Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 295
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mari23 napisał(a):
udało się !!!!!!!!!!!!!!!!!
nie było tak źle, choć pani wet po raz drugi stwierdziła, że niedobry piesek ;)

Bambuś już śpi, jest w lecznicy, czekam na telefon, kiedy go odebrać...
obudzi się u mnie w domu...... oj, trzymajcie kciuki jeszcze mocniej ;)

jak myślicie - daruje mi te jajeczka? ;)

Ależ sie cieszę !!! Bambuś będzie bardzo zdezorientowany, kiedy sie obudzi. Może z tego wszystkiego nie zauważy braku jajeczek...

Posted

już się ocknął, zrobił obchód, puścił pawia 2 razy i znów się położył....
jest taki obolały, senny, więc odpoczywa, zamknęłam drzwi, żeby miał spokój, ale zanim to zrobiłam - zajrzał tam wszędobylski Misiek-szczekacz.....
było miło i spokojnie ;)

trochę się boję, wetka wciąż mnie straszy, że on zadziorny, że nie nadaje się do adopcji, bo szybki do pokazywania i używania ząbków

wciąż myślę o tym Szczecinie..... żal mi go tak na niepewny los wysyłać.....
ta pani jest wspaniała i bardzo go chce, ale jej mąż może nie być taki, jak mój....

z tym hotelikiem to wspaniały pomysł, ale czy to realne?

Posted

lika1771 napisał(a):
Mari super ciesze sie ze juz u Ciebie,chociaz lepiej zeby miał własny domek i za niego trzymam kciuki

i ja się cieszę, że nie śpi na ulicy..... ciekawe, czy ktoś z tej ulicy zatęskni za nim....

mam mały problem - chciałam mu założyć obrożę ciaśniej, zapiąć smycz i wziąć na spacer.... on się boi, nie da się wyprowadzić...
zostawiłam go w spokoju po jednej próbie, dość dzisiaj przeszedł....

nie odważę się puścić go luzem,
jak to będzie ze smyczą, kąpaniem, czesaniem..... może powoli da się to zrobić.... mam nadzieję

Posted

Mysle ze jak zobaczy ze nie masz zlych zamiarow to sie przekona powoli do wszystkoch zabiegow. Tylko on jeden wie jaka krzywde mu ludzie wyrzadzili :(

Dobrze ze jest juz u Ciebie a nie na ulicy.

Posted

xmartix napisał(a):
bokserek nie ma wątku?

nie zakładałam mu wątku, bo myślałam, że szybko znajdzie dom, albo Fundacja SOS Bokserom zabierze go na DT....
moje nadzieje zawiodły, więc chyba wątek mu założę, ale najpierw pojadę do niego z tabletkami na odrobaczenie i zapytam, czy go jeszcze chcą oddać ( w niedzielę zastałam go w mieszkaniu!)

mam problem z Babmo - on nie samochodu, ale smyczy się boi :(
chciałam go na spacerek zabrać - obrożę dał sobie założyć, ale po zapięciu smyczy zaczął się tak szarpać, że zdjął obrożę dość ciasno zapiętą (dobrze, że przed drzwiami, nie za )
i tak jest za każdym razem, przy czym boi sie zakładania obroży też, próbuje gryźć nawet, tak więc szelek chyba założyć sobie nie da :(

pieski się już z nim witały - oczywiście spokojnie i delikatnie, przez chwilkę tylko, bo on na pewno sie stresuje widząc tylu "gospodarzy" witających gościa ;)

Posted

Marysiu, może on nigdy w swoim życiu nie chodził w smyczy. Dlatego tak panicznie sie boi. Pamiętam, jak mój Misio miał po raz pierwszy założoną obroże; pokładał się, podbiegał nerwowo kilka kroków i znowu leżał, mimo, że był jeszcze szczeniakiem. Bambuś też jeszcze nie miał doświadczeń ze smyczą, pewnie dlatego tak reaguje. Niestety na wszystko trzeba czasu i cierpliwości. Tylko w Twoim przypadku jest to duży problem, bo z psem wyjść na dwór trzeba...

Posted

Chwila cierpliwości i Bambo zacznie kojarzyć obróżkę i smycz
z samymi przyjemnościami, bo ze spacerkiem, może smakołykiem.
Tylko on zapewne nawet nie wie, co to spacer
Biedak znalazł się w zupełnie nowej sytuacji, ale młody to da radę

Posted

[quote name='Ingrid44']Niestety trzeba cierpliwosci i jeszcze raz cierpliwosci do tego psiaka. Jestesmy z Toba Mari .

dobrze, że jesteście.....mam dość !!!!!!!!!!!!!!!!
nie mam siły !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Młodziutka sunia po sterylce - Fiolka - 8 kwietnia oddana do adopcji.... przed chwilką zadzwonili.... muszą oddać i to już w niedzielę

Posted

iwstar58 napisał(a):
Chwila cierpliwości i Bambo zacznie kojarzyć obróżkę i smycz
z samymi przyjemnościami, bo ze spacerkiem, może smakołykiem.
Tylko on zapewne nawet nie wie, co to spacer
Biedak znalazł się w zupełnie nowej sytuacji, ale młody to da radę

właśnie mnie pogryzł Bambuś na spacerku

smakołyków nie chce, kulił się, jak zapięłam smycz, więc wyniosłam go na podwórko i puściłam, żeby sobie pospacerował
chwilkę dreptał, nawet merdał ogonkiem wąchając zapachy, nagle zaczął się szarpać, gryźć smycz - dokładnie tak, jak wtedy na ulicy - cóż miałam robić? pozwolić, by ściągnął obrożę i uciekł?
przytrzymałam go, aż się uspokoił i przyniosłam do domu

teraz oglądam "rany" - kolana obdarte, na rękach parę krwawiących "dziurek" po ząbkach

i jeszcze ten powrót Fiolki....

Posted

Bardzo Ci wspolczujemy Mari. Wielka szkoda ze jestem tak daleko bo bym przyjechala i pomogla. Moze ktos jest blizej i moglby pomoc, przy tylu pieskach zawsze jest co robic. No i jeszcze tez zwrot z adocji. Totalna porazka . Ludzie -idioci !

Posted

Marysiu! Czy udało się z Bambo dojechac do weta? Maryś! Cierpliwości i spokoju zyczę, ale przede wszystkim niech mąz pije meliskę w duzych ilościach , nerwosol i takie tam - bo 12 to jest juz liczba krytyczna, myslę gdzie tu tę młodą suczkę upchać!

Posted

[quote name='Basia1244']Marysiu! Czy udało się z Bambo dojechac do weta? Maryś! Cierpliwości i spokoju zyczę, ale przede wszystkim niech mąz pije meliskę w duzych ilościach , nerwosol i takie tam - bo 12 to jest juz liczba krytyczna, myslę gdzie tu tę młodą suczkę upchać!

wizyta się udała, Bambuś był grzeczny, zastrzyki też dzielnie zniósł
tylko przestraszony jest i smutny.... zal mi go bardzo

chodzi na stałe z krótką smyczką, bo to jej się boi, nawet podreptał troszkę po podwórku, ale kiedy się położył i nie chciał iść dalej - nie zmuszałam go - wzięłam na ręce i przyniosłam do domu

mamy tu jeszcze psią rodzinkę - piesek i sunia z 2 szczeniaczkami..... brak słów!!! i łez też :( od rana płaczę

Posted

wczoraj wieczorem Bambusia odwiedziła pani, która go dokarmiała na ulicy (ma tam mieszkanie po matce, ale mieszka 40 km dalej)
Bambus się nawet ucieszył, merdał ogonkiem, a chwile przed jej wizytą wyniosłam go na spacerek i podreptał troszkę (pomimo smyczy!), a nawet..... zrobił siku !!!!

aż tyle radości z sikania to miałam jedynie, kiedy moja wnusia Kasia po raz pierwszy zrobiła siusiu do nocniczka ;)

Posted

mari23 napisał(a):
wczoraj wieczorem Bambusia odwiedziła pani, która go dokarmiała na ulicy (ma tam mieszkanie po matce, ale mieszka 40 km dalej)
Bambus się nawet ucieszył, merdał ogonkiem, a chwile przed jej wizytą wyniosłam go na spacerek i podreptał troszkę (pomimo smyczy!), a nawet..... zrobił siku !!!!

aż tyle radości z sikania to miałam jedynie, kiedy moja wnusia Kasia po raz pierwszy zrobiła siusiu do nocniczka ;)

Mała rzecz a cieszy ! Trzymaj sie Marysiu !!! Jesteś niesamowita !!!