Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aaa to ta charciczka która siedzi w boksie (tak mi się wydaje) z Cześkiem. W takim razie może wyjdzie na spacer. Albo może obie są (chartka i ONka) w tym boksie?

Super zdjęcia ^^

Posted

Nie ma zrobionego USG, bo lekarz powiedział że jeśli nie ma zmian na macicy czy płynu to on jej nie zobaczy. Skonsultuję to dziś z dr Olender, bo ma doskonały sprzęt i u każdej suki przy badaniu jamy brzusznej zawsze coś o macicy powiedziała.

Dalej trzeba zbierać na transport, bo to prawie cała Polska do przejechania.

Posted

Na FB Pani Edyta deklarowała,że zapyta znajomego o pomoc w transporcie,gdyż on jezdzi na tej trasie służbowo.Może zajrzyjcie tam,zawsze taniej by było jakby transport odszedł.

Posted

Podałam Pani Edycie ( BajceB) numer telefonu i mój adres mailowy zaraz jak tylko napisała na FB.
Niestety nie odpowiedziała.

Jaago - piszę do Toyoty.

Arim - dziękuję z całego serca - juz podaję konto.

Posted

[quote name='feliksik']dotarły wpłaty od Javeny z bazarku Leosia - 30zł i Katarzyny Ellmann-Stawickiej 30zł:multi:

dziękujemy kochani - Javena czy mam ci coś przelać za wysyłkę?[/QUOTE]

[COLOR="#8b0000"]Feliksik[/COLOR] ,nie bardzo rozumiem .Jaką wysyłke?

Posted

Hani chodziło pewnie o to, czy to cała kwota dla Duni, czy z tego jeszcze ma odjąć za wysyłkę fantów i przelać na Twoje konto.

Trzymajcie kciuki - załatwiamy transport Duni...to znaczy Jaaga załatwia.
Ja - nocleg.

Posted

[quote name='Jasza']Hani chodziło pewnie o to, czy to cała kwota dla Duni, czy z tego jeszcze ma odjąć za wysyłkę fantów i przelać na Twoje konto.

To cała kwota.Reszta na Leosia. Za wysyłke płaciły te co kupowały.

Posted

Jasza, nie załatwiam transportu, tylko czekam na wiadomość od slaya ;).

Dunia ma cukier w normie, czyli nie tu tkwi przyczyna. Ze zdjęć z aparatu JOMY prawie nic nie wyszło. Na podglądzie było lepiej, w rzeczywistości wszystko nieostre, nie do obrobienia.
To jedno jeszcze jakos wygląda, widac na nim oczy Duni.
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/860/dsc01295f.jpg/][IMG]http://img860.imageshack.us/img860/2187/dsc01295f.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Jaaga - gdyby nie Ty i Twoja mama to ja bym nawet nie wiedziała o istnieniu kogoś takiego jak Slay - dlatego napisałam, że Ty załatwiasz ;-)
Moje zdjęcia też na podgladzie wyglądały na dobre, a potem, na ekranie monitora widać, że mało ostre.
Jeszcze przyjadę w przyszłym tygodniu - moze mi się uda urwać z pracy na pół godziny, to bym przyleciała i zrobię wtedy kilka jeszcze zdjęć.

A jak integracja Duni?
Jest już ciepło, mogła byc już wykąpana i zapoznana ze stadem, czy jeszcze jest sama?

Edit - oczy Duni na zdjęciach nie wygladają tak źle jak w rzeczywistości, bo wydaje się jakby tylko lampa błyskowa się w nich odbiła.
Czesto robię zdjęcia moim psom i choć mają zdrowe oczy to czasami jak błysk aparatu się uwieczni na zdjęciu, to ich oczy wygladają podobnie jak oczy Duni...

Posted

[SIZE=2]Witam. przepraszam ze teraz odpisuje ale musiałem się wyspać. dopiero dzisiaj wróciłem o 9.[/SIZE]
[SIZE=2] [/SIZE]
[SIZE=2]Koszt transportu będzie dość duży. Tam i z powrotem to koszt około 350 zł.[/SIZE]
[SIZE=2] [/SIZE]
[SIZE=2]Co do terminu transportu najlepiej do mnie zadzwonić podam na PW[/SIZE]
[SIZE=2] [/SIZE]
[SIZE=2]Myślę ze pod koniec tygodnia gdyż zatarłem hamulce w tylnim kole a przed taka trasą muszę to zrobić. [/SIZE]
[SIZE=2]Dokładnie będę wiedział w Poniedziałek co i jak.[/SIZE]
[SIZE=2]Pozdrawiam slay[/SIZE]

Posted

[quote name='slay'][SIZE=2]Witam. przepraszam ze teraz odpisuje ale musiałem się wyspać. dopiero dzisiaj wróciłem o 9.[/SIZE]

[SIZE=2]Koszt transportu będzie dość duży. Tam i z powrotem to koszt około 350 zł.[/SIZE]

[SIZE=2]Co do terminu transportu najlepiej do mnie zadzwonić podam na PW[/SIZE]

[SIZE=2]Myślę ze pod koniec tygodnia gdyż zatarłem hamulce w tylnim kole a przed taka trasą muszę to zrobić. [/SIZE]
[SIZE=2]Dokładnie będę wiedział w Poniedziałek co i jak.[/SIZE]
[SIZE=2]Pozdrawiam slay[/SIZE][/QUOTE]

Dzękuję Slay.

Kochani, przepraszam, ale wczoraj byłam poza domem.
350 PLN to brdzo dużo pieniędzy.
Ale dla Duni to jedyna szansa, myśle, że nie mamy wyboru, jak tylko zbierać pieniadze...
Bardzo, bardzo proszę....rozsyłajcie wątek....
Ja jestem na Dogo przeważnie w pracy....rozsyłam ile tylko mogę....ale to wszystko jak widać mało....

Otrzymaliśmy pozytywną decyzję w sprawie dofinansowania Duniowej podróży ze skarpetki kochanej Talcott.
Czekam na decyję co do kwoty, 25 procent muszę zwrócić, ale to zawsze duż pomoc.
Dziękuję Monice z Katowic, __Larze i Agusizet za poparcie.

Posted

Arim - dziękuję z całego serca za pomoc Duni!!!!
Slay dzisiaj znowu w drodze.
Wysłałam mu tylko sms-a, zadzwonię popołudniu.
I czekamy na decyzję.

[B][U]Kochani - badania Duni to koszt 260 PLN a transport - 400 PLN.[/U][/B]
[I]Slay napisał że ok. 350 - wiem - ale to 720 kilometrów - a On nie chce nawet się tam zatrzymać na nocleg.[/I]
[I]Poświęci Duńce całą dobę a koszty i tak są zaniżone)[/I]

[B]Razem 660 PLN!!![/B]
[B]To prawie wszystko co udało nam się uzbierać....[/B]

Każda pomoc na wagę złota...
A tymczasem - prosimy również o kciuki za to, żeby wszystko wreszcie się zaczęło układać w szczęśliwą Duniową historię.

Posted

Nie dostałam nr konta, ale spokojnie poczekam i baaardzo trzymam kciuki by się udało uzbierać na transport.
Bo transport transportem ale jeszcze potem zabieg, tak?

Posted

Haniu - dziękuję za informację.
Awit - przepraszam - konto już wysyłam :-)
Masz rację - najpierw badanie i podróż - to jedna sprawa.
Druga - czy oczy Duni mogą być w ogole operowane...czy malutka może jeszcze widziec...
I trzecia sprawa - DT - mamy mniej niz połowę deklaracji...

__Lara - dziękuję za rozsylanie wątku!!!

Ja jutro klecę kolejny bazarek....

Posted

Rozmawiałam przed chwilką ze Slayem!
[B][U]Pojedzie z Dunią w czwartek rano!!![/U][/B]
Wcześniej umówiłam badanie z Panią doktor Nestorowicz na 14.00.

Trzymajcie mocno, mocno kciuki!!!
Sama nie wiem za co...za podróż przede wszystkim...za Dunkę...za Slaya...
i przede wszystkim - za pozytywny, jak najlepszy wynik badań!