ania shirley Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Może udzieli jej się szczęście jej imienniczki?? Dunia nr 1 napewno przesłała pozytywne fluidy:cool1: Quote
Javena Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Jestem całym sercem z Wami .Super nowina.Tylko ta kasa..........kurcze,moze coś na bazarek znajde? Quote
Jasza Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 [quote name='Javena']Jestem całym sercem z Wami .Super nowina.Tylko ta kasa..........kurcze,moze coś na bazarek znajde?[/QUOTE] [B]Javenko[/B] - a _Lara podesłała Ci zdjęcia fantow na bazarek? [B]Jaaga[/B] - tak jak pisałam, będę dzisiaj około 15.30 - prosto po pracy. I zaraz szukam telefonu do doktora Garncarza. Quote
Jasza Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 Na stronie kliniki doktora Garncarza znalazłam taki wpis: [COLOR=#000][FONT=verdana][B][SIZE=5][COLOR=red]W dniu [COLOR=teal]10.06.2011[/COLOR] będziemy badać oczy i serca Tychach. Zainteresowanych prosimy o kontakt z naszą rejestracją 22 858 80 62. ZAPRASZAMY[/COLOR][/SIZE][/B][/FONT][/COLOR] [B][SIZE=5][COLOR=#ff0000][/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=black]Zadzwonię o 9.00 i zapytam o koszt.[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=black]Jaaga, czy za zwrot kosztów paliwa Twój mąż mógłby pojechać?[/COLOR][/SIZE][/B] Quote
feliksik Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 wpłynęły pieniążki od Paulinken - 50zł - dziękujemy serdecznie:loveu: Quote
__Lara Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 [quote name='Jasza'][B]Javenko[/B] - a _Lara podesłała Ci zdjęcia fantow na bazarek? [B]Jaaga[/B] - tak jak pisałam, będę dzisiaj około 15.30 - prosto po pracy. I zaraz szukam telefonu do doktora Garncarza.[/QUOTE] Nie podesłała, bo ciągle jej coś wypada i zdjęć fantom nie porobiła, ale się poprawi:eviltong: Co za wiadomość, że Dunia może odzyska wzrok!!! Jaszo, nasza fundacja wiem, że zbierała kiedyś za pośrednictwem innej fundacji pieniądze na allegro, podpytaj Anetę. Nie wiem jak to teraz wygląda. Quote
Jaaga Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 [quote name='Jasza']Na stronie kliniki doktora Garncarza znalazłam taki wpis: [COLOR=#000][FONT=verdana][B][SIZE=5][COLOR=red]W dniu [COLOR=teal]10.06.2011[/COLOR] będziemy badać oczy i serca Tychach. Zainteresowanych prosimy o kontakt z naszą rejestracją 22 858 80 62. ZAPRASZAMY[/COLOR][/SIZE][/B][/FONT][/COLOR] [B][SIZE=3][COLOR=black]Zadzwonię o 9.00 i zapytam o koszt.[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=black]Jaaga, czy za zwrot kosztów paliwa Twój mąż mógłby pojechać?[/COLOR][/SIZE][/B][/QUOTE] Dr Garncarz podobno robi tylko operacje, a psy są na to badane gdzie indziej. To kwestia sprzętu. Trzeba zadzwonić i Go zapytać. Najpierw trzeba zbadać Duni poziom cukru, żeby wykluczyć cukrzycę, jako powód ślepoty. Quote
Jasza Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 Rozmawiałam już z wszystkimi, namieszałam, odkręcam. Badania nie mogą być przeprowadzone w Tychach, bo tam nie ma specjalistycznego sprzętu.... Quote
Jasza Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 [quote name='feliksik']wpłynęły pieniążki od paulinken - 50zł - dziękujemy serdecznie:loveu:[/quote] dziękuję!!!! Quote
JOMA Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 A ja chciałam już kopiować tę informację na inne zaprzyjaźnione wątki - szkoda. Quote
Jaaga Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Jaszo, to gdzie można je zrobić, dowiedziałaś się? Quote
Jasza Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 Więc juz wiem...dzwonilam... Konieczne jest badanie u doktor Nestorowicz w Grudziadzu - badanie ktore ma na celu sprawdzenie, czy siatkówka pod rogówką jest nienaruszona i czy operacja ma sens. Pani doktor współpracuje z doktorem Garncarzem i potem można ustalać operację. Jeżeli okaże sie wszystko ok. Operacja w Warszawie. Koszt do uzgodnienia, w zależności od tego, czy wszczepia się nową, sztuczną soczewke, czy nie. Jedno oko - tak na full wypas - 2700 PLN. Siedze i ryczę. Już bym wolała nie wiedzieć...gdzie ja uzbieram taką kwotę.... Jak nawet na Dt nie mam w całości... Quote
Jasza Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 Badania TYLKO w Grudziadzu i Olsztynie. Jaago - Jolanovi może zawieźć Dunię w sobotę na badanie poziomu cukru , tylko gdzie? Quote
Jaaga Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Jaszo, a jaki przypuszczalny koszt badania? Na razie warto na to zbierac, bo nie wiadomo, czy operacja dojdzie w ogóle do skutku. Z drugiej strony szkoda nie próbować i zostawić Dunie niewidomą na resztę zycia, jesli jest szansa na odzyskanie wzroku choć w jednym oku. Koniecznie trzeba zdjęcia zrobić, podawać oficjane konto i wszedzie zbierać kasę. Na dogo potrzebna pomoc w organizowaniu akcji, bo tu raczej takich pieniędzy nie nazbiera się, bo każdy jakies psy finansuje lub ma pod opieką. Może ktoś załozyć Duni wątek na Miau w innych zwierzętach? Wszędzie trzeba o niej pisać. Poreklamujcie moze jeszcze gdzieś mój bazarek w podpisie. Pozostałe psy są jakos zabezpieczone, to pieniadze, choc niewielkie moga pójść na Dunię. na bazarku mam wystawione poidło fontannę, jednak tu nie ma chętnych na nie. Może ktoś wystawiłby je normalnie na Allegro? Są drogie, więc moze udałoby się je sprzedac za porządną cenę. Inaczej nie mogę pomóc. Quote
feliksik Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 o jezu, mam dzisiaj słaby dzień a ta kwota mnie powaliła. mało powiedziane - powaliła mnie moja kwota na operację Paluszka, a tutaj to masakra - skąd tą kasę wziąć??? Chyba allegro cegiełkowe, ale nie wiem kto robi, FB chyba już Dunia ma, więc trzeba tam wpisać Quote
feliksik Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 ja zaraz zaproszęna wątek [B]majqa, [/B]ona piękne teksty pisałą, które umieszczałam na Onecie. Więc jak tylko się zgodzi, to ja na Onet Dunię wrzucę Quote
TERESA BORCZ Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 podajcie cioteczki konto, dorzucę się skromnie na oczy duniusiowe, ale zaznaczam ze dopiero po 14 czerwca/ Quote
paulinken Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Może by Isadora7 albo Selenga zrobiła allegro cegiełkowe? Tylko jakiś rzewny tekst by musiał być... Quote
feliksik Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 [quote name='paulinken']Może by Isadora7 albo Selenga zrobiła allegro cegiełkowe? Tylko jakiś rzewny tekst by musiał być...[/QUOTE] no właśnie o tekst już napisałam do majqi, może znajdzie chwilkę Quote
Jaaga Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 To moze Majqa napisałaby wzruszający tekst, a potem allegro cegiełkowe?Jest już jakies oficjalne konto, żeby podawać w pierwszym poscie? Quote
Jasza Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 Ja juz wcześniej napisałam prośbę do Rybci o tekst, ale na razie nie odpowiedziała. Dzisiaj będą zdjęcia, potem poproszę Selengę i Isadorę o pomoc w Allegro cegiełkowym. Zaraz dzwonię do doktor Nestorowicz w sprawie kosztów badania. [B]Pani Tereso[/B] -tradycyjnie - ma Pani zapchaną skrzynię ;-) Quote
feliksik Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 [quote name='Jaaga']To moze Majqa napisałaby wzruszający tekst, a potem allegro cegiełkowe?Jest już jakies oficjalne konto, żeby podawać w pierwszym poscie?[/QUOTE] no właśnie zbieramy na moje konto, ale w takich akcjach nie można podać prywatnego konta - musielibyśmy chyba przez fundację jakąś. choroba, czy ktoś się zna bardziej na tym, żeby czegośnie zawalić Quote
Jasza Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 [quote name='Jaaga']To moze Majqa napisałaby wzruszający tekst, a potem allegro cegiełkowe?Jest już jakies oficjalne konto, żeby podawać w pierwszym poscie?[/QUOTE] Oficjalnego konta nie ma. Pieniądze zbiera Feliksik. Jak Selenga robi Allegro to zbiera na swoje konto a potem przelewa, tak ja to zrozumiałam widząc na innych waątkch. Ale do Amikat napiszę. Quote
paulinken Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Jeśli konto nie-fundacyjne, to trzeba napisać, że przedmiotem aukcji nie są cegiełki, tylko np. dyplomy z podziękowaniem. I nie może być słowa o aukcji charytatywnej, tylko że zbieramy na pomoc dla psa. Quote
Recommended Posts