sleepingbyday Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 igiełka my tez takie znamy, ale one zajęte. a kto bezimienną weźmie na stałe do siebie? na stałe, jako ds... Quote
Kinia1984 Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 [quote name='sleepingbyday']jedna troche sie rózni. ale to nie ma znaczenia. oj tam oj tam:) różni się tym że trzeba wpuścić krople i uważać ze spuszczaniem ze smyczy:) dostałam nr konta od Agi35 [FONT=Tahoma]FUNDACJA "ZWIERZAKI W POTRZEBIE" UL. LEGIONÓW 55/1 05-200 WOŁOMIN [/FONT]53 1440 1387 0000 0000 1258 6396 z dopiskiem "sunia z jaskrą" Quote
sleepingbyday Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 ja uważam, że nie prosmy o przelewy. porządnie się zastanówmy - gdzie ją umieścimy na leczenie. czy szukac kase na dt lub domowy hotelik? fundacja powinna tu decydować, po głębszej i poważnej dyskusji oraz dogłebnym zastanowieniu się. Quote
malibo57 Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 Miałam Zorro z takimi oczami - dr Łobaczewska wyprowadziła go na prostą. Quote
Kinia1984 Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 My mamy Skarbusia z takimi oczami, oczywiście wzroku nie da się uratować, ale miewa sie całkiem dobrze, ale on juz wiekowy chłopak. Do misek trafia bez problemu z obojętne której części mieszkania:) Quote
AGA35 Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 Kochane może trzeba próbować , zawieć dziewczyne na konsultacje żeby mieć pewność co małej jest , jakie etapy leczenia wchodzą w grę , co wogóle się dzieje w jej główce............ potem niestety jak się nie znajdzie dt / ds mała musi wracać do schronu , Quote
Igiełka Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 sleepingbyday napisał(a):igiełka my tez takie znamy, ale one zajęte. a kto bezimienną weźmie na stałe do siebie? na stałe, jako ds... długo by tu tłumaczyć ,macie racje szukajcie od razu hotelu Quote
Kinia1984 Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 na szybko wydarzenie: http://www.facebook.com/event.php?eid=189422837773153&pending jeśli cos poprawić to mówcie. Proszę o rozsyłanie... Quote
sleepingbyday Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 nie mamy kasy na hotel!!! nawet, jak uzbieramy teraz jednorazowo kilak stów na leczenie, to potrzebujemy regularnie kilka stów na hotelik! ile czasu potzreba by ja hotelikować? nie mamy prawa zakładać, ze krótko.. ile psów z klembowa za to wyciągniemy? tam są śliczne, super adopcyjne psy. albo kilka adopcyjnyhc, albo jedna nieadopcyjna. mamy sumienie tak zadecydowac? Quote
Vasco Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 Ale czy możemy decydować, by jej skracać cierpienie bez konsultacji u dobrego weta? Zróbmy choć tyle... Quote
AGA35 Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 rozmawiałam z kago i moną i naszym zdaniem małej należy się konsulatacja . Nie można jej skazać na eutanazję nie wiedząc co jej dolega . Quote
sleepingbyday Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 ech, dziewczyny, nie o to chodzi przecież. chodzi o odwieczny dylemat. no i o to, czy stać nas na hotelikowanie!!!!! na razie nie stac. Quote
malibo57 Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 Ola, na hotel pieniądze trzeba uzbierać, jak na wszystkich wątkach na Dogo - same nie przyjdą;-) Quote
Kinia1984 Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 konsultacja, konsultacją wiadomo że najbardziej potrzebna, ja z jakiegos doswiadczenia wiem że zalecenia będą takie że co pare godzin wpuszczać 3 rodzaje kropli, co by to nie bylo jaskra, nowotwor , uraz oczu...i kontrole co 2- 3 dni na początku...i teraz pytanie czy w schronie ma szanse ze ktos bedzie tego pilnowal, ktos bedzie ją woził itp? niestety mimo najszczerszych chęci jakie by w schronie nie były przy 300-stu psach mało wykonalne... wiadomo że jak stan uda się ustabilizować tych zabiegów i sprawdzania bedzie dużo mniej ale jesli to jaskra ( a 90% jest) krople i sprawdzanie cisnienia w oczach przynajmniej raz w miesiącu do końca życia nawet... może zmieńmy trochę tytuł że zbieramy na hotel lub tymczas i ze ogólnie szukamy dt... Quote
malibo57 Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 To trzeba robić równolegle - zbierać na okulistę i na hotel. Quote
sleepingbyday Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 ZMIENIŁAM tytuł. jak wymyslicie cos chwytnego, dajcie znać. zaraz wychodze, bo obama mnie zmusza, inaczej do domu sie nie dostanę Quote
Kinia1984 Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 mam pierwsza deklarację wpłaty na fb:) Quote
Kinia1984 Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 dziekujemy...dziewczyny znacie jakies domowe hotele i domy tymczasowe w okolicy oczywiście żeby mała nie była setki kilometrów od okulisty? Quote
Ellig Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 Kinia1984 napisał(a):dziekujemy...dziewczyny znacie jakies domowe hotele i domy tymczasowe w okolicy oczywiście żeby mała nie była setki kilometrów od okulisty? Przepraszam ale nie wierze ,zeby w hotelu nawet klasy lux zajma sie sunia, jej trzeba bedzie poswiecic duzo czasu i uwagi i jeszcze konsultacje lekarskie , jezeli juz mamy czegos szukac to tylko dt...........o matko ale trudna sprawa. Quote
Vasco Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 Nigdy nie wierzyłam w cuda, ale teraz błagam, by się zdarzył............ Quote
Cleo2008 Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 cos jak u Tymona. Znacie? pamietacie? przestudiujcie ten watek http://www.dogomania.pl/threads/204301-Pi%C4%99kny-niewidomy-Tymonek-ju%C5%BC-bezpieczny-w-DT-teraz-szukamy-DS! Trzeba po pierwsze porozmawiac z Fundacja Braci Mniejszych poza tym przepisalam z tamtego watku: trzeba skontaktować się z dr Garncarzem, on przyjmuje w Warszawie, ale często (jeśli jest to możliwe) diagnozuje na podstawie zdjęć, pewnie zrobi to za darmo... wprawdzie jeśli chodzi o gałki oczne to trzeba je obejrzeć i fotki mogą nie wystarczyć, ale może jakieś rozwiązanie się znajdzie... http://www.garncarz.com.pl/ tam jest telefon, email, wszystko... Dr. Garncarz przyjmuje za darmo psy ze schroniska - trzeba suni pomoc!!!!! a ja zaraz porozsylam gdzie sie da na watku Tymona (tamtego bidulka ) sa jeszcze cioteczki, moze pomoga Warszawiacy niech sie zdecyduja kto bierze sprawe w swoje rece i dzwonia do Dr Garncarza i ustawiaja wizyte TRZYMAM KCIUKI ps. gdzie jest ta miejscowosc gdzie ona jest?????????? Quote
Cleo2008 Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 Vasco napisał(a):Nigdy nie wierzyłam w cuda, ale teraz błagam, by się zdarzył............ cioteczki kochane, nie cud, tylko do roboty!!!!!!!! pliiiiiiiiiiiz Quote
Recommended Posts