malibo57 Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 [quote name='inga.mm']lecę do pracy odezwę sie wieczorem[/QUOTE] Chyba możesz podać cenę? Nie mamy czasu do wieczora. Quote
inga.mm Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 nie znając dokładnie zakresu prac, wielkości psa, mogę powiedzieć, że między 7 a 10 zł za dzień + koszty Ja właściwie prawie nic nie wiem o niej. Na razie. Bedę spóźniona do pracy, jeśli już nie wyjdę Quote
Kinia1984 Posted May 28, 2011 Author Posted May 28, 2011 dziś będę prawdopodobnie w schronie z siostrą, bo młoda się upiera żeby sprawdzić czy sunia nie ma się gorzej, wezmę aparat. Sunia waży około 10 kg ale jest szczuplutka, można powiedzieć że chuda...więc pewnie przytyje. Sięga do kolana, ma chude nózki...tyle wiem... Quote
li1 Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 Deklaracja Gosi Frac jest wpisana 2 razy w 1 poscie. Quote
malibo57 Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 Zadeklarowałam też karmić sunię. Kto ma jeszcze konto na FB ( ja nie mam) - tam trzeba rozkręcić akcję, ktoś musi wspomóc w tym Kinię. Quote
Onaa Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 Jaka bidusia, przyszłam na zaproszenie Ewy gonzales, ale pomóc nijak nie mogę :(. Quote
Kinia1984 Posted May 28, 2011 Author Posted May 28, 2011 [B]SBD wykreśl dubel z wpłata Gosi frąc i dopisz że karmę sponsoruje malibo57. To ja rozpocznę deklracje stałe 10 zł dla Malinki:) [/B] Quote
malibo57 Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 [quote name='pikola']Jestem na zaproszenie Cleo2008.Czy sunia ma allegro cegielkowe?[/QUOTE] Przypominam i tę opcję. Quote
Kinia1984 Posted May 28, 2011 Author Posted May 28, 2011 Pikola...przepraszam nie zauważyłam... jasne że przydałoby się allegro cegiełkowe...umiałabyś takie zrobić? Quote
li1 Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 Moje dziecko nie moze pojechac w najblizszych dniach do Warszawy. Moge jedynie zaproponowac mieszkanie w centrum dla suni na tydzien-dwa, tylko trzeba znalezc kogos do opieki. Mielibysmy troche czasu na zebranie deklaracji. Quote
Ellig Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 [quote name='malibo57']Zadeklarowałam też karmić sunię. Kto ma jeszcze konto na FB ( ja nie mam) - tam trzeba rozkręcić akcję, ktoś musi wspomóc w tym Kinię.[/QUOTE] Akcja jest rozkrecona na maksa, powiadomienia poszly do wszystkich duzych grup pomocowych i do osob prywatnych, potrzebne sa tylko konkterne decyzje.:) Quote
Kinia1984 Posted May 28, 2011 Author Posted May 28, 2011 Akcja rozkręcona owszem, ale poza moją skromną deklaracja stałą ani jednej innej...więc i decyzji ja żadnej nie podejmę...poza tym nie jestem jedyną osobą która zaangażowała się w pomoc suni...czekam na opinię SBD:) Quote
malibo57 Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 Na efekty trzeba poszekać dzien, dwa. mamy weekend. Kiniu, użyczyłyście konta na FB, pewnie użyczycie konta do allegro cegiełkowego, złożyłaś deklarację. Ja tez czekam na decyzję SBD I Abrakadabry, bo to one są "matkami chrzestnymi" Malinki :) Quote
Kinia1984 Posted May 28, 2011 Author Posted May 28, 2011 Właśnie rozmawiałam z Dr Łobaczewską, jak najbardziej skonsultuje Malinkę , ale dopiero w poniedziałek od 14 do 18 przyjmuje na Bemowie później około 19 na Modlińskiej-Tarchomin lecznica Vetka .Powiedziała że oczywiście upust dla niuni:) Quote
malibo57 Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 No, i ekstra. Jest transport? Czy Ty, Kiniu, możesz z nią pojechać? Przelewać kasę? Quote
sleepingbyday Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 dzwoń do abry, czy może w poniedziałek was zawieźć. co do dt - bez 3/4 deklaracji nie podejmę się odpowiedzialności. za dużo widziałam w życiu. to moze być wieczny tymczas! na razie mamy na pewniaka 500zł. ja bym, zależnie od diagnozy dr łobaczewskiej wyjęła ja do ingi, chocby na czas potzrebny do stabilizacji oka. ale czy taki czas jest potzrebny, tego nie wiemy bez konsultacji. w poniedziałek wyjeżdżam na delegację, wiec wam nie pomogę, niestety. dorzucam 5 zł deklaracji. zobaczymy, ile kaski zadkelarują (i czy na stałe) ludzie z fejsbuka. i ide poprawić 1 post. szukam dt bezpłatnego. mam kilka mysli, zobaczymy. ale tow szystko palcem na wodzie pisane... Quote
pikola Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 [quote name='Kinia1984']Pikola...przepraszam nie zauważyłam... jasne że przydałoby się allegro cegiełkowe...umiałabyś takie zrobić?[/QUOTE]Ja nie umiem ,ale poprosilam cioteczke Kerian.Beda potrzebne dane na kogo zrobic. Quote
Kinia1984 Posted May 28, 2011 Author Posted May 28, 2011 pikola jakie dane potrzebne? zapytaj proszę Kerian czy zrobiłaby. Właśnie byłam w schronie , oczko ciut lepiej, troszkę mniejsze, pracownicy wkraplają krople. Mam foty postaram się dziś wstawić, ja ją mogę w poniedziałek zawieźć...tylko co dalej... mamy 15 zł deklaracji stałej...jeśli się nic nie uzbiera to trzeba będzie ją odwieźć do schronu.... malibo jeśli możesz to ślij już kasę, bardzo Ci dziękuję:) aha, jesli Kerian nie znajdzie czasu to może poprosić Selengę? Quote
pikola Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 Juz wyslalam,czekam na odpowiedz.Napewno tu wejdzie to napisze co bedzie potrzebne.. Quote
aldira Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 szkoda suczki .... biedaczka nie dosc ze bezdomna to jeszcze chora... szukajmy ludzi ktorzy maja serce i nie zostawia ja tak chora i pomoga jej ... Quote
Kinia1984 Posted May 28, 2011 Author Posted May 28, 2011 Dziewczyny, dostałam wiadomość na fb: [URL="http://www.facebook.com/profile.php?id=100001547059148"]Magdalena Albrot[/URL] 28 maja o 15:58 [URL="http://www.facebook.com/ajax/report.php?content_type=9&cid=1974314911352&rid=100001547059148&h=AfgbqUafqtejVwx2"]Zgłoś[/URL] Szanowna Pani Kingo, czytalam o tej slepiej psince z Wolomina. Mam miejsce dla niej, moja znajoma ja wezmie na stale. Jest tez super okulista, jest tylko maly problem bo psinka wyladowala by w Niemczech (gdzie mieszkam) w oklicy Düsseldorfu pod granica Holenderska. Udalo by nam sie ja odebrac w nastepny weekend, mam prosbe, czytalam ze bedzie badana w poniedzialek, czy wtedy juz bedzie podjeta decyzja...? Mam super weterynarza okuliste ktory jest swietny, operowal juz moich dwóch kotów, mam do niego pelne zaufanie. Psinka miala by bardzo dobry dom do konca zycia i dobrego lekarza który by ja mial na oku. Czy jest taka opcja???? Zorganizowalibysmy wszystko na nasze koszty prywatnie. W sobote bedziemy w oklicy Zgorzelca. Co Pani na to? Zapraszam serdecznie do moich znajomych, mam tam zdjecia moich psów i kotów. Bardzo sie ciesze i czekam na odpowiedz..Magdalena Albrot Ja nigdy nie wydawałam psów za granicę i nie mam o tym pojęcia...co o tym myślicie...?? Quote
pikola Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 Sa zwolennicy i przeciwnicy..Ja mysle ze to dla niej szansa..Kurcze ale jestem zla,2 lata temu mieszkalam kolo Dusseldorfu,mialabym na nia oko.A trafila by do niemieckiej rodziny? Quote
malibo57 Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 Mam kilka psów za granicą - jeśli w szukaniu DS nie pośredniczy sprawdzona niemiecka fundacja ( nie Tiervermittler), to sama sprawdzam domy przez znajomych albo odwożę psa, po zebraniu informacji. Bez sprawdzenia nie wysłałabym suni. Trzeba pytać o referencje organizacji niemieckich, współpracę ze schroniskami. Przede wszystkim, dane personalne, telefon i adres tej osoby, która docelowo ma adoptować psa. Mówiąc o sprawdzonych fundacjach niemieckich miałam na myśli te, które mają status Fundacji, czyli ein Verein - skrót przy nazwie e.V. Quote
kasiek. Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 Jeśli chodzi o adopcje do Niemiec ,od dawna po FB ,krąży wydarzenie ,przykłady są potwierdzane ,że do Niemiec często psy ze schronów jeżdżą na testowanie kosmetyków i jako dawcy narządów i krwi .....ja mam takie info tam też są schrony i psów nie brakuje jak ktoś chce przygarnąc ... Quote
Recommended Posts