Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 203
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja też obejrzałam,choć momentami miałam obawy o życie szczeniorka...
Morisowa,cieszę się,że jeszcze żyjesz tzn chyba ,że rodzina nie skróciła Cię o głowę...Teraz już wiem,że się z pewnością nie nudzisz....
Głaski dla Zębatki i cierpliwego Morisa...Zeby tylko domek się znalazł..

Posted

APSA napisał(a):
Perfidna! Zmusiłaś mnie żebym ściągnęła i obejrzała :mad:

:diabloti: zawsze do usług (niepoprawny i perfidny, niesumienny, niesolidny:evil_lol: )

Proszę o mocne kciuki! koleżanka Ola (która sama ciągle ma mnóstwo znajd) namawia koleżankę na Zębatkę. Możliwe, że dziś będzie spotkanie z jej kotami. Bo dziewczynie Zębula się podoba. Może, może :cool3:

Posted

[quote name='Evelin']Choroba na drugiego psa....to ciężka choroba....
oj, ciężka :-( i jedynym lekarstwem jest drugi pies... a na to szans jeszcze długo nie mam... każdego dnia słyszę pytanie, kiedy "to drugie" zniknie :-(

A co do samej Zębatej - wizja domu się oddala :shake: Dziewczyna ma do mnie zadzwonić, jak się skończy remont, a to jeszcze potrwa. No i jeszcze przyjęcie psa uzależnia od pierwszej reakcji kotów :roll:

A to takie cudeńko:

Posted

Z tego co widzę, to łapka się Jej wygoiła...I już się martwię co z Nią na święta będzie...
Żaden remont nie trwa wiecznie...Może...Szkoda ,że tego zębatego cudaczka,że nikt jeszcze nie wypatrzył...
Oj Morisowa przesyłam Ci fluidy wzmacniające ....Trzymaj się,może uda Ci się jeszcze trochę wytrzymać presję rodziny..

Posted

Nie mogę Jej wziąć (i mieszkam dość daleko i wyjeżdżam na święta), ale jeśli trzeba będzie opłacić Jej pobyt w czasie świąt w hoteliku lub gdzie indziej,to chętnie pomogę finansowo...Tak mi przykro,że nie mogę inaczej pomóc...Oj Zębulcu....jakie będziesz miała święta...

Posted

[quote name='Evelin']Nie mogę Jej wziąć
Oj Zębulcu....jakie będziesz miała święta...
:multi: :multi: :multi: Zdecydowanie Evelin, nie możesz jej wziąć :diabloti: Nikt Ci jej nie da na święta :razz:
A jakie będzie miała święta? Relacja za jakiś tydzień, a szczegółowa trochę później, gdy ją odwiedzę w nowym domu (i odebrać flexi ;) )
Dziś dzień cudów :cunao:Najpierw zadzwoniła do mnie Aldonda, że nasz biedulek Percy http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=28014&page=35 ma już dom (a miał czas do 10.04., stresujące święta by były...). Więc powiedziałam, że teraz kolej Zębulca...
Poprawiłam plakat, wydrukowałam, nawet połowy nie powiesiłam, gdy zadzwonił telefon. O tą cudną sunię, co ją w internecie widzieli :cool3: Umówiliśmy się za godzinę u mnie pod blokiem na spacer zapoznawczy. Ponoć Zębula ma niesamowite, mądre, wyraziste oczy :evil_lol: Była cała rodzina, rodzice i dwójka dzieci (zdecydowanie już nie małych). Dość długa rozmowa. Najpierw zachwalałam, potem opowiadałam o wszelkich możliwych wadach i co może się dziać. To ich pierwszy pies na stałe, do tej pory mieli tylko pod opieką psy znajomych. Ale są odpowiedzialni, mocno pozytywni do zwierząt, a ich pytania: czy będzie dobrze jak będą jej gotować? czy 4-5 spacerów dziennie jest ok? czy może ze mną biegać? to jakie formalności mamy spełnić? gdzie spała? do jakich godzin spaceru jest przyzwyczajona? jakie zabawki lubi? - czy ja sie kiedyś tak nią przejmowałam? :diabloti: Mieli jutro zrobić zakupy dla niej i potem ją odebrać. Ale na pytanie, o której mi pasuje zbyt długo myślałam, tzn odpowiedziałam "yyy eee..? hmmmm" Więc stwierdzili, że jak im pożyczę smycz, to w supermarkecie kupią jej puszkę na kolację i jakąś miskę i zaraz podpisują umowę i juz mi ją zabierają (bo jeszcze im jutro nie dam ;) )
Jejku, jak ja się cieszę! Ona znów by była przerzucana z kąta w kąt. Na Natolin, do Zalesia (albo gdzieś do kogoś). Szczerze było mi jej żal. A tak owszem, będzie stres, ale dom wreszcie stały! No i z Apsą mamy ją z głowy :evil_lol:
A więc :popcorn:

Posted

:megagrin: :megagrin: :megagrin: :megagrin: :megagrin: Morrisowa,nic lepszego nie mogłaś napisać.....
jak się cieszę....Zębulec w nowym domku.....
:beerchug: :beerchug: :beerchug: Wielkie jesteście ...
To teraz kolej na Saszkę..

Posted

[quote name='APSA']TAK to ja się nawet swoimi nie przejmuję :evil_lol:
:evil_lol: i ja...
[quote name='APSA']Przecież Tu tu nie zaglądasz :p
Tak, Apsiu, Tu tu :diabloti: Ale z takimi wiadomościami, to aż mam ochotę zajrzeć.

Posted

[quote name='APSA']Skoro już sama zaczęłaś.. (tym "żeby nie było za słodko")
Przywozisz coś po świętach :cool3:
.
A chcesz??? :cool3: Przecież wiesz, gdzie umieszczę, jak przywiozę :diabloti:

Właśnie... czy ja nie zapomniałam napisać..? Na początku marca mama mi powiedziała "już nie ma bezdomnych psów w Bielsku" - ponieważ ludzie się skarżyli, to miasto pozbyło się problemu. Jednorazowa umowa na wyłapanie psów. Tak przecież najłatwiej... budowa schroniska? dbanie o psy? adopcje??? sterylizacja????!! po co...
Ale wiadomo, na pewno "coś" zostało, "coś" przez miesiąc przybyło :roll: Więc Apso nie zaczynaj :evil_lol:

A ja wracam do : :smilecol: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb:

Posted

Ale się cieszę! Zębulcu, bądź szczęśliwy! :multi: :multi: :multi:

beka napisał(a):
Super. Magda ty masz jakiś dar :)

Magda - nasz honorowy Młody Hycel Podlaski ma charyzmę i wróżę jej wielką karierę w "psiej branży" :lol: :ylsuper:

• 2 weeks later...