na Jej kolanach ;-)

Wczoraj też Pani Celina podała mi swoje konto, przekazałam Feliksikowi i jak tylko pieniadze od Slaya wpłyną, Hania przeleje Pani Celinie.

Operacja za 10 dni.
NADAL NIE MAM RECEPT.

Posted

Deklaracja poszła, dobrze, że Dunia zaaklimatyzowała się w nowym miejscu. Teraz kiedy już nie pamięta jak jej było źle, to i nowy - swój - domek powinna zaakceptować szybciutko:) Dzielna jest, ale teraz dopiero życie przed nią... Znowu zobaczy wszystko...:) Trzymam kciuki!

Posted

Wiedziałam, że będzie dobrze! Jej przede wszystkim potrzebny jest spokój i jak najwięcej uwagi ze strony opiekuna. Super! Jasza, ale ja durna jestem... Gdzie ta dr Łabczewska przyjmuje? Pojadę po te recepty i wyślę Ci kurierem! Że też wcześniej na to nie wpadłam, tępa koza!