Jasza Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 Jolanovi - dostałam list od Ciebie, ale bez załącznika, bez zdjęcia ;-) Quote
yolanovi Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 przesłalam jeszcze raz - powinno już byc ok. sorry Quote
Jasza Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 Dziękuję :-) Teraz dotarł: [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/0376262f344b672e.html"][IMG]http://images45.fotosik.pl/911/0376262f344b672egen.jpg[/IMG][/URL] Quote
Jasza Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 A ja Cię jutro poznam Dunia!:loveu::loveu::loveu: Quote
Agnieszka103 Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Skrzynka "przeczyszczona", proszę o dane do przelewu Quote
yolanovi Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 dzień dobry. przepraszam, że wczoraj nie odezwałam się już ale zabrakło dnia, wieczoru, a potem padłam i nie właczałam już komputera. moge pojechać z dziewczynką do weta w sobotę. byłabym po nią ok godz.10.00 czyli tak na 10.30 można by umówić wizytę. plus minus oczywiście. Quote
feliksik Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Wpłynęły pieniążi od Jaszy i jej mamy - 70zł :loveu:[B]dziękujemy serdecznie[/B]:loveu: Quote
Jasza Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 [quote name='yolanovi']dzień dobry. przepraszam, że wczoraj nie odezwałam się już ale zabrakło dnia, wieczoru, a potem padłam i nie właczałam już komputera. moge pojechać z dziewczynką do weta w sobotę. byłabym po nią ok godz.10.00 czyli tak na 10.30 można by umówić wizytę. plus minus oczywiście.[/QUOTE] Serdecznie dziękuję Jolu! Piszę PW do Jaagi! Feliksik - dziekuję za informację! Agnieszko - wysyłam konto, dziekuję! Quote
Jasza Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 Jak Jaaga potwierdzi wizytę w sobotę, to napisz [COLOR=teal][B][U]Jolanovi,[/U][/B][/COLOR] czy przelać Ci na konto jakieś pieniadze, bo nie wiem ile bedzie kosztować taka wizyta, czy będziesz miała, żeby wyłożyć. Ja jadę dzisiaj do Duni!!!! Usciskam ją jak pozwoli, i zrobię duuużo zdjęć!!! Quote
yolanovi Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 czekam zatem na potwierdzenie wizyty. kasę moge wyłożyć a potem poproszę o przelew. Dunia na pewno da się wyściskać. Jak ja odbierałam ze schronu bardz lgnęła do mnie, cały czas chciała być na rękach. to czekam na info w spr. wizyty. Quote
Jasza Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 Dobrze, to czekamy na powierdzenie od Jaagi. Quote
Jasza Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 [B]Joma[/B], jednak chyba też będę w czwartek, bo dzisiaj prawdopodobnie mała pojedzie do weterynarza. A jutro moja mama zaopiekuje się moimi psami więc mogę do Jaagi pojechać zaraz po pracy, a właściwie pójść, bo mam rzut beretem. Będę około 15.30 a Ty? Quote
JOMA Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Ja będę wcześniej niestety - a ty ze Świętochłowic pieszkom do Jaagi ? - czy aby to ta sama Jaaga ? :razz: Quote
Jasza Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 Z pracy, z pracy, a pracuję na Budowlanej w Katowicach, więc bliziutko! Ale o zdjęcia poproszę, bo nie wiem jak moje wyjdą, ok? Quote
Jasza Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 No, chyba, że możesz przyjechać po 15, to byśmy się spotkały. Quote
JOMA Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 No właśnie nie dam rady - będę załatwiała różne zaległe firmowe sprawy "na mieście" a w międzyczasie podrzucam pudle do prania i strzyżenia :p Quote
Jasza Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 Aaaa! to takie buty. Zapomniałam, że Jaaga też strzyże ;-) Quote
__Lara Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 [quote name='Jasza']Aaaa! to takie buty. Zapomniałam, że Jaaga też strzyże ;-)[/QUOTE] Jaaga, właśnie, ile bierzesz za strzyżenie? :cool3: Quote
Jaaga Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Zależy jakiego psa. Dunia już jest po wizycie u dr. Gierka. Prawdopodobnie to katarakta. Operacje przeprowadza dr. Garncarz we Warszawie. Trzeba tam zadzwonic i zapytac, gdzie mozna zrobic wczesniej badania, bo dr. Gierek wie tylko o ośrodku w Grudziądzu. Skoro jednak operacje sa we Warszawie, to na pewno dr. Garncarz wskaże miejsca, gdzie wczesniej można postawić diagnozę. nie ma sensu operować bez tego badania. Wczesniej trzeba zbadać cukier, najlepiej na czczo, żeby wykluczyc cukrzycę. Czy ktoś da radę z nią podjechać do lekarza? Oprócz tego ma dziurę w oku po urazie, taką ok. 2 tygodniową. Wiek doktor ocenił na 8 lat. Za wizytę mama nic nie zapłaciła. Ma leki na ranę oka do wykupienia. Podsumowując, jesli Dunia ma szanse odzyskac wzrok, to trzeba zrobic badanie i operację, dowiedziec się o ich ewentualny koszt i zacząć zbierać pieniądze. Skoro jest o połowę młodsza, niz podano w schronisku, to myśle, że warto zrobić to badanie, bo jeszcze kawał życia przed nią. Najlepiej byłoby zapytac jakąś zaprzyjaźnioną organizację o mozliwość udostępnienia konta na zbiórkę pieniędzy. Zrobic zdjęcia oczu, poprosic kogos o allegro cegiełkowe, rozsyłac na FB. Widok jej oczu, tak białych, że aż prawie błekitnych źrenic powinie pomóc i poruszyć serca ludzi. Quote
Nutusia Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 No i od razu się trzeba dowiedzieć czy z tą operacją u dr Garncarza to będzie tak, że się psa przywiezie, zoperuje i zabierze czy też trzeba by było szukać Duni DT w Warszawie na ten czas, bo tego też się przecież nie załatwi "od ręki"... Quote
Jaaga Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Co tu taka cisza? Jaszo, chyba trzeba zmienić tytuł. U dr. Garncarza zabiegi są umawiane na okreslona godzinę i normalnie psy wracają do domów. Tylko najpierw gdzieś musi przejść badania i zakwalifikowac sie do zabiegu. Quote
Jasza Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 Jestem, jestem... Ogarniam... Więc tak: Jutro zadzwonię do doktora Garncarza ( numer znajdę w internecie czy ktoś zna?) i zapytam o to [B]gdzie[/B] Dunia może mieć zbadane oczy, tak? Potem zadzwonię do kliniki/ośrodka, który mi wskaże i zapytam o koszty, terminy itp. Jak się dowiem, to będziemy kombinować dalej, ok? Zmienię tytuł wątku. No i chyba do Anety napiszę, czy udostępniłaby konto Fundacji, jeżeli nie, to ...nie wiem. Skąd ten uraz mechaniczny???? Jezu. Dunia może widzieć. Wiecie co to znaczy??? Cieszę się i boję... Jaaga - jak Twoja mama wykupi krople - to napisz ile - Feliksik przeleje pieniądze, ok? Quote
Recommended Posts