Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aniu jak milutko czyta sie relacje z Topazowego wczasowania sie. Hihi - kapiel sloneczna to jest to co wyzly i...zolwie lubia njabradziej .
Zmartwilam sie tym co napisalas po rozmowie z wetem. Wyglada to na to ze nie bardzo jest przekonany co do sukcesu operacji i ma watpliwosci... czy cos mowil kiedy np. i jak moznaby zrobic rtg zeby wykluczyc przezuty np. z pluc itd? I czy to jest bezpieczne dla Topaza?

Narazie rozumiem ze jest zachwycony -Topaz -domowymi obiadami, spacerami, sloneczkiem, podusiami i kolderka. Lol. a jak kupka? Nie ma rozwolnienia?

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wet chce się skonsultować, aby na prawdę mieć i inne opinie na ten temat- nie sztuka psa otworzyć i nie wybudzać..... Wet robił już takie operacje- wycinał guza śledziony,ale u młodszych psów, po prostu matwi się wiekiem Topaza i chce zasięgnąć rady kolegów, którzy mają zapewne również dobre doświadczenie.
Badania porobimy przed operacją-termin jeszcze nie został podany, na pewno w stanie w jakim teraz jest Topaz operacja odbyć sie nie może, on ma przecież 10 kilo niedowagi conajmniej, a to bardzo poważna operacja jest.

Kupa nie jest biegunkowa, ale też nie jest super zwarta. Dodaję mu do jedzonka suplement na poprawę pracy jelit, myślę, że na razie trzeba w tym temacie po prostu poczekac, przewód jest wyjałowiony i musi dojśc do siebie. Zobaczymy tez jak chłopak zareaguje na zakupioną karmę.

Posted

Kilka fot z dzisiejszego popołudnia.
[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-D78kRIQOXpI/TgdFQVarNZI/AAAAAAAACQI/KCurqfDwVeI/s640/top4.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-1uM0iHIh0Mk/TgdFQxyFzpI/AAAAAAAACQM/FPaDJBClkqA/s512/top1.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-QL3W6y9Foj0/TgdFX3vvCII/AAAAAAAACQc/0z37VqU-atE/s512/top2.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-PJZW-lOkrS4/TgdFgd28VTI/AAAAAAAACQg/yWZpPCfgMQ4/s640/top.JPG[/IMG]

Posted

Aniu
Topaz wyglada super szczesliwie, do tego jaki on ma kolor w sloneczku :loveu:, jak sie blyszczy, jak uszy postawione ...
:cool1: Dziekujemy ze podmienilas nam psa :p do fotek lol, bo przeciez niemozliwe zeby w pare dni taka zmiana...a moze jednak?:diabloti:

dzieki APSA za wiadomosc.

Posted

Szczerze, to ja sama jestem zdziwiona, że Topaz tak szybko się zadomowił, w sumie jest dopiero tydzień u nas.
W słońcu to jego umarszczenie jest prawie takie bursztynowe:)
W tej chwili chłopka nie zachowuje się zupełnie na 14 lat, dzisiaj znowu brykał i skakał. Pięknie rozpoznaje teren-chyba kieruje się szczekaniem psów;) Czasem biegnie i węszy w powietrzu , tak jakby sprawdzał czy dobrze idzie. Nawet nauczył się omijać dołki wykopane przez inne psy.
To mój pierwszy niewidomy pies w hotelu, ale wszyscy jesteśmy pod wrażeniem jak sobie świetnie radzi.

Posted

a ja bede okropna i wyjawie ze zarowno ciocia Doddy jak i ciocia Ania zapadly na Topazikowego dzentelmena w trymiga... tak przynajmniej mi napisaly lol.

Chyba zaczniemy organizowac Fun club dla niego- a co tam :). Niech ma. Za UROK PSIOOSOBISTY.

Posted

Dotarła właśnie karma -15 kg pro plana seniora sensitiv i 2 puszki- zgniecione i jedna rozwalona...., ale coś tam wydłubiemy;) tak wiec dziś na kolację karma , ale przez jakies 2 dni będę mieszać aby mi rozwolnienia nie dostał jak on taki wrażliwy

agata-Bumiego nie ma już niestety, ale znowu kibicujesz mojemu podopiecznemu, także zapraszam w odwiedziny, o których coś tam wspominałas;) No i Misio by sie ucieszył , gdyby mógł kogos postraszyć:)

Posted

Ania- ale jak Topaz odmowi kategorycznie to wiesz - o ile Ty nie masz nic przeciwko to My nic nie mamy przeciwko placeniu za domowe obiady...;).

Napatrzec sie nie moge na Topaza :):):).

Poniewaz sie zbliza koniec miesiaca bardzo bym prosila na pw informacje kto , co, kiedy wplacil lub wplaci i gdzie na Topazika.

Musimy zrobic pierwsze podsumowanie, i miec gotowe pieniadze na oplate dla Ani i weta.

Posted

Wow :) Topaz budzi się do życia :)

Byłam dziś z Hydem na spacerze - niestety dość krótkim, bo było gorąco, a on się tak szybko męczy :-/
Ale chłopak się trzyma, to dzielny facet :)

Posted

Wygłaskałam, ucieszył się :) Pieszczoch z niego - dobrze, że opiekunka jest na tyle fajna, że się na nim poznała.
Zawsze trochę lżej jest na sercu, gdy wiadomo, że także poza wolonatriackimi spacerami pies otrzymuje trochę uwagi i uczucia.
Gdy opiekunka sprząta w klatce Hyde'a, on chodzi sobie po korytarzu i doprasza się o głaski - przynajmniej ma okazję, by rozprostować kości.

Posted

Ania-Super. Wyglaskaj go ze taki dzielny, dobry piesek. Juz myslalam ze zastrajkuje. I pewnie Tobie tez lzej niz gotowac dla nosa. Daj znac po tygodniu jak oceniasz na ile taka torba starczy dla Topaza i czy przypadkiem mu sie nie nudzi jedzonko. Nic- trzeba poczekac z tydzien zeby zobaczyc moze suche mu pomoze z ta kupa.

Posted

Nie widać :diabloti: Ale to dlatego, że mam mooocno zły dzień i jestem jak bobma z opóźnionym zapłonem. Na szczęście mam odkurzacz i się na nim wyżywam. :evil_lol:

Posted

[quote name='doddy']Nie widać :diabloti: Ale to dlatego, że mam mooocno zły dzień i jestem jak bobma z opóźnionym zapłonem. Na szczęście mam odkurzacz i się na nim wyżywam. :evil_lol:[/QUOTE] Bozesz... i mi sie taka okazja marnuje... bys mi tez poodkurzala.. jejjjjjjj. Ja to mam niefarta...:(