Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='sleepingbyday']jedna troche sie rózni. ale to nie ma znaczenia.

oj tam oj tam:) różni się tym że trzeba wpuścić krople i uważać ze spuszczaniem ze smyczy:)

dostałam nr konta od Agi35
[FONT=Tahoma]FUNDACJA "ZWIERZAKI W POTRZEBIE"
UL. LEGIONÓW 55/1
05-200 WOŁOMIN
[/FONT]53 1440 1387 0000 0000 1258 6396
z dopiskiem "sunia z jaskrą"

Posted

ja uważam, że nie prosmy o przelewy. porządnie się zastanówmy - gdzie ją umieścimy na leczenie. czy szukac kase na dt lub domowy hotelik? fundacja powinna tu decydować, po głębszej i poważnej dyskusji oraz dogłebnym zastanowieniu się.

Posted

My mamy Skarbusia z takimi oczami, oczywiście wzroku nie da się uratować, ale miewa sie całkiem dobrze, ale on juz wiekowy chłopak. Do misek trafia bez problemu z obojętne której części mieszkania:)

Posted

Kochane może trzeba próbować , zawieć dziewczyne na konsultacje żeby mieć pewność co małej jest , jakie etapy leczenia wchodzą w grę , co wogóle się dzieje w jej główce............
potem niestety jak się nie znajdzie dt / ds mała musi wracać do schronu ,

Posted

sleepingbyday napisał(a):
igiełka my tez takie znamy, ale one zajęte. a kto bezimienną weźmie na stałe do siebie? na stałe, jako ds...

długo by tu tłumaczyć ,macie racje szukajcie od razu hotelu

Posted

nie mamy kasy na hotel!!! nawet, jak uzbieramy teraz jednorazowo kilak stów na leczenie, to potrzebujemy regularnie kilka stów na hotelik! ile czasu potzreba by ja hotelikować? nie mamy prawa zakładać, ze krótko..
ile psów z klembowa za to wyciągniemy? tam są śliczne, super adopcyjne psy. albo kilka adopcyjnyhc, albo jedna nieadopcyjna. mamy sumienie tak zadecydowac?

Posted

rozmawiałam z kago i moną i naszym zdaniem małej należy się konsulatacja . Nie można jej skazać na eutanazję nie wiedząc co jej dolega .

Posted

konsultacja, konsultacją wiadomo że najbardziej potrzebna, ja z jakiegos doswiadczenia wiem że zalecenia będą takie że co pare godzin wpuszczać 3 rodzaje kropli, co by to nie bylo jaskra, nowotwor , uraz oczu...i kontrole co 2- 3 dni na początku...i teraz pytanie czy w schronie ma szanse ze ktos bedzie tego pilnowal, ktos bedzie ją woził itp? niestety mimo najszczerszych chęci jakie by w schronie nie były przy 300-stu psach mało wykonalne...
wiadomo że jak stan uda się ustabilizować tych zabiegów i sprawdzania bedzie dużo mniej ale jesli to jaskra ( a 90% jest) krople i sprawdzanie cisnienia w oczach przynajmniej raz w miesiącu do końca życia nawet...
może zmieńmy trochę tytuł że zbieramy na hotel lub tymczas i ze ogólnie szukamy dt...

Posted

Kinia1984 napisał(a):
dziekujemy...dziewczyny znacie jakies domowe hotele i domy tymczasowe w okolicy oczywiście żeby mała nie była setki kilometrów od okulisty?

Przepraszam ale nie wierze ,zeby w hotelu nawet klasy lux zajma sie sunia, jej trzeba bedzie poswiecic duzo czasu i uwagi i jeszcze konsultacje lekarskie , jezeli juz mamy czegos szukac to tylko dt...........o matko ale trudna sprawa.

Posted

cos jak u Tymona. Znacie? pamietacie? przestudiujcie ten watek http://www.dogomania.pl/threads/204301-Pi%C4%99kny-niewidomy-Tymonek-ju%C5%BC-bezpieczny-w-DT-teraz-szukamy-DS!
Trzeba po pierwsze porozmawiac z Fundacja Braci Mniejszych
poza tym przepisalam z tamtego watku:
trzeba skontaktować się z dr Garncarzem, on przyjmuje w Warszawie, ale często (jeśli jest to możliwe) diagnozuje na podstawie zdjęć, pewnie zrobi to za darmo... wprawdzie jeśli chodzi o gałki oczne to trzeba je obejrzeć i fotki mogą nie wystarczyć, ale może jakieś rozwiązanie się znajdzie...
http://www.garncarz.com.pl/ tam jest telefon, email, wszystko...
Dr. Garncarz przyjmuje za darmo psy ze schroniska - trzeba suni pomoc!!!!! a ja zaraz porozsylam gdzie sie da
na watku Tymona (tamtego bidulka ) sa jeszcze cioteczki, moze pomoga
Warszawiacy niech sie zdecyduja kto bierze sprawe w swoje rece i dzwonia do Dr Garncarza i ustawiaja wizyte
TRZYMAM KCIUKI
ps. gdzie jest ta miejscowosc gdzie ona jest??????????

Posted

Vasco napisał(a):
Nigdy nie wierzyłam w cuda, ale teraz błagam, by się zdarzył............

cioteczki kochane, nie cud, tylko do roboty!!!!!!!! pliiiiiiiiiiiz